Quebec maakt het kwartet vol

Door Dijkstras - 01-08-2022 02:57

De route van Montréal naar Quebec gaat langs de St.Laurence River. Onderweg passeren we Trois Rivieres, een punt waar 3 rivieren samen komen.
De dag erna met de shuttlebus vanaf de camping naar de stad gegaan. Het is de vierde stad die we aandoen, een kwartet aan steden en voorlopig is dit de laatste. Quebec is werkelijk prachtig, nog steeds erg Frans,onderdeel van de erfgoedlijst van de Unesco en ongelooflijk gezellig. De stad ligt pal aan de St.Laurence River, een van oudsher strategische plek. De indianen noemden de plek Kebec, wat 'versmalling in de rivier betekent'.
Bovenaan, in de Haute Ville, prijkt het Chateau Frontera. Het lijkt dan wel op een kasteel, maar het is een enorm hotel. Daar zijn plannen gesmeed door Roosevelt en Churchill, kwam Nixon even bij na Watergate en hebben heel veel beroemdheden overnacht. Vlak bij het hotel ligt de citadel, één van de grootste vestingwerken van Noord Amerika. We verkennen de hoge stad met een oude stadspoort en het Hotel du Parlement, waar het provinciebestuur zetelt. Op de promenade is het een komen en gaan van straatartiesten die zingen of hun kunsten vertonen.

Het lager gelegen deel van de stad, Bsse ville, heeft leuke straatjes met galerieën, souvenirswinkels en restaurantjes. Allemaal heel dicht op elkaar en daardoor heel gezellig. We laten 17000 stappen achteren in Quebec en gaan terug met de bus. Daar vraagt mijn lief 'zullen we nog een stukje lopen?' Het antwoord laat zich raden!

 

Reacties

Ali 01-08-2022 07:06 {{button-64889}}

Ook al ben ik geen stadsmens, dit zou ik toch wel eens willen bekijken.
En die lief van jou kon zeker mooi alleen een stukje gaan lopen 😜😜

Jos 01-08-2022 17:28 {{button-64917}}

Mooi! En nu de wildernis in!

jan van Berkum 02-08-2022 09:53 {{button-64941}}

Deze 'big four' zijn op zichzelf al een hele vakantie waard.
Leuk om mee te lezen en de foto's te zien.
Vanaf nu gaat de 'survival' beginnen en gaan jullie de grote wildernis in van het 'ruige' Canada?
Vel mooie plaatjes en momenten gewenst!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan