Lange rit naar Ucluelet (Ukee)

Door Familie Loos - 09-06-2022 07:33

8 juni
Vanmorgen half 8 op en 8 uur weg. 
Na een half uurtje rijden bij Mill Bay boodschappen gedaan voor de lunch en water en fruit gehaald. Behalve de supermarkt was er ook een koffie winkel. Een lekkere cappuccino gedronken en daarna weer op weg. Vanaf Forks tot Victoria heeft Daniël gisteren gereden. Vanaf Mill Bay tot Ucluelet gaat Martijn rijden.
Na twee uur rijden stopten we bij een informatie centrum voor de sanitaire stop en de lunch. Een broodje uit de hand. Toen we later verder reden ging Daniël achter het stuur. Martijn had geen zin meer. Hij vond het saai.
We reden de bergen op en af en hadden onderweg regen. Langs de Kenedy Lake waren ze aan de weg bezig en was er maar 1 richting verkeer mogelijk. We stonden stil en uiteindelijk na een half uur waren we erdoor en voorbij de wegwerkzaamheden.
Het is aan de andere kant van de berg zo’n 16 km voor eindpunt nog niet droog wel af en toe zon. 
We kwamen aan en kregen een enorm leuk huis tot onze beschikking. Twee badkamers, twee slaapkamers, flinke keuken met oven, magnetron, vaatwasser en een balkon. We vermaken ons hier wel. We hebben de spullen neergezet en ondanks de regen hebben we de lighthouse trail gelopen. Paar kilometer langs de zee met een aantal enorm leuke uitzichten. Het werd intussen droog en zowaar nog lekker weer ook.
De mensen hier lopen vrijwel allemaal in zomerkleding, blote benen, korte hemdjes en wij hebben twee truien aan. Het is best koud.
Na de wandeling zijn we naar de co-op gegaan voor boodschappen. Vanavond gaan we in het dorp eten en morgen is het plan te koken. Met zo’n keuken moet dat wel lukken. We brachten de boodschappen weer naar het appartement en bedachten waar we gaan eten. Toen we daar aankwamen kon je alleen buiten zitten. Dat vonden we iets te koud. In het dorp waren de restaurants allemaal vol. Bij de laatste zou over 20 minuten een tafeltje vrij komen. We zijn binnen gaan wachten omdat ik het koud had. Hier was het wat warmer, echter 20 minuten werd iets langer. We stonden op het punt te vertrekken toen er een tafel vrij kwam. We aten bij de Ucluelet Brewing Company een salade en wrap en namen een gebrouwen biertje erbij. Omdat ik het al koud had nam ik geen bier maar heb wel van de mannen geproefd.
We zijn 2130 uur weggegaan. Omdat ik het koud had ben ik eerst een warme douche gaan nemen voor ik mijn verslag maak. sorry voor de vroege lezers ☺️


 

Reacties

Suzanne 09-06-2022 07:37 {{button-62545}}

Ik zat idd om 7 uur al te wachten😂

Hetty 09-06-2022 08:15 {{button-62547}}

Goedemorgen (voor ons), ik lag om 6.00 uur al te wachten op je verslag, haha....
Je beschrijft het hartstikke leuk en uitgebreid, leuk om elke morgen te lezen!
Geniet lekker verder, hopelijk wordt het wel wat warmer ☀️
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan