Icefields Parkway deel twee

Door Familie Loos - 26-06-2022 20:20

25 juni
De zon schijnt. Grotendeels blauwe lucht. Half 10 gaan we weer op weg. We hebben goed geslapen en iets langer. 
Vandaag rijden we de Icefields Parkway verder tot aan Jasper. 
De 1e stop na 20 kilometer is bij de Weeping Wall. Deze meer dan honderd meter hoge waterval dankt zijn naam aan de overeenkomst met een huilende berg en valt in verschillende etappes naar beneden. De grootste waterstroom heet “Teardrop”.
We reden door en stopten bij Bridal Veil Falls. Een enorme mooie stop met bergen met sneeuw bedekt. 
Bij Parker Ridge hadden we een echte sneeuw stop. Er lag een flinke laag sneeuw tussen de bomen. Deze plek wordt ook gebruikt om te skiën. 
Na deze korte stops hadden we een wat langere stop bij het Icefield Centre. Hier hebben we heerlijk in de zon onze cappuccino gedronken en icetea en heb ik mijn verslag gepost en de mannen hun berichtjes gepost. Na de koffie kochten we tickets voor de shuttle naar de Glacier Skywalk. Tijdens de rit naar de Glacier Skywalk vertelde de chauffeur leuke wetenswaardigheden. We zagen onderweg Big Horn Sheeps aan de kant van de weg. De Glacier Skywalk is in 2014 geopend. Dit platform met glazen bodem biedt je een heel indrukwekkend uitzicht hoog boven de grond. Ook voor bezoekers met (niet al te veel) hoogtevrees is de Glacier Skywalk toegankelijk schrijft men. De bodem loopt schuin af, je hangt niet direct boven een diepe afgrond. Martijn en ik bleven van het platform weg. Daniël en Roel zijn er gewoon overheen gelopen. 
Weer terug op het Icefield Centre besloten we op het terras in de zon te lunchen en daarna weer verder te rijden. 
Onderweg kwamen we weer plaatjes tegen als de Mushroom and Diadem Peaks. Je blijft foto’s maken. 
Het blijft zo bijzonder om met deze temperaturen volop in de zon in de sneeuw te lopen of dichtbij de sneeuw te zijn.
De volgende stop werd de Sunwapta Falls. De Sunwapta Falls stort in een kalkstenen kloof 18 meter de diepte in en doet zijn naam eer aan: Sunwapta is een inheems woord voor ‘turbulent water’. 
25 kilometer verder hadden we weer zo’n pracht spektakel. De Athabasca Falls. Met een val van 23 meter is dit voor Rocky-Mountains begrippen een kleine waterval, maar de kracht waarmee de grote hoeveelheid water naar beneden stort is ongekend. 
We waren het een beetje zat en reden door naar Jasper. Veel stops hadden we niet meer. We reden naar Whistlers Campground om in te checken. We hadden een plek gereserveerd zonder elektra omdat dat toen niet anders kon. We konden de reservering gelukkig aanpassen voor een plek met elektra. We zijn naar Jasper gereden om daar te gaan eten. In de zon buiten bij Olive hebben we heerlijk gegeten.  Na het eten liepen we een rondje door het dorp. 
Op de campground reden we naar plaats 44d. We hebben een fire pit dus meteen werd er hout op gegooid. Volgens de voorspelling van het weer wordt het vannacht -1. Maar overdag morgen 26 graden. We hebben kaartjes gereserveerd voor de skytram. Dit is een kabelbaan die brengt je in 7 minuten naar een 2.277 meter hoge bergtop.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan