Op visite bij Trudeau

Door Dijkstras - 26-07-2022 22:34

We zijn in Ottawa, de hoofdstad van Canada. We hebben hier gekozen voor de camping dicht bij de stad. Via de park en ride en het openbaar vervoer doen we er evengoed nog een bijna uur over om in het centrum aan te komen. Dan stap je ook uit bij Parliament Hill waar alle regeringsgebouwen bij elkaar staan. Ze torenen boven de stad uit. Ooit zorgde Queen Victoria dat Ottawa de hoofdstad werd. De stad ligt op de grens van Engelstalig Ontario en Frans Quebec. Zo dacht ze voor samenwerking tussen de beide gebieden te zorgen. Of dat gelukt is weet ik niet, wat ik wel weet is dat we ons Frans een beetje moeten oppoetsen want vanaf nu gaan we steeds verder Franstalig gebied in.

De Britse invloed is overal merkbaar, vooral in de vele oorlogsmonumenten.  Daarmee worden zowel de oorlog van 1812, als de eerste en tweede Wereldoorlog herdacht. De gebouwen op de Hill lijken op Buckingham Palace en de wacht wordt gewisseld bij het monument. In de stad hangen grote foto's van alle bezoeken die Queen Elisabeth hier heeft gebracht. Het zijn er meer dan 20 en ze geven een tijdsbeeld van een heel jonge tot een heel oude Queen. Mooi!

In Sussex street, de beroemdste straat van Canada woont premier Trudeau. Hij woont prachtig maar goed verstopt tussen bomen en achter hekken. We waren anders graag even bij hem op de thee gegaan.

Dwars door de stad loopt het Rideau Canal, dat na de oorlog van 1812 gebouwd werd en uitmondt in de Ottawariver. In het kanaal zien we de Ottawa locks, een sluizencomplex dat 25 meter hoogte overbrugt. De ingenieurs die er werkten woonder naast het kanaal, het huisje staat er nog en is het oudste stenen huis van Canada.

Oo de Ieren zijn hier goed vertegenwoordigd, vooral in de vele pubs op een gezellig plein. Daar eten we graag en erg lekker!

Reacties

Jos 27-07-2022 08:39 {{button-64613}}

Leuk! Beaucoup de plaisir!

Lotte 27-07-2022 11:27 {{button-64630}}

Leuk weer! En nog lekker lang te gaan!

Annemarie 27-07-2022 21:33 {{button-64654}}

Heerlijk om zo mee te reizen!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan