Percé en ‘the birds from Bonaventure’

Door Dijkstras - 07-08-2022 00:16

Na een prachtige route 'om de noord' op een bewolkte dag met af en toe regen zijn we beland in Percé. De foto's doen geen recht aan de route. Achter elke bocht weer een baai met 20 of 30 huizen en een kerk in de mooiste kleuren. De uitzichten zijn mooi, maar de route is best lang dus we stoppen niet heel veel. Prima reizen met dit weer. 
Percé blijkt een bedrijvig toeristen plaatsje, heel gezellig. De camping ligt zo'n 3 1/2 km buiten het dorp dus dat is prima te lopen. De speedbumps op de camping zijn ook dusdanig vervelend dat we niet eens overwegen om de camper nog te verplaatsen deze dagen.

Vlak voor de kust staat een prachtige rots, de Roche Percé, die deel is van het Parc National de l'Ile-Bonaventure-et du Rocher-Percé, een hele mondvol! Op de camping is een speciale uitkijkplaats gemaakt met de bekende (Canadese) stoeltjes om tot laat in de avond uit te kijken naar de rots en over het water. Het is ook de plek waar je de zon ziet opkomen, als je tenminste vroeg genoeg opstaat. Dat is mij niet gelukt, Sytze wel. 

Het eiland Bonaventure, vlak voor de kust  is het andere deel van het Parc National, het is  een vogeleiland beschermd broedgebied van zo'n 250.000 zeevogels waarvan een vierde deel Jan-van-Genten. Dat is dan weer de grootste kolonie van Noord Amerika, maar ze houden hier erg van superlatieven. Vanaf de boot waarmee we naar het eiland gaan, zie je alle richels van de rotsen vol vogels zitten, fascinerend om te zien. Rondom de boot overal zeehonden, lui liggend op een rots of steeds evenement de koppen boven water. Even verderop worden we gewezen op papegaaiduikers. Goed dat ik het Franse woord daarvoor had opgezocht, zo weet je tenminste waar je naar kijkt! Op het eiland wandelen we naar de vogelkolonie. Leek het van onderaf op de boot veel, nu is het echt gigantisch! Zoveel vogels! We wanen ons iin een doodenge film van Hitchcock die we ooit zagen, ' the Birds' , waarin niemand voorbij de vogels durfde omdat ze dan aanvielen. Dat valt dan gelukkig wel weer mee, maar we zijn onder de indruk. De wandeling over het eiland is ongeveer 9 km, voeg daarbij de afstand vanaf de camping en bedenk dat we diezelfde weg nog weer terug moesten.. We hebben de stappen voor vandaag wel weer gemaakt. Het kampvuurtje begint inmiddels serieuze vorm aan te nemen, we houden het alleen niet zo lang brandend. 

 

Reacties

Nel 08-08-2022 11:39 {{button-65289}}

Wat een prachtige vakantie beleven jullie

Rixt Stolwijk 08-08-2022 18:12 {{button-65299}}

Geniet maar lekker van die mooie natuur.

Folkert 08-08-2022 22:37 {{button-65306}}

Bovenste foto lijkt wel een beetje op de 12 apostelen aan de Great Ocean Road die wij in Australie hebben gezien
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan