Zondag 6 oktober

Door W. van Dijk - About a year ago

Vandaag de tweede dag Washington DC.

Begonnen bij Pentagon Memorial ( ter herdenking 11 september 2001). Daarna door naar Arlington Cemetery. De Kennedy- graven bezocht en om precies 12 uur (plaatselijke tijd) de wisseling van de wacht meegemaakt bij het graf van de Onbekende Soldaat. Daarna volgde een kranslegging door leerlingen van de Colombia Middleschool. Na Arlington gingen we door naar het National Museum of American History. Ik wilde met name even op zoek naar de Amerikaanse vlag die op D-Day als eerste de Normandische kust bereikte en die deze zomer door Mark Rutte en de eigenaar Bert Kreuk aan Trump overhandigd is. Gevonden! Wat blijkt? Die vlag heeft een prominente plaats gekregen in het museum. Alleen wist de museummedewerker van de afdeling inlichtingen me dat niet te vertellen.

Met een kop thee op de Mall hebben we onze 48 uur Washington DC afgesloten. Ik ben blij dat we deze stad in ons programma hebben opgenomen: indrukwekkend met veel aandacht voor het Amerikaanse heden en verleden. Intussen heeft een tweede klokkenluider zich gemeld voor het impeachment onderzoek van Trump. Ben benieuwd, hoeveel veel Amerikanen die we spreken er stellig van overtuigd zijn dat Trump een tweede termijn gaat halen.

Intussen is het al weer half negen (in de avond) geweest. Hoewel de temperatuur de hele dag op een heerlijke 20 GR Celsius uitkwam, wordt het nu steeds warmer.

Wat we zoal eten? Wel, elke avond gaat de BBQ aan voor vlees of vis en vanavond hadden we stukjes kip.

Morgen weer eens verkassen. Het idee is naar Shenandoah Valley. Maar er wordt regen verwacht en dan heeft wandelen in de natuur niet zoveel zin. Als het regent gaan we eerst een stuk via de I66west en de I81 South.

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!