Van Montrose naar Winterpark/ van Winterpark naar Estes Park

Door Frits en Marijke Bergen - 05-06-2022 03:34

Vrijdag 3 juni 2022

Van Montrose naar Winterpark

Zijn weer vertrokken uit Montrose en zijn op weg naar Grandby ( Winterpark ) . Het wordt een lange reisdag. Plm 440 km. Het begint al goed staan nu in file wegens wegwerkzaamheden. We zullen straks zien wat er aan de hand is. Staat namelijk een heeeeele lange rij. We moeten nog even geduld hebben.

Na plm. 20 min. konden we weer verder. Ze zijn daar goed bezig. Allemaal machines van klein tot groot. Het is een groot gedeelte wat ze gaan aanpakken.

Het gebied waar we door heen rijden is prachtig. Het landschap werd ook steeds groener en af en toe wat sneeuw. De weg slingerde zich omhoog tot  Monarch Crest. Een hele mooie bergpas. Zo slingerden we ook weer naar beneden. We kwamen tenslotte uit op de I 70. Dat is de weg naar Denver. Het werd ook een stuk drukker en wat was die weg slecht. Wij moesten afslag 232 hebben naar Winterpark. Hier zit je in het ski gebied. Weer slingerend naar boven en vice versa naar beneden. Hierna kwamen we al snel bij ons hotel aan. Best Western Alpenglo in Winterpark. Goed hotel. Kamer prima. We werden nog gebeld door neef Klamer uit Canada. Het was erg leuk om iets van hem te horen. Hij belde via messenger.

We zijn daarna een hapje gaan eten in een pub en grill Randi’s genaamd. Het was prima eten. Toen we naar het hotel liepen zagen we nog een vosje lopen.

We hebben vandaag 430 km gereden. Het was dus een reisdag. Geen foto’s gemaakt. Dat bewaren we weer voor de zaterdag. Mits we het park in kunnen. Want de Trail Ridge Road was afgesloten door hevige sneeuwval. We houden de site goed in de gaten anders moeten we via de andere kant in Estes park belanden. Op hoop van zegen.

 

 

Zaterdag 4 juni 2022

Van Winterpark naar Estes Park

Vanmorgen na een goed ontbijt op weg naar Rocky Mountain NP. We hadden op de site gekeken of de Trail Ridge Road open was. We hadden geluk hij was open. Terwijl de vrouw bij de receptie van het hotel zei dat het nog dicht was. Ze was dus niet goed op de hoogte.

Eenmaal weer onderweg kwam ons een autoband tegemoet met een bloedgang . Dat was wel even schrikken.

Na de schrik doorgereden naar het visitorcentre van RMNP. We hebben hier nog een magneet gekocht. Zitten nu op 12. Hoop niet dat de koffer te zwaar wordt.

In het visitorcentre nog een film bekeken over de Rocky Mountains. Indrukwekkend.

Toen werd het tijd om het park in te gaan. We hadden een permit om vanaf  10.00 uur het park in te gaan en ook dat we naar Bear Lake konden gaan. De Trail Ridge Road is een hele mooie en hoge weg. Nu nog sneeuw wallen.

Bij verschillende stopplaatsen kwam je ook  wild tegen. We hebben jonge elanden, wapiti, marmot, pica, herten en natuurlijk heel veel squirrels gezien.

Bij Bear Lake kon je een rondje meer doen. Was bijna een normaal pad. Af en toe lagen er nog wat bulten sneeuw. Leuk om te doen. Het weer was een beetje afwisselend. Wat drupjes regen en weer zon. We hebben vandaag plm. 160 km gereden.

We slapen in het Ridgeline hotel.

Morgen gaat de reis naar Scotsbluff Nebraska.

Reacties

Peter 05-06-2022 03:43 {{button-62367}}

Kijk twee verslagen we hadden het al opgemerkt.
Leuke verslagen om te lezen.
Groetjes van ons
In Frankrijk hebben we noodweer gehad alles goed gegaan gelukkig.

Melissa 05-06-2022 06:30 {{button-62369}}

Ontzettend leuk om jullie reisverhalen weer te lezen, een prachtige reis maken jullie.

Liefs,
Melissa

Bennie en Eily 05-06-2022 08:16 {{button-62372}}

Weer een mooi reisverslag en hele mooie foto’s. En wat een temperatuurverschil 🙃

Klamer 05-06-2022 09:16 {{button-62378}}

Weer en mooi verslag leuk dat klamer jullie nog belde in en band die voorbij vliegt? In ieder geen schade opgelopen

Carolien Hartman 05-06-2022 09:34 {{button-62380}}

Wauwwww wat weer leuk om te lezen. 💋😀

Rob & Lies 05-06-2022 09:46 {{button-62382}}

Ook deze foto's zijn weer prachtig. Van foto's in zomerse kleding met een temperatuur boven de 30 graden naar foto's in een warme jas in de sneeuw😀, echt heel mooi, ziet er schitterend uit!
Prachtige route, blijf lekker genieten van al het moois😀.
Liefs van ons beide 😘😘🙋‍♀️🙋

Janneke en Henk 05-06-2022 17:18 {{button-62404}}

Hi globetrotters,
Zon, sneeuw, rust, genieten, geduld dat op de proef wordt gesteld…. maar bovenal GENIETEN!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan