Halve hike met een verrassing op het eind

Door Familie Borst - A couple of years ago

maandag 05 augustus 2019, Yosemite Valley, Verenigde Staten

Vanmorgen niet bruut gewekt door een wekker, maar evengoed zijn we bijtijds wakker. Op het programma staat in ieder geval de verhuizing van de campground North Pines naar de campground Upper Pines. Bij het boeken van de campground dit voorjaar was het ons niet gelukt om 2 nachten op dezelfde campground te boeken. Dit zijn van die campgrounds, die – na het openstellen voor reservering – binnen 5 minuten zijn volgeboekt. Het was ons wel gelukt om op twee campgrounds ieder een nacht te boeken. Dit wordt een verplaatsing van een paar honderd meter, want de campgrounds liggen naast elkaar.

Vanmorgen doen we rustig aan, omdat het inchecken op Upper Pines mogelijk is vanaf 12h00. We genieten van de ground squirrels (grondeekhoorns) die om ons heen op zoek zijn naar voedsel en af en toe zien we een mooie blauwe vogel met een grote kuif. Later lezen we in een winkeltje in een boekje dat het een Steller’s Jay is.
Tegen 12h00 rijden we naar Upper Pines en vinden onze plek. We staan bijna direct (voldoende) waterpas. Ook hier hoeft er niets aangesloten te worden, dus voor we het weten zijn we geïnstalleerd.

We vertrekken vrij snel daarna voor een hike richting Vernal Fall. Rugzak op, voldoende water mee, pet op, wandelstokken mee en gaan. De route loopt in het begin langs de inmiddels bekende Merced River, die voor de tijd van het jaar behoorlijk stroomt (volgens een informatiebord: River Flow 2x normal). Terwijl we zwetend omhoog klimmen genieten we van de uitzichten op kolkende stroomversnellingen, rotspartijen en watervallen in de verte. Helaas krijgt Elisa toch weer te veel pijn in haar knieën (een blessure die haar de laatste anderhalve maand lastig valt) en besluiten we halverwege terug te gaan. Balen, maar het is niet anders; evengoed hebben we genoten van het tochtje.

Eénmaal beneden bij de brug over de rivier bemerken we enige commotie aan de bosrand en wijzende vingers. Rangers komen aangereden en lopen met een soort antenne het bos in. Er is een beer gesignaleerd. Zoals het een goed toerist betaamt, gaan wij natuurlijk ook kijken of we hem kunnen spotten. En dat lukt, weliswaar op behoorlijke afstand en tussen de bomen door. Maar, we hebben allemaal een beer gezien! Een blonde zwarte beer! Wat een verrassing, toch een mooie afsluiting van een halve hike. We hebben de beer zelfs op de foto staan….. vaag, maar hij staat er op.

Vooral Elisa wil nog heel graag een aandenken aan Yosemite kopen. Yosemite village is wat te ver om te lopen, de halte voor de shuttle bussen staat vol met mensen en parkeren met een RV in de village is midden op de dag normaal gesproken geen optie. Nu staat er ook een bordje naar Half Dome Village over 0,4 mile. Onduidelijk wat we hiervan mogen verwachten, gaan Alex en Jasper op onderzoek uit en strijken Marjolijn en Elisa bij de camper neer om de knieën de benodigde rust te geven. Dit dorpje blijkt onderdeel te zijn van een tentenresort (waar je een kant-en-klare tent kunt huren). Maar het belangrijkste is dat er ook een gift shop is. Dus later die middag wandelen we nog even in zo’n 10 minuten met z’n vieren naar de gift shop waar de gewenste souvenirs worden ingekocht. Ook het ijsje smaakt goed!

Terug bij de camper maken we een kampvuur, drinken een borrel, maken het eten klaar op de gasbarbecue en zitten ’s avonds nog lekker buiten rond het langzaam dovende kampvuur.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!