Waterval, Beach & Parksville

Door Familie Loos - 12-06-2022 06:17

11 juni
Goed geslapen. Wassen aankleden en in het restaurant ontbijten. Roel en ik fruit met Griekse yoghurt.  Martijn wafels en berries. Daniel kreeg een bord met gebakken aardappeltjes en 3 gebakken eieren, brood en 3 worstjes. 
Daarna op de kamer inchecken bij Fraserway voor de camper. Gaan we de 14e ophalen.  En ook transfer regelen van het hotel in Vancouver naar de ophaallocatie in Delta. Dat kan pas maandag.
We zijn op pad gegaan. Het is helaas weer gaan regenen.  Gelukkig niet hard.  Maar we gaan eerst cappuccino halen bij de Starbucks. Daar dronken we de cappuccino ook op en daarna zijn we naar de Englishman River Falls Provincial Park gereden. Hier was weer een indrukwekkende waterval te zien. Via een pad liep je naar een brug waarvandaan je het geraas van het water goed kon zien en horen. 
Na de wandeling hebben we aan een picknicktafel onze meegenomen lunch opgegeten. Helaas was het nog niet gestopt met regenen. We zijn na de lunch doorgereden naar de Rathtrevor Beach Provincial Park. Hier wilden we een trail van 5.5 km lopen. Het bleef niet echt droog. Af en toe begon het behoorlijk te spetteren. 
Ik werd eigenlijk wel moe en had meer behoefte om te zitten en even niet meer te lopen. We zijn naar het hotel terug gegaan en inmiddels begon het zonnetje te schijnen. We zijn op het balkon gaan zitten met een boekje en een drankje en een knabbeltje. Tegen vijf uur zijn we naar het strand gelopen bij het hotel en de zon scheen zo heerlijk uitbundig. We zijn een stuk strand afgelopen en maakten een paar leuke foto’s. Om Zes uur liepen we langs een foodtruck en dachten we nemen hier een pizza mee en eten de pizza op een bankje aan het strand op. Was de foodstruck gestopt met bakken. Ze gingen opruimen en sluiten.
We zijn toen naar de kamer gegaan en gezocht waar je in het dorp pizza’s kunt halen. 3 km. Verderop was een goede pizzabakker. Martijn en Roel zijn met de auto heengereden en Daniël en ik bleven nog lekker in de zon op het balkon zitten tot ze terug waren. 
We aten op het balkon in de zon onze pizza’s. De 1e dag de laatste uren van de dag zoveel heerlijke zonneschijn en nog warm ook! 
Tot zonsondergang hebben we buiten op balkon koffie gedronken en gelezen en gegamed. De zonsondergang was mooi. Nog een reden om hier foto’s van te maken. De fotografen onder ons konden hun hart ophalen.
Morgen vroeg op. We gaan met de Ferry naar Vancouver. 

Reacties

Michèle 12-06-2022 08:35 {{button-62676}}

Wat fijn dat het eindelijk wat beter weer is, en de foto’s zijn geweldig.

Els en Arjan 12-06-2022 08:57 {{button-62682}}

Prachtig en eindelijk zon gelukkig.
Die torentjes van stenen op het strand, heeft dat nog een betekenis?
Zo’n leuk gezicht.
Liefs van ons

de Osjes 13-06-2022 08:35 {{button-62731}}

Mooi verhaal, als ik mijn canadese informatie mag geloven dan wordt het de komende 2 weken goed weer. Onze tweede dochter met vriend is nu voor een paar weekjes ook naar Victoria vertrokken. Ze zijn nog onderweg maar ze zijn er bijna. De zon zit in hun rugzak. Die laten ze bij aankomst uit de zak.
Groetjes en tot het volgende verhaal.

Joke van der Veen 13-06-2022 13:23 {{button-62744}}

En de pizza’s zijn ook lekker groot daar.
Dus smikkelen hoor.
En ook jullie foto’s liegen er niet om.
Geniet met volle teugen buurtjes, en blijf mooie foto’s maken.
Liefs van ons hier.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan