Gondels

Door Familie Loos - 23-06-2022 17:45

23 juni
Op tijd opgestaan. Op tijd wegrijden. Rond half 10 hebben we gereserveerd voor de Banff Gondola. Het heeft de hele nacht geregend. De bewolking hangt rond de bergen, ik hoop dat het beetje wegtrekt. Misschien als de zon goed gaat schijnen. Helaas regende het nog toen we aankwamen. 
We waren ruim op tijd bij de gondola. We hoefden niet zo lang in de rij voor het instappen te staan. Alles heeft een tijdslot. Ging soepel door. Met de gondel bereik je binnen 8 minuten de top van de Sulphur Mountain (2.281 meter) je hebt er een geweldig uitzicht over de vallei. Eenmaal boven waren er dikke wolken om de bergen. We haalden boven eerst een cappuccino om warm te worden en zijn daarna naar buiten gegaan om foto’s te maken. Af en toe hadden we sneeuw. Het was behoorlijk koud. We hebben een stukje via een steiger naar een ander punt gelopen. Af en toe scheen de zon en af en toe waren de bergen goed te zien. 
We hadden 1 uur en 20 minuten om ons er te vermaken. We zijn als laatste helemaal naar boven naar het panorama dek gegaan.
Na het bezoek aan de gondels zijn we naar Banff terug gereden om te lunchen. Het was ijzig koud met heel veel wind. In Banff vonden we een lekker zitplaatsje bij Melissa’s Missteak. We konden hier ook via internet het tijdslot voor de shuttle bus naar Lake Louise en Moraine Lake reserveren.
Daarna zijn we een rondje in Banff gelopen. Daniël en ik wilden wat winkeltjes kijken. We zijn toen naar de camper weer teruggelopen en naar Lake Minnewanka gereden.
Hier hebben we een boot cruise van 60 minuten gemaakt. We waren moe en wilden wel dingen zien maar niet meer lopen. 
We zitten nu in de camper met een drankje en knabbeltje. Het waait heel hard. Af en toe begint de camper te schudden. Opeens was het acht uur. We hebben zitten lezen en de jongens een spelletje.
Na het eten, afwassen en koffie zijn we op tijd gaan slapen. Morgen weer op pad en op tijd weg.

Reacties

Joke van der veen 23-06-2022 22:34 {{button-63171}}

Wat een prachtig land is Canada, zeker de moeite waard om naar toe te gaan.
Blijf genieten buurtjes. 😘

de Osjes 25-06-2022 19:26 {{button-63225}}

awat een boeiend verhaal bedankt daarvoor.. bedoelde je met boot ruisen een rondvaart...
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan