Highway 1 or 'the-back-to-home-way' ๐Ÿ˜’

Door Ron & Kath - Almost a year ago

 

20 dagen.... Hij lijkt lang, maar uiteindelijk nog niet lang genoeg. De natuurparken liggen ondertussen achter ons, net als the big cities LV & SF.

De rest van de route staat in teken van strand, zon, zee. Wij rijden via Hgw 1  naar LA. We stoppen in Santa Cruz, waar we even over de pier kuieren en nog maar eens naar de Sealions gapen.

Capitola, heeft mooie gekeurde zeehuisjes, ook roze ! ๐Ÿ˜œ Tijd voor een cocktailtje met zicht op zee.

Vandaag (Donderdag) rijden we de 17 mile Drive, beginnend in Monterrey. Voor de Big little Liars-kijkers zeker herkenbaar  (Ik keek de 2 seizoenen tijdens onze heenvlucht) Reese Witherspoon & Nicole Kidman hadden hun morningcoffee helaas al op ๐Ÿ˜œ dus zijn dan maar weer vertrokken. 

Tijdens de 17 mijlen ritweten we niet waar kijken: naar de zee, kliffen of naar de huizen (nuja villa's/paleizen). Ik geef toe dat als we met ons blikken doosje de huizen passeren er af en toe een steekje jaloezie opkomt, zeker als er oceanview EN een paard staat!  Als je erover nadenkt, is het toch niet eerlijk dat wij in Belgiรซ geboren worden en andere in America.... Of is dit zo'n gedachte die je moet laten varen en accepteren dat het is zoals het is? ๐Ÿค”

Het programma is weer te lang voor de dag.... We hebben geen campground gereserveerd dus mogen niet te laat ergens toekomen. Boondocken is niet toegestaan langs deze kust, sinds aantal jaren. 

We slaan hier en daar dus een stopje over, oa. Carmel-by-the-sea. Dit kuststadje heeft trouwens een verbod (!) op het dragen van high heels ๐Ÿ‘  dus wie wil naar zo een shittie place anyway..... 

We overnachten in San Simeon hearst castle campground. Ron staat erop dat we een plekje nemen met Seaview, hetgeen leuk klinkt natuurlijk. Echter, zitten we welgeteld 5 min buiten met onze jassen aan. We worden bijna vzn onze sokken geblazen door het 'zeebriesje'. We eten dus binnen. Maar als we door het voorraampje kijken zien we de zee toch beetje fonkelen in avondzon. Ron en zijn ideeรซn...... Hij heeft wel een goed idee voor morgenochtend...... 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!