7. Van Abel Tasman richting Christchurch

Door De Valkjes in Nieuw-Zeeland - 27-11-2022 01:43

Kia ora allemaal,

Als er iets in Nieuw Zeeland waar geworden is dan is het wel dat je op één dag alle weertypen langs kan zien komen. Je leert hier snel dat als "alle mussen van het camperdak vallen" door de warmte en je een wandeling gaat maken.... neem je regencapes maar gewoon mee. De temparatuur kan ook zomaar in een uur tijd 10 graden dalen.

Vrijdag 25 november
Wat een prachtige dag! Het begint al met een heerlijk zonnetje en we stappen om 09:00 op de boot  naar het Abel Tasman National Park. We varen langs de kust en hebben een prachtig uitzicht op de kustlijn met zijn mooie baaien met prachtige zandstranden waar je alleen wandelend of met een boot kan komen. We varen langs Split Apple rock...een rotsblok wat we op een bijzondere wijze gespleten is. Ook spotten we zeehonden die rustig in de zon op hun rotsblok liggen te luieren. We laten ons afzetten op een zandstrand in één van de baaien om een heerlijke wandeling van 7 km te maken naar een volgende baai. Onderweg door het Park hebben we afwisselend prachtige uitzichten en dan weer door een donker oerwoudachtig deel van het pad. Na een heerlijk uurtje op het strand pikt de boot ons op en varen we eind van de middag weer terug naar de camping. Je blijft foto's maken...

Zaterdag 26 november
Vandaag een wat langere reisdag (ruim 300 km) van Kaiteriteri naar Hanmer Springs. We starten met een lekker zonnetje en eindigen er ook weer mee, maar onderweg over de Lewis Pass finke bewolking en regen. We komen eind van de middag veilig aan in Hanmer Springs. Dat ligt midden tussen mooie bergen. We wandelen naar het dorp en zien een bruidspaar elkaar het jawoord geeft in de buitenlucht zichtbaar voor iedereen. We spreken af bij een restaurant waar we s'avonds heerlijk eten, ons vlees wordt op tafel gebakken op een gloeiend hete steen. Daar krijg je dan weer slaap van.

Zondag 27 november
Het miezert een beetje en we wandelen naar een mooi Anglicaans kerkje waar we om 10:00 uur (is toch overal hetzelfde) de dienst meemaken. We worden heel hartelijk en warm ontvangen en hebben meteen gesprekjes met de mensen. Dat blijft leuk en bijzonder. We ontmoeten een mevrouw die op haar 25e van de Veluwe naar NZ geëmigreerd was. Een mooie dienst met avondmaal over Mattheüs 3/4. Na afloop blijven we nog even hangen voor een kop koffie/thee en spreken de voorganger nog even... aardige mensen. We wandelen terug naar de camping houden ons verder rustig vandaag ook vanwege de vele regenbuien. Morgen weer verder.

Maandag 28 november
De zon doet weer zijn best en we reizen naar Kaikoura aan de oostkust waar we dinsdag geboekt hebben voor een vaartocht om walvissen te spotten. Een prachtige route door bergachtig gebied. De uitzichten worden steeds mooier. Voor we richting de camping gaan, rijden we naar een punt waar een kolonie zeehonden "wonen". Bij laag water kun je er gewoon naar toe lopen. Je kunt vlakbij de op de rotsen luierende zeehonden komen. Geadviseerd wordt om minstens 10 m afstand te houden want ze kunnen lelijk bijten. Zodra GJ een beetje te dichtbij in de buurt komt krijgt hij dan ook meteen een dreigende blik met een even dreigend geblaas erbij. Daarna naar de camping en nog een wandeling langs het strand en door de stad. Wat drinken op een terras en dan is de dag weer vol.

Dinsdag 29 november
Om 10:00 melden we ons bij Whale Watch Kaikoura voor een bootoocht op de Zuidelijke Grote Oceaan (South Pacific) om walvissen te spotten. Omdat er voor de kust van Kaikoura een onderzeese canyon is van ongeveer 1.500 diep blijven walvissen daar "hangen" en is de kans groot er één of meerdere te treffen. De meeste tijd zijn ze diep onder water... maar als ze enkele minuten boven komen kun je ze goed waarnemen en na een aantal keren "ademen" verdwijnen ze weer onder water waardoor de staartvin dan spectaculair omhoog komt. Een prachtig gezicht. We zien tijdens de tocht twee keer dezelfde walvis en maken een paar mooie opnamen. Na de boottocht rijden we verder richting ChristChurch en vinden een plekje op Woodends Holiday Park waar we s'avonds nog even naar het strand wandelen. Alweer een dag voorbijgevlogen...

groetjes uit Nieuw Zeeland

Poula & Gert-Jan

Reacties

Elly Sprong 29-11-2022 10:44 {{button-66800}}

Weer mooi verhaal net of we er beetje bij zijn !🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♀️

Riet 29-11-2022 11:41 {{button-66801}}

Prachtige verhalen, en schitterende natuur

Jan en Dien 29-11-2022 14:45 {{button-66802}}

We genieten weer van jullie belevenissen.

NELLIE 29-11-2022 17:38 {{button-66803}}

Mooi hoor mag weer mee genieten je ziet het zo voor je
Gaaf

Leo & Maaike 29-11-2022 23:28 {{button-66804}}

Prachtig, wat een mooie foto’s. Jullie hebben een schitterende reis. Genieten maar 😊🙋‍♂️🙋

Ina 30-11-2022 05:47 {{button-66805}}

Weer hartstikke leuk

Adrie en Corrie 03-12-2022 08:14 {{button-66806}}

Wat een prachtige foto’s.
Wat zien jullie veel moois!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan