Van Johannesburg naar het Krugerpark

Door Jeroen & Jessica - A couple of years ago

Vanaf vandaag zit het luieren er officeel op en eerlijk gezegd waren we daar ook wel aan toe! Aangezien we pas om 16.30u vlogen, hadden we vanmorgen rustig onze koffers ingepakt en ons vermaakt met wat spelletjes tot het tijd was om weer richting het vliegveld te vertrekken. Bij het inchecken werd ons gevraagd of we extra beenruimte wilden en aangezien ik nogal een krent ben, gaf ik aan van niet. De jongen achter de balie keek me al wat warrig aan en zei toen dat dit voor ons een gratis upgrade was. OKEE, daar zeggen wij geen 'nee' tegen! De vlucht van 4u30m, inclusief de film 'Aladdin' verliep dan ook super chill. Bij aankomst werden we met een shuttlebus naar ons hotel gebracht, waar we vervolgens nog een hapje hebben gegeten (HALLOOOOO, all you can eat buffet!). Na mezelf rond en misselijk te hebben gegeten aan de toetjes zijn we op tijd naar bed gegaan. Helaas dachten onze buren in het hotel daar anders over. Die hadden blijkbaar een echtelijke ruzie en stonden be-hoor-lijk tegen elkaar te blèren. Dit duurde zo lang, dat Jeroen uiteindelijk in zn boxer naar de buren is toegelopen om te vragen of het een tandje zachter mocht haha!

De volgende dag gingen we onze huurauto ophalen. Dit verliep allemaal heel soepel en er stond een Nissan X-Trail op ons te wachten. Beste bak kan ik je vertellen! Naar onze eerste overnachtingsplaats was het zo'n 3u45m rijden, maar hebben we onderweg nog een aantal high-lights bekeken. Zo zijn we langs de Sabie Falls gereden, wat een kleine tegenvaller was. We dachten hier een waterval te gaan bekijken, maar dit was meer een soort dam waar inderdaad wat water naar beneden kletterde. Vervolgens zijn we doorgereden naar de Mac Mac Pools en de Mac Mac Falls, waar we wél een echte waterval zagen. We hadden nog wat tijd over en hebben toen meteen maar de Pinnacle Rocks en God's Window meegepakt. WOW. Wat een prachtige uitzichten heb je daar over de ongerepte natuur! Het liep tegen zonsondergang, waardoor het wel wat fris was, maar de ondergaande zon maakte dit dubbel en dwars goed. Daarbij kwamen we ook nog twee Afrikaanse vrouwen tegen die een kletspraatje begonnen en vroegen of we God's Window al bekeken hadden. Wij beaamden dit, waarop we een korte preek kregen (het was immers zondag) en of we God wilden bedanken voor alles wat hij geschept heeft en dus te zien was vanaf God's Window. Amen to that, girl! Na nog even leuk geklept te hebben, hadden we het wel gehad voor vandaag en zijn we naar ons hotel gereden. Een superschattig kamertje met allemaal kleine tegeltjes op de wanden, maar ook een open douche / WC. Jullie voelen hem natuurlijk al aankomen: Jeroen moest éven naar de WC. Aangezien het dorpje Graskop vrij hoog in de bergen ligt, is het hier 's aovnds een stuk kouder. Ik werd dan ook verbannen naar de auto en ben daar maar verder in mijn boek gaan lezen.. Nadat ik groen licht kreeg, hebben we onze spullen gepakt om vervolgens te gaan eten bij een heel pittoresk restaurantje. Hier heeft Jeroen genoten van een Afrikaanse 'braai' (eten van de BBQ) en ik had 'Potjiekos', wat letterlijk een 'potje eten' betekent. Dit is een traditioneel Afrikaans stoofgerecht en smaakte ergggg goed kan ik je vertellen! 

De volgende dag gingen we via de ‘Panorma-route’ richting onze eerste overnachtingsplek in het Krugerpark. De eerste twee stops op de Panorama-route waren watervallen. ‘Lisbon-falls’ was ontzettend mooi om te zien, waardoor de ‘Berlin-Falls’ die daarop volgende een beetje tegen viel.
Bij de meeste view-points staan ook kraampjes met allerlei (dezelfde) ‘handgemaakte’ souvenirs en bij Lisbon Falls heb ik me laten verleiden tot het kopen van een paar oorbellen. 
We reden door naar onze volgende stop, de ‘Bourke’s Potholes’. Dit was echt heel tof om te zien, bekijk onze foto’s maar! Bij terugkomst op het parkeerterrein stond er politie, aangezien er een achterruit van een auto ingeslagen was. Het zal je maar gebeuren! Gelukkig was er met onze auto niets aan de hand en reden wij door naar het volgende punt, ‘The Three Rondavels’. Naar ons idee hadden we nu alle punten op de Panorama-route gehad en gingen we op zoek naar een plekje om te lunchen. Terwijl we een heuvel afreden sprong er opeens een man de weg op die heel hard naar ons begon te zwaaien, terwijl wij er best wel de vaart in hadden. We kwamen dichterbij en zagen dat het ‘Traffic Control’ was, dus we besloten toch maar te stoppen. Hij zei dat we 115km per uur reden, terwijl we daar maar 80km per uur mochten rijden. We moesten dan ook een boete betalen van 1500 ZAR (€100). Jeroen gaf aan dat dit niet waar was en dat hij maar 100km per uur reed, want we dachten dat we daar zo hard mochten rijden. Die 15km werd er zo vanaf getrokken (achteraf gezien natuurlijk vrij bijzonder), waardoor er 600 ZAR bleef staan (€40). We vroegen hem of we dat nu moesten betalen of dat we een boete zouden krijgen op onze huurauto. We mochten zelf kiezen wat we wilden doen, maar als we hem nu 500 ZAR (€33) zouden betalen, dan zou hij niets registreren. Aangezien we ook een ‘Administration Fee’ aan het verhuurbedrijf zouden moeten betalen als we een boete rijden met de huurauto, dachten wij ons er snel vanaf te maken en hem die 500 ZAR te geven, die natuurlijk direct in zijn eigen zak zou verdwijnen. Later zaten we met de eigenaar van onze overnachtingsplek te kletsen en die vertelde ons dat we (uiteraard) behoorlijk opgelicht zijn en we, ALS we al te hard reden, er waarschijnlijk ook mee weg hadden gekomen als we hem 50 ZAR (€3,30) hadden gegeven haha! We hebben tips gekregen hoe we hier de volgende keer mee om moeten gaan, dus dit gaan ons geen tweede keer gebeuren.. Jeroen had natuurlijk de rest van de rit een gezicht als een oorwurm, maar gelukkig maakte onze lunch veel goed en kregen we nog de tip om naar ‘Blyde River Canyon’ te rijden. Na ook dit prachtige blauwe meer te hebben gezien, zijn we doorgereden naar ‘The Lion Tree Top Logde’, waar we de aankomende twee nachten zullen verblijven. 


Dit was een heel idyllisch plekje, waar we in een boomhut sliepen en met de andere gasten (maximaal 10) dineerden rond een kampvuur, waarop de eerste avond ook ons eten werd bereid. Bij aankomst hadden we meteen de bush-walk gedaan, waarbij we onze eerste (baby)giraffen, een koedoe, wat apen en een pofadder hebben gespot. We werden meteen getraind in het spoorzoeken, al snappen we daar nog steeds vrij weinig van haha! Na het eten gingen we mee op de late-night-drive waar we onze eerste twee Big Five-animals spotte: de buffel en twee leeuwinnen! Daarnaast zagen we nog een ‘Bush-baby’, die dieren met die grote ogen uit de film Madagaskar (voor de echte kenners ook wel een Galago genoemd) en uiteraard de Impala’s. Er zijn zoooooveel Impala’s in het Krugerpark, dat ze ook wel Nafi’s worden genoemd: Not Another Focking Impala.. 
Voor de volgende dag stond de geboekte ‘Drakensberg Panoramic Route’ op de planning, maar we kwamen erachter dat dit dus precies de Panorama-route was die wij al gereden hadden op weg hier naar toe! Gelukkig konden we deze nog omzetten naar een andere activiteit, alleen hield dit wel in dat we de volgende ochtend om 5.00u ’s ochtends werden opgehaald om naar het Krugerpark te gaan. Lekkere planning Keizer.. Na de late-night-drive zijn we dus maar snel naar bed gegaan om zo toch nog wat uurtjes te pakken. Op naar het Krugerpark zullen we maar zeggen! 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!