...the end?....

Door Familie Borgmeijer - 12-08-2022 22:11

Amerika, USA, Verenigde Staten, of de Nieuwe Wereld 

Jeetje! Amerika...

Vooraf hadden we natuurlijk een idee wat we zouden gaan zien, en voor zo mogelijk voorbereid en uitgestippeld. Maar als je er écht bent, weet je beter wat je ervan vindt. 

Dus...

De tegenstelling arm en rijk is schrijnend. In Beverly Hills de grootste huizen gezien, maar even verderop "wonen" de dakloze mensen onder het viaduct. En dat zagen we in alle grote steden. De eerste stad was Las Vegas, écht over the top, in alle opzichten. De kinderen schrokken ook wel van de daklozen of veteranen die in de goot lagen (letterlijk). Ondanks de tegenstellingen was behulpzaamheid, dankbaarheid en vriendelijkheid bij iedereen te horen.

Want wie je ook spreekt, iedereen wil weten waar je vandaan komt of waar je naar toe gaat. Wie je ook vraagt om informatie, je krijgt altijd meer te horen wat erg prettig is. De Uber-taxi chauffeurs waren daar een goed voorbeeld van: alle 'soorten en maten' hebben we gesproken...of niet...want sommige chauffeurs waren Indiaas, Chinees of Spaanstalig...

Het vervoer...tja de Uber chauffeurs kennen de wegen op hun duimpje en voegen zich makkelijk in/uit het verkeer. Sandra zat altijd voorin, maar de laatste ritten wilde ze dat niet meer, vanwege dat gezigzag op de snelwegen en de angstige momenten...

Voor ons als gezin, was de hop on- en hop off bus (SF+LA) ook erg makkelijk. Veilig bij elkaar, alle sightsee-ing afvinken, als het onze interesse had. 

In San Francisco ook gemak gehad van de ferry, in 25 minuutjes stonden we aan de pier om verder te gaan naar de overige highlights. San Francisco vonden we de leukste/mooiste/veiligste/meest compacte stad. Het vervoer in de natuurparken was super geregeld: alles met de shuttle bussen om op de goede plekken te fotograferen of te hiken. 

De natuurparken waren adembenemend. Grand Canyon was een fantastische eerste kennismaking met de grootsheid van het land. Vervolgens de bijzondere lower antilope canyon, met futuristische foto's, heel bijzondere kloof om doorheen te wandelen.

Daarna Bryce met de bijzondere hoodoos en het groene natuurpark Zion, waar we wandelden door Virgin River. Tot slot Seqouia (mega bomen) en Yosemite is onbeschrijflijk mooi. Grote bergen met bomen en veel wildlife. Allemaal verschillend maar zó mooi!

En die natuurparken daar hebben we wel geluk gehad: een paar dagen nadat we antilope canyon hadden gewandeld, werd deze afgesloten omdat er een flinke overstroming was geweest. Hierom mocht de canyon niet open voor wandelingen. De bosbranden van Mariposa (omgeving Yosemite) zijn door ons niet echt opgemerkt. Een aantal dagen voordat we die kant opgingen, was highway 140 weer open. Onze toegangsweg. We zagen natuurlijk brandweertrucks af en aan rijden en verbrandde bomen/berm, maar dat was alles. 

In Las Vegas (waar we zijn gestart en halverwege route ook waren) was ook een flood-warning, busvervoer lag stil omdat het met bakken uit de hemel kwam, of zelfs door het plafond

We hebben op de walvistocht een vest/jas aangehad, en met de mist nabij de kust (psimo beach) zelfs een keer de kachel de kou laten verjagen uit de camper. Alle kleding uit de koffer is dus wel x nodig geweest. ;-) O ja, de vrijwillige regenbui in de attractie van Universal was geweldig en een leuke uitzondering.

Na de overweldigende indrukken zijn we weer thuis. In eigen huis met fijn bed, heerlijke kaas en hagelslag en onze hond Puck! We komen langzaam weer in het Nederlandse ritme en gaan ondertussen sparen voor onze volgende trip naar USA, want we willen zeker nog een keer terug!!

Allemaal bedankt voor het meebeleven, meelezen en jullie reacties!! Het was leuk om op die manier contact te houden, tot ziens!! 

Thanks everyone!

Familie Borgmeijer

 

 

 

 

Reacties

Tanja 14-08-2022 14:14 {{button-65572}}

Langzaam weer terug naar het hier en nu en een goed idee om te sparen voor een volgende trip naar USA. Er is nog zoveel meer.
Groetjes, Tanja

Ronald en Ilona 14-08-2022 14:15 {{button-65573}}

Mooie ervaring voor jullie. Om nooit te vergeten. Leuk om jullie reisverslagen te lezen, we keken er stiekem naar uit🤣🤫
Maar vooral fijn dat jullie weer veilig en wel terug in Nederland zijn.
Tot gauw

Lineke 14-08-2022 17:01 {{button-65578}}

Welkom terug en sterkte met de jetlag!
Nu nog een mooi album maken en nagenieten van de belevenissen.
Ik verheug me nu al op de volgende verslagen :)

Simone De Jonge 14-08-2022 21:12 {{button-65587}}

Heeee lieverds, ongelooflijk fijn dat jullie zo genoten hebben. Is jullie gegund. En wij willen alles horen....nou ja bijna alles . Dikke kus xxx

Max 14-08-2022 21:52 {{button-65589}}

Fijn dat jullie zo genoten hebben ik vondt het leuk om de verslagen te lezen net of dat je een beetje mee bent.

Simone 15-08-2022 08:50 {{button-65598}}

Welkom terug! Hoe kunnen jullie hier ooit weer wennen na al die mooie ervaringen:-)

Henny Kloekke 15-08-2022 13:33 {{button-65612}}

Zo leuk om jullie op deze manier te volgen😃
Zeker de moeite waard om nog eens te gaan.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan