Vrijdag en zaterdag 11, 12 oktober

Door Thea en Wout van Dijk - 12-10-2019 23:24

We genieten nu inderdaad volop van het mooie weer.Vrijdag zijn we gestopt bij Lake Oconee, Greensboro GA. Daar hadden we een prachtige plek met uitzicht op het meer vanaf een eigen terrasje. Eerder die dag hebben we geprobeerd om te stoppen in Athens en in Madison GA, maar met deze grote RV mislukte dat. In een stad vind je nauwelijks een parkeerplek voor een 25 ft RV.

Vandaag zijn we begonnen bij Eatonton GA, bij Rock Hawk. Nu een verzameling stenen, reden voor onderzoek door archeologen van de universiteit van Georgia en waarschijnlijk een overblijfsel uit het indianentijdperk.Er is een uitkijktorenbij gebouwd en van boven heb je dat zicht op een verzameling keien in de vorm van een grote vogel.

Daarna doorgereden naar de Jarrell Coton Plantation, eens een katoenplantage, nu een Georgia State Historic Site. Er werd een goed beeld gegeven van leven en werken op een plantage in de 19e en begin 20e eeuw. Eerst het inzetten van slaven, toen de gevolgen van de Civil War, waarna dezelfde slaven als werknemers weer terugkwamen. In 1974 heeft de familie Jarrell het geheel geschonken aan de Staat Georgia. Al met al een indrukwekkend tijdsbeeld, blij dat we langsgegaan zijn.

Nu is de temperatuur weer aan de beurt samen met een routineklus als de was. Dat is de laatste keer dat de was gedaan wordt.

 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan