Manning Park

Door Familie Loos - 16-06-2022 06:31

1e nacht in de camper sliep goed. Na het ontbijten zijn we om 10.00 uur weer op pad gegaan. Eerst naar de supermarkt om de vergeten boodschappen te halen. Gisteren hadden we niet alles meegenomen.  Helaas duurde het heel lang voor we afgerekend hadden. Er waren maar twee kassa's open. Ook hier hebben ze personeelstekort. Om 11.15 uur hadden we alles weer netjes op z'n plek ingeruimd en reden we door naar de volgende stop. We hadden onderweg ook een beetje file door wegwerkzaamheden. Op vijftien minuten rijden van Hope, langs highway 3, kun je het overblijfsel van Johnson 's Peak en de overige sporen van de aardverschuiving bekijken bij Hope Slide. De Hope Slide was de grootste aardverschuiving uit de Canadese geschiedenis.  De aardverschuiving vond plaats in de ochtend van januari 1965 en zorgde ervoor dat het grootste deel van de berg Johnson's Peak met een snelheid van 150 kilometer per uur naar beneden gleed. Hier zijn we gestopt om koffie te drinken en te lunchen.  Een blauwe vogel met kuif en een bergmarmot (alan) kwamen nieuwsgierig kijken. Het was vandaag een droge dag. Niet te koud maar geen zon. Na een uurtje pauze zijn we doorgereden richting Manning Park. We dachten direct naar het informatie centrum te rijden maar deze was dicht. Dan maar eerst naar de Campground. Skyview campground is niet ver rijden meer. Op de campground aangekomen was er niemand om ons te ontvangen. Wel hing er een lijst met namen van gasten die vandaag en morgen aankomen. Op de lijst stond dat wij nummer 37 hebben gekregen.  We hebben de camper op z'n plek gezet en trokken onze wandelschoenen aan. We hebben de drie uur durende Lightning Lake Trail rondom het meer bij de campground gelopen. Een hele mooie trail met mooie uitzichten over het meer en bergen met sneeuwtoppen. Tijdens de wandeling zagen we nog stukken land met sneeuw bedekt. Na de wandeling waren we moe en 10 cm korter weer bij de camper. Het was intussen gaan regenen.  Een klein buitje. Roel is bij de ranger WiFi gaan halen. Hij kreeg direct de regels te horen. Hier zijn heel veel beren en als je buiten eet zorg ervoor dat je geen eten achterlaat. De beren worden niet meer verjaagd als ze steeds terug komen maar gelijk afgeschoten.  Jij krijgt dan 120.000 dollar boete. Ook vuur stoken. Mag wel maar in de fire pit en alleen hout. Morgen en komende dagen zijn we niet verzekerd van WiFi. Ik ben er niet zeker van dat ik vanaf morgen mijn dagelijkse avonturen kan plaatsen.  Als we geen WiFi hebben op de andere campgrounds zijn we verplicht koffie te drinken bij een McCafe of een Starbucks:-p

Reacties

Hans 16-06-2022 08:49 {{button-62886}}

Prachtige omgeving alleen nu even wat beter weer, dan wordt alles een stuk vriendelijker

Joke van der Veen 16-06-2022 18:35 {{button-62904}}

Nou Monique, dan ken je de regels, alles netjes weer opruimen na het eten.😜 geniet van je komende dagen, wij wachten weer op een nieuw verhaal.
Liefs van ons hier.

de Osjes 16-06-2022 20:58 {{button-62907}}

en niet weg rennen want dan worden het jagers. Carlijn vertelde dat al het eten in goed afgesloten ruimtes moest weg leggen en of ophangen zo hoog mogelijk in de bomen. En ze hebben altijd een wapen bij zich met losse flodders.

Spannend hoor.....

Patricia Roos - van Tricht 17-06-2022 16:08 {{button-62927}}

Die brutale beren 🐻 toch?! Wat een avontuur daar camperen 🥰
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan