San Francisco

Door Ron & Kath - A couple of years ago

Misschien dat iedereen droomt van LA.... Ik keek vooral uit naar San Francisco (en ook weer niet, omdat we dan over de helft zouden zitten van onze roadtrip). Maar de tijd kunnen we niet stoppen (al hoorde ik van Amerikaanse dat ik het minder nauw moest nemen met de tijd hier in California). Volgende maand zullen we ongetwijfeld nog eens aan de stad denken, als we de boete van onze rekening zien afgaan. We namen de verkeerde rijstrook (van de 8 ofzo!!!) dus reden over de brug zonder tol te betalen, oepsie! En er stond 'no stopping', dus dan maar door.

En als we dachten dat onder een brug slapen in Las Vegas erg was, staan we nu op een 'trailer trash park' (candlestick RV park) hihi. De buurt is beetje eng, vuil, en RV's met bewoners met duidelijk enkel hun gammele Rv als bezit. Maar ook dit is San Francisco, hetgeen we natuurlijk niet zien in Full House. Daarin zien we enkel mooie rijhuisjes en de Golden Gate Bridge (die natuurlijk supermooi zijn)  De prijs van dit  RV park is beschamend hoog (en hiermee bedoel ik enkele honderden dollars hoog!) maar blijkbaar normale prijs hier. Net zoals 11$ voor een glas wijn!!!! 

We hadden vooraf tickets geboekt voor Alcatraz of 'The Rock' . Leuke intro die we hoorde: 'een unieke beleving, want je hoort maar zelden het geluid van celdeuren die open en toe gaan' 🤔 het geluid klonk ond beiden echter bekend in de oren (wilt dit misschien zeggen dat we nog niet lang genoeg weg zijn?)  Het is best wel indrukwekkend, maar anderzijds ook niet omdat het gevangenisleven bekend is) wel Goed dat er sindsdien enkele regeltjes veranderd zijn, want 14 dagen afzondering in een donkere cel, zonder licht of raam.... Ik ken een advocaat die hier zijn geld zou verdienen.

Toevallig, een ex gevangene was er diezelfde dag voor een signeersessie van zijn boek. Hij zag eruit als een oud gepensioneerd mannetje (crimineel weliswaar, want blijkbaar werkte hij 50 jaar in het criminele milieu).

We verkende vervolgens de stad, met gezelligste hoogtepunt Whisfermans Warf. Echt zoals in de film. En de Sealions zijn hilarisch schattig (en ja die combinatie bestaat, kijk zelf maar).

We aten de specialiteit 'clowder in a bowl' hetgeen een romige vissoep met crab is, geserveerd in desembrood. Leekkerrrr!

We hebben de vele heuvels beklommen. Sommige straten zijn werkelijk zo stijl dat auto's er niet recht afmogen. 

De uber heeft ons op einde vd dag veilig afgezet aan ons trailerpark. We reden doot enkele wijken waar je toch even ogen opentrekt (helaas niet op positieve manier, armoede! ) 

Morgen rijden we naar de kust, Highway 1. De huisjes die daar liggen zullen ongetwijfeld wel wat anders zijn! 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!