Moss Landing camping en walvis spotten

Door Familie Borgmeijer - 05-08-2022 05:41

Dag allemaal,

Na de indrukwekkende stad San Francisco reden we naar (koa lees anwb) camping Moss Landing. Maar niet voordat we dus over de Golden Gate bridge moesten rijden:

In Moss Landing hadden we express een camping uitgekozen voor de walvis spotten-excursie van donderdagmorgen 4 augustus. De camping heeft ons positief verrast, klein maar fijn ging hier op! Netjes en verzorgd, vriendelijk en behulpzaam. Gewoon een leuk plekkie. We wandelden 100 meter en we waren aan het haventje wat tegelijkertijd ons vertrekpunt was voor de walvis-boot. We hadden gereserveerd bij Sea Goddess en was een spannende ervaring. 

 

camperplaats : dikke prima!

 

Walvis spotten

Om 09.30 uur vertrok onze boot, toch maar upgrade gedaan naar vip gasten, hiermee mochten we op het bovendek van de boot plaatsnemen. En zag je mooier de walvissen van bovenaf, aldus de medewerkster. Als we geen whales zouden zien, VIP-geld retour. Nou da's een deal, dus hup: doe maar!! 

Na 45 minuten varen kwamen we in het deel van de zee waar de kapitein langzamer ging varen en de motor ging uit. Om ons heen bultrug walvissen! 

Maar op weg naar de walvis-stek ook al pelikanen, zeehondjes, zeeleeuwen, aalscholvers en kwallen gezien. Mooi hoor! 

walvissen gespot! - YouTube

Jammergenoeg kregen we geen show alla Free Willy te zien, maar zijn we wel heel dicht bij geweest. De kapitein keek natuurlijk met ons mee en herhaaldelijk zei hij dat er gisteren wel meer activiteit van de walvissen te zien was...ja ja... dat zei hij eergisteren ook en de dag daarvoor etc etc haha

Na de walvis excursie stapten we de camper in, voor vertrek langs de beroemde highway 1: mooie kustroute langs de zee. 

Doegie!

 

Reacties

Lineke 05-08-2022 23:02 {{button-65137}}

Ja, walvisspotten is iets aparts. Leuk om een keer mee te maken, maar of t nou echt zo spectaculair is? Je moet t treffen. (en niet zee ziek worden)

Tanja 05-08-2022 23:27 {{button-65138}}

Zeker een belevenis en uiteraard moet je geluk hebben. Lekker buiten is wel fijn en heb je minder last van zeeziek zijn. Ook leuk dat je andere beesten hebt gezien. Weer een bijzondere ervaring. Mooi hoor.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan