Donderdag 10 oktober

Door Thea en Wout van Dijk - 11-10-2019 03:38

We zijn weer terug in Georgia (in Bishop onder Athens). En we zijn meteen weer terug in de warmere temperaturen.

Maar vanmorgen eerst naar Oconaluftee Indian Village, waar gedemonstreerd werd hoe de Indianen 2 eeuwen gelden hier leefden. Het geheel vergelijkbaar met het openlucht Museum in Arnhem. Demonstraties van oude ambachten, woningen uit die tijd, opgetrokken uit hout en klei.

Wat viel op? Het indianen reservaat ligt teruggeworpen in de bergen. En in de 19e eeuw hadden ze wel al de beschikking over ijzer, gekregen van de “European settlers”.

Toen terug naar Cherokee, hoofdplaats van het indianen reservaat en nu ook toeristische trekpleister.

Vanaf nu hopen we vooral te kunnen genieten van het mooie weer. ‘s Morgens een stukje rijden en ‘s middags genieten van de zon. Geen spannende verhalen, maar voor ons een heerlijke voorbereiding op de terugkeer naar het herfstige Nederland.

Reacties

Job Jansen. 11-10-2019 16:41 {{button-60975}}

Niet zo verstandig om nu al aan de herfst in Nederland te denken. Van het thuisfront horen we steeds berichten over regen. Wij zijn vanmiddag aangekomen in Kaapstad. Even wat problemen want ons Radisson hotel was overboekt. Zitten nu in een ander Radisson hotel in Downtown. Hebben een upgrate gekregen. Vliegen dinsdagavond weer terug. Gisteren in Stellenbosch geweest. Mooie stad en beroemd om zijn wijnen. natuurlijk geproefd.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan