Tunnel en taco’s

Door Familie Borst - A couple of years ago

dinsdag 13 augustus 2019, Wahweap, Verenigde Staten

Na wat onrustige dromen over luifels handelen we de ochtendrituelen gesmeerd af. We gaan vertrekken naar de volgende bestemming: Zion National Park. We checken vijf keer of alles is afgekoppeld en of er niet stiekem toch nog een luifel uithangt. We gaan voorzichtig rijden en na 10 meter zijn we al verder dan we gisteren gekomen zijn. Geen rare geluiden. Een succesvol vertrek!

We hebben ondertussen de planning voor vandaag bekeken en zijn tot de conclusie gekomen dat een bezoekje aan horseshoe bend vanmorgen niet haalbaar is. Jammer, deze zetten we ook op de lijst voor een "ooit nog een keer".

We laten definitief Arizona achter ons. De komende bestemmingen liggen in Utah. Dat betekent ook dat weer van tijdszone wisselen en een uurtje minder tijdverschil hebben met Nederland (-8 uur i.p.v. -9 uur).

We maken een tussenstop in Kanab om te tanken, boodschappen in te slaan en een koffiepauze. Een belangrijke aanschaf is een ‘electric fly swatter’. Sinds Page worden we in de camper geterroriseerd door vliegen. Wij gaan de strijd aan! Een andere belangrijke aanschaf zijn donuts voor vanmiddag. Opvallend is dat bij het tankstation in Kanab er een filmpje in de pomp wordt afgespeeld, zodat je je niet hoeft te vervelen tijdens het tanken.

In de buurt van Zion zijn we verrast over de mooie omgeving. De regio Zion is duidelijk een stuk groener. Dit levert een prachtig landschap dat een combinatie is van roze/rode rotsformaties en groene bomen. Opvallend is dat de weg, die tussen de rotsen doorslingert, niet zwart of grijs is, maar roze/rood. Netjes aangepast aan zijn omgeving.

Als je Zion inrijdt, moet je door een (te) smalle tunnel: Mount Carmel Tunnel. De behoorlijk lange tunnel heeft twee rijstroken, maar door de boogvormige tunnel moeten campers door het midden van de tunnel rijden. Hiervoor wordt het verkeer om en om voor één richting opengesteld.

In de loop van de middag arriveren we op een mooi gelegen campground langs de Virgin River met uitzicht op de karakteristieke rotsen.
Na het verorberen van een platte donut (bedankt Jasper, donuts zijn niet om op te zitten!), genieten Elisa en Jasper zwemmen en ‘tubing’ in de Virgin River. Op een opblaasband kun je je prima laten meedrijven door de stroming van de rivier.

Hier in Zion is het vanmiddag een graad of 38. Erg warm. We zijn erg blij dat onze camper in de middagschaduw van de bomen staat. Ondanks de airco was het in de camper toch nog zo’n 30 graden.

’s Avonds gaan we uit eten bij een Mexicaanse restaurant, dat naast de ingang van de campground is gelegen: Whiptail Grill. Het is hier goed toeven op het terras dankzij de vernevelaars, een soort sprinklerinstallatie die een fijne waternevel over het terras verspreid. Het is bijna frisjes….. Het eten valt bij ons bijzonder goed in de smaak! De pulled pork taco’s en beef taco’s staan met stip op één bij Elisa en Jasper op de lijst met lievelingseten. Alex en Marjolijn bestellen een Corona bij het eten, maar deze zijn uitverkocht… Het alternatief, een flesje Pacifico met een limoentje in de hals, smaakt zeker niet minder.

Het wordt bijna ééntonig, maar we sluiten de avond gezellig af rond het kampvuur in de ‘fire pit’ bij een opkomende – bijna volle – maan.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!