Jasper Skytram

Door Familie Loos - 26-06-2022 20:22

26 juni
10 uur we gaan op pad. De zon schijnt. We hebben buiten ontbeten. De lucht is strak blauw. We gaan naar de skytram. Deze kabelbaan brengt je in 7 minuten naar een 2.277 meter hoge bergtop. We konden prachtig wegkijken over het uitgestrekte Jasper National Park. Je kon zes bergketens, verschillende gletsjermeren en de Athabasca-rivier zien. Ook de hoogste Mount Robson kon je zien omdat het helder weer was. 
Ik was het klimmen zat en ben niet helemaal naar de top gelopen. Op een bankje in de zon met twee truien aan heb ik gewacht tot Roel, Martijn en Daniël weer terug waren met de Summiteit Trail. Ze zijn met deze trail naar 2.463 meter hoogte gelopen. Met elkaar zijn we weer naar de “halte” gelopen waar de skytram weer naar beneden gaat. We haalden nog even cappuccino voor de gondel arriveerde. Beneden zijn we in de zon aan een tafeltje gaan zitten om het verslag van gisteren te posten. 
Toen we daarmee klaar waren zijn we naar Jasper gereden om een restaurant te zoeken om te lunchen. Gehuld in korte broek en T-shirt zaten we heerlijk buiten op het terras bij Papa George’s restaurant. 
We werden allervriendelijkst geholpen en na de lunch liepen we nog even langs de liqor store voor bier. Daarna naar de camper. We besloten de middag verder door te brengen bij Pyramid Lake/Patricia. Hiervoor moesten we nog een stukje rijden maar eenmaal aangekomen hebben we lekker van de zon genoten.
Na 1,5 uur niets doen in de zon zijn we naar Jasper terug gereden. We hebben de camper op een Rv parking gezet en we zijn naar een brewery gelopen. We werden geholpen door een Nederlandse jongen die al 9 maanden in Canada is. Hij was ski instructeur en in Canada blijven hangen. Nu werkt hij in de horeca. 
We dronken een lekker biertje op het buiten terras. Later zijn we Jasper nog rondgelopen en hebben we winkeltjes bezocht waar we gisteren nog niet geweest waren. Bij Cassis Italian restaurant hebben we lekker gegeten. We hebben daarna de laatste boodschappen als water en zoutjes gehaald en toen terug naar de campground. Het is in het zonnetje nog heerlijk warm maar op onze plek komt geen zon meer en is het fris. 
 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan