Dierendag

Door Familie Borst - A couple of years ago

zaterdag 03 augustus 2019, Moss Landing, Verenigde Staten

We hebben allemaal prima geslapen de eerste nacht in ons nieuwe onderkomen.
Na het ontbijt was het 2 minuten lopen naar de Sea Goddess: de boot die ons mee gaat nemen op de walvistocht.
We worden ontvangen met koffie en donuts. Terwijl we staan te wachten om aan boord te gaan, zien we een zee-otter met een jong op de buik langs zwemmen: cool! Daarnaast genieten we van de ruziënde en brullende zeeleeuwen in de haven en zien we pelikanen in overvloed.
Het is behoorlijk mistig; dit zijn we ondertussen gewend hier aan de kust, de Californische kust.

Na een koud uurtje varen door de mist wordt er getwijfeld of we vandaag wel wat gaan zien. Maar, dan hebben we toch beet. We zijn gestuit op een groep/kudde/zwerm humpback whales (bultruggen). Volgens de gidsen aan boord is zo’n grote groep vrij bijzonder (awesome!). We varen zo’n drie kwartier met de bultruggen mee. De kou zijn we direct vergeten. Het is fantastisch and amazing. Wat een enorme beesten. Een groep zeeleeuwen die aan de oppervlakte verschijnen, kondigen vaak de walvissen aan. De walvissen komen vervolgens ook boven, spuiten hun blaasgat leeg, blijven even aan de oppervlakte zwemmen en maken daarna een sierlijke duik, waarbij de staart zo karakteristiek opzwaait en onder water verdwijnt. De walvissen blijven dan weer wat langer onder water om elders weer boven te komen. Dat herhaalt zich vele malen. Wat een show krijgen we voorgeschoteld!

 

Terug in de haven komen we weer een zee-otter tegen. Wat een leuke beesies, very cute!

Binnen enkele minuten zijn we terug bij de camper, waar de lunch bestaat uit ‘mac and cheese’ en brood. De middag is verder rustig besteed. De camper verder ingericht, een wasje gedraaid, gelezen, gewandeld naar het strand en de haven (en of we nog niet genoeg dieren hebben gezien: tussen de keien langs de haveningang ontdekken we heel veel kleine krabbetjes), borrelen en Alex kan het niet laten om nog even de zonsondergang aan het strand op de foto te zetten..…….het lijkt wel vakantie :-)

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!