5. Van Waitomo via Taupo naar Wellington

Door De Valkjes in Nieuw-Zeeland - 17-11-2022 08:27

Kia Ora allemaal,

De campings die we aandoen zijn over het algemeen heel goed te noemen. We zijn lid geworden van de TOP 10 Holidaypark campings en die zijn heel goed uitgerust... Campings in NZ hebben altijd een (vaak grote) gemeenschappelijke keuken waar je kunt koken, eten en ook gezellig bij elkaar kunt zitten. Poula maakt daar meestal gebruik van en kookt in die gemeenschappelijke ruimte... wel zo gezellig en je ontmoet daar dan ook weer andere reizigers.

Woensdag 16 november
In de ochtend bezoeken we Waitomo Glowworm Caves. We worden rondgeleid door een jonge Maori dame die ons de prachtige grotten laat zien. In de "kathedraal" van de grot, waar een heel goede akoestiek is, vraagt ze of iemand soms een lied wil zingen... Ik vraag daarop of zij soms kan zingen. Dat doet ze... en hoe!! ...ze zingt een prachtig Maori lied wat in die geweldige akoestische ruimte helemaal tot zijn recht komt. Kippenvelmomentje. Onderin de grot stappen we in een bootje en komen we bij de Glowworms (gloeiwormen). Wat bijzonder. Doodstil zitten we met een groep van zo'n 15 personen in een boot in een donkere grot ademloos te kijken naar die lichtjes die ze afgeven. Prachtig. Blijkt dat ze alleen in NZ en Australië voorkomen (aldus de gids...). Het is een zonnige dag vandaag en we rijden verder door een prachtig gebied naar het Taupo meer (ongeveer 170 km). We rijden door plaatsen met namen als: Te Kuiti, Tapuiwahine, Mangatupoto, Pungapunga, om er maar een paar te noemen. Vaak worden lettergrepen herhaald om een en ander kracht bij te zetten.... Op een mooi plekje aan het meer in Motutere zetten we voor twee nachten ons kamp op. Naast ons een Duits stel die hier een dochter hebben wonen en hier drie maanden rondtoeren.

Donderdag 17 november
Omdat de cassettetoilet lekt gaan we eerst (na contact met onze verhuurder) naar een bedrijf in Taupo die een nieuw rubber in het toilet aanbrengt. Probleem (hopelijk) opgelost.. Boodschappen doen en diesel tanken waarna we naar de Huka falls bij de plaats Taupo rijden. Een ruige stroom water die door een smalle kloof geperst worden en meters naar beneden stort. Wat een geweld en kabaal. We wandelen er wat rond en bezoeken daarna de vrij grote plaats Taupo. Veel winkels en behoorlijk druk. Hoe moet het hier in de zomer wel niet zijn.  Goed dat we een kleine camper hebben. Kunnen overal komen en parkeren! s'Avonds nog even geappt met één van de kinderen en kleinkinderen. Wat fijn toch die techniek en dat we WIFI in de camper hebben...

Vrijdag 18 november
Vandaag rijden we naar Whanganui (185 km) aan de westkust. We staan daar aan een camping aan de Whanganui river. Onderweg van Motutere naar Whanganui komen we langs vulkaan Ruhapehu (2797 m) waarvan het topje in de wolken ligt. Maar de sneeuw is nog goed zichtbaar als we wat verder rijden. We slaan even af en gaan Tongariro Nationaal Park in voor een wandeling naar een mooie waterval. Daarna rijden we verder het park in en drinken koffie bij Whakapapa Village.  Op de camping worden we bij de receptie onthaald door Saskia (van origine uit Katwijk aan Zee) die 9 jaar geleden met een Nieuw Zeelander is getrouwd en nu in Whanganui woont.

Zaterdag 19 november
En rit van 190 km naar een plaats valkbij de hoofdstad Wellington (Lower Hutt). We stoppen onderweg bij Foxton. Daar hebben Nederlanders in 2000 een werkende replica van een Nederlandse Windmolen gebouwd met een winkeltje met Nederlandse producten. Toch leuk om hier even te stoppen. In de winkel staat een dame achter de balie die Nederlands spreekt. In Wellington geboren in 1953 nadat haar ouders in 1952 geëmigreerd waren.... Zoals zovelen in die jaren. Bij de molen nog een eetcafé met de naam "De Molen". Beetje in een "Markerstijl" gebouwd. We rijden door en slaan nog even af bij Otaki Beach waar we een korte strandwandeling maken. Natuurlijk vinden we weer prachtige schelpen.. Overal zijn ze toch weer net iets anders. Het zonnetje schijnt volop en het zeewater is niet al te koud.... Toch wagen we ons er (nog) niet aan... We lunchen op een bankje met uitzicht op de Tasmanzee... Om 15:30 komen we op de camping aan en krijgen een mooi zonnig plekje.

Groetjes uit Nieuw Zeeland

Poula & Gert-Jan

Reacties

Adrie en Corrie 20-11-2022 08:13 {{button-66791}}

Prachtig. Die waterval… wat een bijzondere kleur water.

Elly Sprong 20-11-2022 12:23 {{button-66792}}

Weer mooie belevenissen, grappig al die Hollandse kleine dingetjes , wel,een beetje jaloers op jullie ☀️☀️☀️☀️☀️☀️!

Ina 21-11-2022 12:38 {{button-66793}}

Hartstikke leuke verslagen

Jan en Dien 22-11-2022 10:00 {{button-66794}}

Prachtige reis zo te zien en te lezen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan