Rammelend naar de eerste campground

Door Familie Borst - 08-09-2019 15:10

vrijdag 02 augustus 2019, San Francisco, Verenigde Staten

Vandaag vroeg op om de camper op te halen: om 5h50 ging de wekker.....
El Monte zou ons met een shuttle ophalen tussen 7 en 8 uur van een Holiday Inn-hotel in de buurt.
Gisteravond hadden we al een Uber-taxi gepland om ons daarheen te brengen. Deze zou ons ophalen tussen 6h35 en 6h45. Uber bleek weer geweldig te werken. Wij stonden netjes op tijd langs de weg en even later kwam de Uber voorrijden. Zo waren we ruim mooi op tijd bij de pick-up-locatie.
De shuttle kwam om 7h15 voorrijden en ineens verschenen er als bij toverslag nóg twee Nederlandse gezinnen die ook mee gingen. De chauffeuse waarschuwde ons voor een rollercoaster ride, die uiteindelijk wel meeviel, en onderweg konden we mooi routes vergelijken met de andere gezinnen die tegelijk met ons hun camperavontuur zouden beginnen.

Eénmaal bij El Monte RV werden we als een kudde schaapjes door de procedures heen geloodst (formulier/filmpje/handtekening) en toen was het eindelijk zover…
… we werden voorgesteld aan ons huis voor de komende vier weken! Wat is hij groot!
Na instructie en het opnemen van beschadigingen van voorgaande gebruikers gaan we snel onze spullen inladen, zodat we op pad kunnen. Echter, een luik bleek niet zo lekker te sluiten, dus we moeten nog even wachten op een monteur.
Ondertussen worden er diverse RV’s ingeleverd (door alweer diverse Nederlandse gezinnen; zijn wij zo’n reizend volkje t.o.v. andere landen?). Deze moesten van alles kwijt wat ze over hadden. Er volgde een hilarisch half uurtje, waarbij we van alles toegestopt kregen. Veel flesjes water, frisdrank, koffie+apparaat, antislip-matjes, deurmat, etc. Super handig!
We hadden wel gehoord van ‘de kast-met-spullen-die-zijn-achtergelaten’, maar die was zo goed als leeg toen we eerder keken. Het scheelde ons in ieder geval al heel veel bij de eerste boodschappen.

Uiteindelijk konden we dan op pad met als eerste stap de Walmart om ons te bevoorraden voor de komende weken. Best spannend die eerste meters en alles rammelt en schudt voor ons gevoel. We hoopten maar dat het (stenen!) servies het zou overleven, zo stond het te schudden en schuiven in de kastjes.
Eenmaal bij de Walmart waren we blij dat Marjolijn bij de voorbereidingen had gecheckt in welke gangpaden de diverse soorten artikelen te vinden waren. Dat scheelde heel wat zoekwerk, alhoewel je daar toch niet helemaal onderuit komt. Flink wat boodschappen en financieel een stuk lichter, stappen ruim twee uur later weer onze camper in. Na snel de boodschappen provisorisch te hebben opgeborgen en snel een boterham te hebben gegeten, kunnen we eindelijk écht op weg naar onze eerste campground aan Monterey Bay ten zuiden van San Francisco.

Het eerste stuk is het drukst, maar de San Mateo Bridge maakt een hoop goed. En de weg langs highway 1 met zicht op de Stille Oceaan is prachtig. Zeker wanneer de mist wat optrekt en de leuke baaitjes goed te zien zijn. Het genieten van de route gaat wel gepaard met een gerammel van jewelste, dat het gebrul van de motor overstijgt. De kwaliteit van de wegen helpt daarbij niet (Belgische makelij?)…..maar dat mag de pret niet drukken: we genieten vooral!
Tegen 18h00 uur zijn we uiteindelijk op onze eerste campground in Moss Landing. We krijgen een prima plekje en voelen ons ineens niet meer zo groot in onze RV. Veel van de andere RV’s die we zien zijn wel twee keer zo groot als het beestje waar wij in rijden. Maar goed, we mogen voor het eerst onszelf aansluiten. Dat gaat zowaar best vlot! Daarna beginnen we met het opbergen van bagage en boodschappen. Het is nog even puzzelen om alles een handig plekje te geven.
Terwijl we door het raam van de camper tussen de bomen door de zon richting zee zien zakken, gaan we eten. In de stilte van de avond horen we regelmatig het gebrul van de zeeleeuwen in de haven. Bijtijds zoeken we ons bed op. Morgenochtend staat er whale watching op het programma.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan