4. Van Coromandel naar Rotorua en Waitomo

Door De Valkjes in Nieuw-Zeeland - 12-11-2022 10:02

Kia Ora allemaal,  (ging ff mis bij de vorige uitgave maar dit is bericht 4 ...nu staan er weer foto's bij)

Daar zijn we weer. Voor onszelf is het ook fijn een verslagje te maken zodat we later nog eens kunnen kijken wat we wanneer en waar allemaal beleefd hebben. In het algemeen kunnen we zeggen dat de Kiwi's heel vriendelijk en gastvrij zijn.... dat de prijzen hier wat hoger liggen dan in Nederland .. en dat de entreeprijzen van attracties best hoog zijn... Verder horen we telkens en overal ... "het Zuidereiland is het mooist" De lat wordt wel heel hoog gelegd. Op 22 november varen we over naar het Zuidereiland, nog even wachten dus...

Zaterdag 12 november
We vertrekken op tijd van Hot Water Beach naar de movieset Hobbiton bij Matamata. We nemen afscheid van onze buren Graham and Judy uit Auckland door wie we op 18 december uitgenodigd zijn om een rondleiding door Auckland te maken waarvan gedeeltelijk op hun boot. Daar maken we natuurlijk graag gebruik van. We komen ruim op tijd aan bij Hobbiton en krijgen een rondleiding op de movieset wat in een prachtig groen (wat zijn er veel kleuren groen) dal is gelegen. Hier zijn delen van de films van The Lord of the Ring en The Hobbits opgenomen. Nu komen er jaarlijks duizenden toeristen van over de hele wereld.... wij dus ook 🤔. Maar het is zeker de moeite waard. Kijk maar eens naar de foto's. Mensen hebben toch een rijke fantasie! Als Poula in de souvenirshop loopt hoort ze een mevrouw zeggen over de boeken van Lord of the Rings.... "zijn de beste boeken ooit geschreven, op de Bijbel na!!" ...waarvan akte😄. Het zonnetje schijnt er heerlijk bij en het is zo'n 24 graden. Warm geenoeg zegt Poula dan. Na de rondleiding rijden we naar onze volgende camping in Rotorua waar we drie nachten blijven. 

Zondag 13 november
Na een heerlijk ontbijtje rijden we naar een Presbyteriaanse kerk om daar om 10:00 een dienst bij te wonen. Het gaat alleemaal wat anders dan bij ons maar de Bijbel is overal hetzelfde. Een fijne dienst over "Gifts of the Spirit" door een jonge voorganger die zijn woordje wist te doen. Na de dienst rijden we op aanraden van een mevrouw die we na de dienst spraken naar Lake Tarawera... een prachtige rit door een schilderachtige weg. Met de camper bij ons zoeken we een mooi plekje op om onze boterham te nuttigen...wat een rust, ruimte en uitzicht. In de middag maken we nog een mooie wandeling rond Titikapu (dat is Maori) oftewel Bleu Lake. Meestal liggen we vroeg plat... al die indrukken en buitenlucht maken de oogjes zwaar..

Maandag 14 november
Op tijd uit de veren. We gaan naar een vulkanisch Maori-gebied met aansluitend een cultuurevenement van de Maori people in en bij het New Zealand Maori Arts en Crafts Institute. We krijgen een rondleiding door een gebied met geisers en veel thermische activiteit. Wat is de schepping toch veelzijdig! We zien en horen gelijk ook veel over de Maori cultuur. Ze maken bijjzondere traditionele kleding en we komen ook in een atelier waar de Maori-mannen o.a. houtsnijwerk maken (werk dat voor Maori vrouwen in dit instituut overigens niet toegestaan is...). Bijzonder om de zien. De vrouwen weven en vlechten kleding en gebruiksvoorwerpen. Helaas komt er net rond het middaguur een forse bui voorbij waardoor het cultuurelement afgelast werd. We genieten in een restaurant van een uitgebreid buffet. In de middag breekt de zon weer door en bezoeken we Redwoods Treewalk. Een wandeling op 6-12 meter hoogte tussen sequoia-bomen. Wat een machtige bomen! Rond 16:00 weer terug op de camping en relaxen maar...

Dinsdag 15 november
Vandaag reizen we naar Waitomo. Ongeveer 175 km naar het westen. Een mooie rit met wisselende landschappen, prachtige natuur maar nog steeds veel groen... grote kudden koeien en schapen... Bijzonder is de prachtige bloeiende brem overal langs de wegen. We komen op tijd aan op de camping en nemen het er even van... zoveel indrukken moet je ook een plekje geven... even een lekker pintje en wat lezen en een kleine wandeling rond de camping. Het is erg warm vandaag zo'n 25-26 graden maar voelt heel warm aan.

groetjes uit Nieuw Zeeland

Poula & Gert-Jan
 

Reacties

Nellie 14-11-2022 22:02 {{button-66785}}

Weer zo,n mooi verslag ik geniet ervan gr samen

Jan en Dien 15-11-2022 09:57 {{button-66786}}

👍

Jan en Dien 15-11-2022 09:58 {{button-66787}}

Mooi om jullie reis zo mee te beleven.

Elly Sprong 15-11-2022 10:01 {{button-66788}}

Het is net of we er beetje bij zijn ,zo mooi en lekker temperatuurtje warm zat , vinden wij vrouwen dan🤣🙋🏻‍♀️🙋‍♂️

Pieta en Willem Zoeteweij 15-11-2022 19:05 {{button-66789}}

Mooi om op deze manier jullie reis te volgen en de prachtige foto's te bekijken!!
Geniet ervan!!!

Ina 16-11-2022 12:41 {{button-66790}}

Mooi zo'n verslag hoor. Geniet ervan
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan