Van Forks met de Ferry naar Victoria

Door Familie Loos - 07-06-2022 07:27

6 juni
Vanmorgen half 6 opgestaan. Koffers in de auto en naar Port Angeles gereden. Een mooie rit door de bergen langs een meer.
Om 7.15 uur kwamen we aan. We konden de auto op een opstelplaats plaatsen en we moesten een kantoor binnen onze paspoorten laten zien. We gaan tenslotte naar Canada. Ook een vaccinatie bewijs en arrivecan app. laten zien. Om kwart voor acht komen de mensen van de Ferry een ingevuld formuliertje ophalen en kunnen we aan boord met de auto.  Het is net of we naar Texel gaan ☺️
Aan boord halen we koffie koek en icetea en gaan aan een tafeltje zitten.
Het is helaas dik bewolkt en buiten is het koud. Na 1,5 uur varen komen we 09.50 uur aan in Victoria.
We rijden naar de douane waar je de paspoorten weer moest laten zien. Ze vroegen wat we kwamen doen en wanneer we weer weg gaan.
Daarna doorgereden naar het hotel. We waren erg vroeg en de kamer was nog niet klaar. We mochten onze bagage achter de balie achterlaten en de auto in de garage. Vanaf  3 uur konden we inchecken. We zijn na het parkeren van de auto op zoek gegaan naar een Starbucks. We vonden er één waar we ook konden zitten. Daarna zijn we gaan lopen de stad door, naar de haven. Kris kras alle kanten op. Na een uur lopen besloten we te gaan lunchen. We zochten een leuke plek uit. We kwamen terecht bij een restaurant waar muziek het thema is. Mooie beschilderde tafel met muzikanten erop. Leuke muziek. Ik vroeg een cappuccino. Kreeg ik een koffiemok helemaal vol met cappuccino. Na de lunch zijn we naar fishermans Wharf gelopen. Daar zagen we zee otters in het water. We zijn de pier opgelopen en aan het einde zagen we nog een zee otter zwemmen. Bij fishermans wharf attendeerde een dame ons op 2 eagles. Deze vogels zaten op een paal heel hoog.
Vanmorgen was het heel koud toen we vertrokken. In de middag rond 15 graden en naarmate de dag vorderde werd het iets warmer. Later op de dag kwam de zon een beetje door.
Tegen vier uur zijn we gaan inchecken en hebben we de auto in de parkeergarage van het hotel gezet.
Daarna weer het stadje in de winkeltjes bekijken en uiteindelijk zijn we op een terras beland van een bierbrouwerij. Hier brouwen ze hun eigen bier. Na 1 biertje zijn we naar een restaurant gelopen waar we wilden gaan eten. Daar stond een rij voor de deur. Deze rij zou snel korter worden werd er geschreven. Iemand van de horeca gelegenheid kwam naar buiten en vertelde dat we over 50 minuten aan de beurt zouden zijn. Maar ze doen hun best dat we eerder aan de beurt zijn. 
We wilden hier niet op wachten en zijn naar een ander restaurant gelopen. Hier was geen plek. Een ander restaurant hetzelfde verhaal. Uiteindelijk bij een leuk restaurant aan de haven gegeten. Het was al donker toen we terug naar het hotel liepen. Het parlementsgebouw is helemaal versierd met lichtjes. De letters CANADA geven ook licht. We zijn op nu onze kamer. Morgen gaan we whale watchen om 10.00 uur. 

Reacties

de Osjes 09-06-2022 02:52 {{button-62539}}

heerlijk die verhalen. Ook wij hebben zo onze herinneringen daar. Het gaat weer leven.....Geniet maar van alles.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan