Seattle 2e dag

Door Familie Loos - 04-06-2022 05:26

Vrijdag 3 juni
We zijn gaan slapen. Aantal keren wakker geweest en paar uur wakker gelegen. 
Half 9 zijn we er uit gegaan. Wassen en aankleden. Kijken hoe het ontbijt in Seattle is. 
Het ontbijt was uitgebreid. Er was een uitgebreid aanbod. Scrambeld eggs, müsli, melk, yoghurt (helaas geen naturel) verschillende soorten brood om te toasten.
We hebben rustig gegeten en na 10 uur liepen we naar de overkant waar een grocery is voor een paar boodschappen voor de lunch en fruit. Daarna aan de wandel naar de Public Market Centre. Hier is het vrij druk en levendig een leuke plek. Hier is meer het centrum. Je had een overdekte markt en gelegenheden voor koffie en ontbijt. Hier is ook de 1e Starbucks vestiging gevestigd. Deze vestiging is in 1971 begonnen. Een klein zaakje met een rij buiten en binnen ook een rij. Omdat dit de 1e vestiging is is het leuk hier je koffie te halen. Twee blokken verderop is ook een Starbucks en hier konden we makkelijk koffie en een chocolate chip cookie scoren. De temperatuur is niet koud. Wel klam en af en toe een buitje regen.
Daarna zijn we naar het startpunt van de underground tour op Pioneer Square gelopen. Onder begeleiding van een gids kregen we een uitgebreide ondergrondse tour. 
De stad Seattle had vroeger veel van overstromingen te lijden. De stad lag op een terrein aan de Puget Sound, dat bij hoogwater regelmatig onder liep. Dat was hinderlijk en onhygiënisch: het afval dat bij laag water naar zee spoelde, kwam bij vloed weer terug. Het probleem werd ‘opgelost’ door een grote brand in 1889. Het stadsbestuur nam daarna twee ingrijpende beslissingen. Hout was voortaan verboden, alle nieuwe gebouwen moesten van steen worden. Dat was logisch, maar de tweede beslissing was nog veel ingrijpender: de hele stad werd opgehoogd zodat er een einde kwam aan de overstromingen en er eindelijk een functionerende riolering kon worden aangelegd. De straten kwamen door deze operatie een paar meter hoger te liggen. We kregen een rondleiding door de ondergrondse gangen. 
We waren een beetje gaar en hongerig en na de tour zijn we op een pleintje gaan zitten. We aten onze broodje en fruit op en gingen daarna aan de wandel naar de space Needle. We wilden naar boven en naar het glasmuseum maar dat werd samen erg kostbaar dus besloten we alleen het glasmuseum te doen. Een mooie tentoonstelling van glaskunstwerk. Hier hebben we uitgebreid rondgekeken en in de glastuin gezeten. Het zonnetje begon ook weer te schijnen. Het werd warm. We konden leuk foto’s maken. 
We zijn niet meteen naar het hotel gegaan maar tegenover het hotel is het Cairde Public house. Een gelegenheid om te eten en drinken. Er hingen schermen om honkbal te volgen. We hebben wat gedronken en daarna lekker gegeten. Het is 20.00 uur. Daniël is lekker in bed gaan liggen. Hij heeft nog last van de jetlag. Wij zitten in de lounge aan de koffie. We zullen ook niet te laat gaan slapen denk ik.


 

Reacties

de Osjes 04-06-2022 07:04 {{button-62325}}

Wat een leuke informatie, jullie maken er wat moois van. Het is hier nu 07.00 uur in de ochtend dus ik denk bij jullie 22.00 uur in de avond. Geniet maar en blijf mooie verhalen vertellen. Ik kan niet wachten...

Hans 04-06-2022 07:44 {{button-62326}}

Leuk verhaal, we blijven jullie volgen

Suzanne 04-06-2022 07:52 {{button-62329}}

Super leuk om zo mee te gaan op reis!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan