Golden

Door Familie Loos - 22-06-2022 05:12

21 juni
9 uur. Vertrek! We rijden naar de Golden skybridge. Maar eerst stoppen we bij de Starbucks voor een cappuccino.
Onderweg kwamen we een bord tegen met de melding. Time zone change . Set your Watch. Dat betekent dat de klok 1 uur vooruit gaat. We zijn in Alberta. Inmiddels is het helaas ook gaan regenen.
Toen we bij Golden skybridge aankwamen was het al weer droog. 
De Golden skybridge is Golden's nieuwste, spectaculaire bezienswaardigheid: de Skybridge. Op zo'n 130 meter hoogte, boven een weidse kloof, kun je over een gigantische hangbrug wandelen. De brug biedt prachtige uitzichten over de Canadese Rockies en een zestig meter hoge klaterende waterval, terwijl onder je een woeste rivier raast.
We hadden twee hangbruggen. Heen en terug en Martijn en ik hadden besloten dat we geen hangbruggen meer doen. Het was enorm diep onder de hangbrug. Voor de fotografen heel spannend en leuk maar wij vonden het best eng. 
Daarna wilden we naar Kicking Horse Mountain Resort. Hier kan je ook met een gondelbaannaar de top. Omdat we al hadden meegemaakt dat je niet naar de top kon met de gondelbaan in verband met teveel sneeuw hebben we eerst nagekeken of de Kicking Horse Mountain Resort open was. En inderdaad closed. We zijn toen in Golden naar een supermarkt gegaan om boodschappen te doen voor een aantal dagen. We gaan morgen naar Banff en door naar Jasper en daar gaan we echt de parken in. Op de parken geen WiFi en we moeten nog maar zien of in de dorpjes wel WiFi is om een verslag te kunnen plaatsen. 
Na het boodschappen doen reden we naar de campground. Een campground naast het spoor. Een aantal keren per dag rijdt een goederen trein langs. Lengte van de goederentrein is hier ook weer enorm lang. Ik vraag me af of deze ook niet langs Revelstoke rijdt. Een passagierstrein rijdt ook op dit spoor. 
Omdat we geen t-shirts meer hadden hebben we een volle was aangezet met de handdoeken etc. 
Je moet er een muntje ingooien. 1 dollar is 1 Loonie, twee dollar is een Toonie. 
Canada heeft vrijwel dezelfde coupures als de VS: centen (die niet veel kopen, en die niemand van de grond pakt zoals in de VS), stuivers (ook niet veel koopkracht), dubbeltjes, kwartjes, dollars (genaamd "Loonies" omdat het standaardontwerp de vogel weergeeft die een Loon wordt genoemd) en bi-metalen munten van twee dollar (genaamd "Toonies", blijkbaar genoemd ter ere van de munt van één dollar waar Canadezen dol op zijn). De verschillende Canadese munten hebben allemaal dezelfde afmetingen als hun Amerikaanse tegenhangers, hoewel ze van heel verschillende metalen zijn gemaakt.
Aan de picknicktafel bij de camper hebben we een relaxmomentje. We zitten aan een knabbeltje en een drankje. Als de goederentrein niet langs komt genieten we van de rust. ☺️
Toen de was klaar was zijn we naar het dorp gelopen om naar een restaurant te gaan. Er stond een bord buiten dat ze vandaag gesloten waren omdat ze tekort aan personeel hebben. Corona heeft in Canada ook voor personeelstekort gezorgd. We zijn doorgelopen en zijn bij the Island gaan eten. We hebben lekker gegeten en na het eten een stukje wandelen weer terug. We mogen een vuurtje stoken in een vuurschaal bij de camper. Daarvoor moet je een permit hebben. Daar vragen ze gewoon 5 dollar voor 😱. Maar ach het is vakantie.
Het is lekker buiten en met een vuurtje is het niet koud.

WiFi is heel traag. Kans is groot dat de foto's een ander moment er bij geplaatst worden.
 

Reacties

Els en Arjan 22-06-2022 07:26 {{button-63096}}

Wauw wat mooi, ik snap volkomen dat je er voor kiest om de foto’s te bewonderen en het aan Roel en Daniël over te laten om ze te maken. Dappere dodo’s.

de Osjes 22-06-2022 08:33 {{button-63100}}

Jullie verhaal is al zo mooi beschreven......

Hetty 22-06-2022 10:44 {{button-63117}}

Wat dapper om over zo'n hangbrug te gaan lopen. En hoe begrijpelijk om dat niet te gaan doen! Brrr....best eng, al geeft het misschien wel een fantastisch uitzicht! Ik geniet volop van jullie verhalen en prachtige foto's! Hopelijk komt er nog iets meer zon, maar dat laat jullie vakantie zeker niet beïnvloeden, lees en zie ik. Ga nog maar even lekker door met genieten, dan lees ik morgenochtend (als er wifi is) weer jullie verhaal.

Jarco 22-06-2022 21:16 {{button-63130}}

Gaaf om te lezen Roel (en gezin). Geniet ervan! Stiekem wel een beetje jaloers hoor. Het ga jullie goed 👍🏼

Patricia Roos - van Tricht 22-06-2022 22:03 {{button-63134}}

En nu echt de parken in!!! Have fun 😘
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan