Oma Bertha, slangen & schorpioenen en rode rotsen, yeeeaaahhh!

Door Familie Borst - A couple of years ago

zaterdag 10 augustus 2019, Grand Canyon Village, Verenigde Staten

Geen wekker vandaag, maar ook geen herten tijdens het ontbijt. De regen is weggetrokken en het is heerlijk weer. Na het vertrekklaar maken, gaan we op pad naar de volgende campground in Monument Valley.

Onze route loop langs de South Rim van de Grand Canyon richting het oosten. We maken nog een koffiestop bij Dessert View en werpen nog een laatste blik op de Grand Canyon. Even later rijden we Navajo-gebied binnen. Dit zie je direct aan de vele stalletjes waar de Indianen souvenirs (Indian crafts and jewelery) te koop aanbieden langs de kant van de weg. Hier zijn we ook in een andere tijdzone terechtgekomen. De staat Arizona loopt in principe 1 uur voor op Nevada en Californië, maar Arizona doet niet mee met de zomertijd. Daardoor loopt Arizona zomers in tijd gelijk met Californië en Nevada. Echter, de Indianen in het Navajo-gebied (in Arizona) doen wel aan de zomertijd, waardoor we nu een uurtje vooruit gaan in de tijd. Het houdt ons scherp.

Een point of interest die Marjolijn van te voren al had uitgezocht zijn de Dinosaur Tracks waar een aardige Navajo-dame (oma Bertha) ons rondleidt. Binnen een minuut struikelen we inderdaad al over de fossielen van pootafdrukken, botten en eieren van dinosaurussen. Oma Bertha praat aan één stuk door en overlaadt ons met wetenswaardigheden over de tracks. Zij eindigt bijna iedere zin met een langgerekt “Yeeeaaahhh”, alsof ze zelf iedere zin weer tot de conclusie komt dat ze dat goed verteld heeft. Yeeeaaahhh! Een minuut of twintig later laten we ons uiteraard verleiden tot de aankoop van wat van die Indian jewelery die door ‘oma Bertha’ zelf was gemaakt. Yeeeaaahhh!

In Tuba City scoren we alle vier nog een “emmer” frisdrank bij het tankstation met lekker veel ijs voor het luttele bedrag van 99 dollarcent per stuk. Daar doen we de rest van de middag mee. Mmmmm, lekker koud!

Een aantal mijlen verder kunnen we heel makkelijk nog een andere toeristische bezienswaardigheid afvinken. Langs de weg staan twee ‘Elephant Feet’. Twee flinke grijze rotspilaren, die inderdaad sprekend op olifantenvoeten lijken. Vink!

Bij het naderen van Monument Valley zien we steeds meer oranje/roestbruine/rode rotsformaties (oftewel butes; spreek uit als bjoets). Vlak voor de afslag naar Monument Valley verlaten we Arizona en rijden de staat Utah binnen. Het is voor even want een mijl verder rijden we terug Arizona in. Bij de aankomst in Monument Valley aan het begin van de avond zien we de kenmerkende, bekende butes, die we kennen van het logo van Tioga Tours, bij wie we deze reis hebben geboekt.

Bij het inchecken waarschuwt de Indiaan achter de balie ons (tot grote vreugde van Elisa) om de deuren van de douches altijd goed te sluiten om slangen en schorpioenen buiten te houden. Bij het installeren was het dit keer een grote uitdaging om de camper enigszins waterpas te krijgen met behulp van de levelers (gele wiggen waar je je camper op kan rijden).

Vanaf onze plek hebben we vol uitzicht op de butes, die door de ondergaande zon prachtig worden uitgelicht. De karakteristieke rode kleur van deze rotsen wordt daardoor fraai geaccentueerd. Als we vanaf onze picknicktafel de andere kant op kijken, worden we wederom getrakteerd op ‘an amazing sunset’. Yeeeaaahhh!

Later die avond wordt het schrijven van het reisverslag een familiegebeurtenis. Met z’n vieren op een rijtje op de driezitsbank komen we samen tot ons verhaal van vandaag. Yeeeaaahhh!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!