Las Vegas, baby!

Door Ron & Kath - A couple of years ago

Ontwaken met sunset aan het water of tussen de bomen in de grand canyon....het lijkt allemaal ver weg wanneer we ons kamp opslaan onder een brug in Las Vegas (een geasfalteerde RVparking) How low can you go 🤭  sirenes verbreken de stilte en de sterrenhemel wordt opgelicht door knipperende neonlichten van mega billborards.

Van zodra we LV binnen rijden zien we de typische tv - beelden van dakloze die met hun winkelkarretje de straten afschuimen. Ook dit hoort bij Amerika.... In de woestijn in Arizona zagen we al weinig rijkdom. Vooral in Navajo gebied, waar opviel dat de 'woningen' hoofdzakelijk campers & caravans waren, of iets wat leek op containers, neergezet op een stuk land dat omheind werd met wat draad. In  Utah daarentegen passeerde we supermooie Ranches, met hectare grond. In onze gedachten zagen we Charona daar al huppelen 🐎 

We kamperen in Downtown Las Vegas Freemont Street. Hier is het destijds allemaal begonnen. Het is één groot circus en carnaval tegelijk (het jaarlijkse Tongeren Kermis wordt bij deze dus niet gemist, integendeel) Vrouwen versiert met pluimen en schuddend met blote borsten, trachten je te verleiden in het nachtleven dat Vegas te bieden heeft. En geloof het of niet de straten zijn er geparfumeerd.... Hier staan wat Rituals-stokjes bij elkaar. 

Op The Strip word je de casino's ingezogen door de pracht en praal (enja, de proppers). Maar we hebben de verleiding weerstaan. De enige quartermuntjes die ik spendeerde gingen in een wasmachine. En we hebben gewonnen : propere sokjes en onderbroekjes voor de komende week 😜

Met het 'geluk' dat wij deze reis al hadden, gingen we ervanuit dat 5 dollar inzetten, waarschijnlijk - 50 dollar verlies zou worden. En trouwens, zelfs zonder geld in te zetten heb ik veel geld verloren : mijn GSM ging tegen de grond op de mooie marmeren tegels het in Caeser Palace... Ik stond op punt een foto te nemen van de 'Fontein van de Goden'. Geloof me, ik heb tot God gebeden! (al zal hij het misschien niet als een gebed aanhoort hebben) 

Thank Las Vegas there is Happy Hour : buy one drink, get one Free!

See pics for more.... 

We verlaten Nevada en rijden weer de rust tegemoet. Vdg is alleen maar rijden, rijden, rijden.... 6,5u maar liefst, doorheen de woestijn. De weg is saai. Enige hoogtepunt is de mega state prison of Nevada die we passeren in de woestijn en de bordjes langs de weg 'prison area. Hidgehiking prohibited'. Nochtans..... Als de broertjes Scofield langs de weg hadden gestaan, waren we toch gestopt (ofja, ik toch) 

We zien ook een militaire basis, waar het lijkt alsof drones aan het trainen zijn. Ron vindt het fascinerend. 

Death Valley mogen we omwille van te hoge temperaturen niet passeren met onze camper (oververhitting) hetgeen jammer is, maar ook op deze roadtrip moeten er keuzes gemaakt worden.

Bestaat het of niet? Area 51.... We zijn in de buurt, maar Google maps geeft er geen route naartoe 🤔 dan maar door naar onze bestemming die wel op Google maps staat: Mammoth Lake, California. 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!