Dag 10 - 25 september 2019

Door Robin van Vliet - 26-09-2019 05:03

25 september 2019

Dag 10

Mono Lake - Yosemite (Bridgeport)

 

Vanochtend weer vroeg de wekker gezet, we gaan straks naar Mono Lake toe en daarna naar Yosemite National park, tenminste dat dachten we... kom ik later op terug.

 

Spullen opgeruimd in de camper, alles afgekoppeld en we waren weer on the road. Deze keer maar 11 mijl naar het Mono Lake. 

Wauw wat een schitterend meer is dit zeg. Onwijs lekker weer is het ook vandaag: 23 graden. 

 

Mono Lake is een zoutmeer in de staat California, in Mono County. Mono Lake staat bekend om de grillig gevormde zoutpilaren nabij de zuidwestelijke oever. Het zoutgehalte is met 7,5% ruim tweemaal zo hoog als zeewater(3,5%).

 

We hebben een mooie wandeling gemaakt bij het meer. Daarna was het tijd om naar onze volgende camping te gaan: Willow Springs RV park in Bridgeport. Wij dachten dat we dan super dichtbij Yosemite National park zouden zitten, maar niets is minder waar. Wij dachten dat we ook ongeveer 130 km moesten rijden, maar de TomTom gaf maar 45 kilometer aan. Vreemd. Eenmaal bij onze nieuwe camping aangekomen te zijn, werden we vriendelijk ontvangen door een vrouw op leeftijd, zij is de eigenaresse van het RV park. Ik was nog druk met aanmelden terwijl Loek mee werd genomen door een andere medewerkster. Ze ging Loek en James met een golfkarretje laten zien waar onze staplaats was. Wauw dat moet wel een hele grote camping zijn. Haha niets was minder waar, ze waren binnen een minuut weer terug. Ze had het net zo goed kunnen aanwijzen, want dit was de kleinste camping dusver. 

 

Aan de balie vroegen we wat de snelste route naar Yosemite was... dat bleek even vies tegen te vallen zeg. Yosemite ligt hemelsbreed erg dichtbij de camping, maar met de camper zouden we nog 75 km moeten afleggen om in het park te komen. Er rijdt ook een bus die ons tegen betaling naar het park rijdt. Er zijn namelijk weinig parkeergelegenheden bij het enorme park. Maar nu komt het... de dichtstbijzijnde bus vertrekt in Lee Vining.... bij Mono Lake... daar komen we net vandaan. Wat een domper zeg, hadden we net zo goed daar kunnen blijven. Maar ja, we hebben de campings thuis allemaal al geboekt en de meeste ook al betaald. Het zij zo. 

 

Eenmaal gesetteld in de camper heeft Loek alsnog tickets voor de bus van morgen geregeld. 

Ondertussen hebben we naast onze camper geluncht.

 

We staan met onze camper naast een rotsachtige heuvel, er werd ons verteld dat we op de paden moesten blijven, want er zitten hier namelijk ratelslangen... gaaf en toch een beetje eng. James vond het feit dat er ratelslangen in de buurt zijn fascinerend. Maar stiekem vind hij het ook wel een beetje eng en blijft hij netjes op de paden. 

 

De vriendelijke eigenaresse van de camping vertelde ons dat er via de camping 2 trails waren waarbij je de omgeving goed kon bekijken. En dat we aan de overkant van de weg naar een beekje konden gaan om te vissen.

 

We begonnen met een trail van 1 mijl heen en 1 mijl terug (1 mijl is 1,6 km)

Wat een gaaf avonturen pad was dit. We moesten natuurlijk op de paden blijven ivm ratelslangen. 

De trail was op sommige plekken best wel steil. James vond het enorm leuk en deed het erg goed. 

Bovenop de berg stond een picknicktafel. Daar konden we even uitrusten en van het uitzicht genieten. Daar eindigde ook meteen het pad, we moesten weer omkeren. 

Eenmaal weer op de camping aangekomen zijn we naar het beekje met snel stromend water gegaan. 

Even lekker pootje baden. In totaal 2 vissen en een kleine water slang gezien. En dan bedoel ik natuurlijk niet de tuinslang. Schoenen uit en Loek ging als eerste erin. Bleek dat het ijskoud water was. Binnen de kortste keren stond Loek weer aan de kant. Te koud. Daarna ging ik het water in, inderdaad erg koud, maar wel enorm lekker. James is daarna ook nog even het water in geweest. Hij vond het, net als ik, ook heerlijk. 

 

Daarna zijn we terug gegaan naar de camper en een lekker ijsje gegeten (uit eigen vriezer).

 

We hebben een paar uur lekker rustig aan gedaan bij en rondom de camper, daarna ben ik begonnen aan het avond eten: zelfgemaakte burritos. 

 

Na het avond eten lekker gaan douchen in het douche gebouw van de camping. 

De eigenaresse vertelde dat het water van de camping uit haar eigen beek komt. Willow springwater. Het zelfde beekje waar we net geweest waren. 

Ze gebruikt dit water zelf al 60 jaar vertelde ze en gebruikt het ook als drinkwater. 

 

Nog even spelletje gespeeld en daarna James lekker naar bed.

 

Morgen hebben we een hele dag om Yosemite National Park te verkennen.

Reacties

Ria 26-09-2019 07:47 {{button-60719}}

Op de kaart stond ook al steeds Yosemite park dis snapte het al niet.
Toch fijn dat jullie op deze RV zijn. Lekker klein en knus. Lag vannacht ook over beren te dromen. Die zijn daar zeker ook ? Lig in de herrie in bed want het stalletje en omheining hier achter het huis wordt afgebroken met een kraan. ( geen waterkraan 🤣) veel plezier in het Yosemite park en veel plezier.

Hanneke 26-09-2019 10:12 {{button-60721}}

Wat een kanjer is James toch. Ratelslangen, ijskoud water, trails, dat doet hij zomaar even. Geniet er van. Hier regent het pijpenstelen. 😘

Henk en Meta 26-09-2019 18:00 {{button-60733}}

Ging James in Mono Lake de plantjes water geven met zijn gietertje 🌺 😘

Jeroen 26-09-2019 20:53 {{button-60736}}

Mooi no lake
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan