Dag 12: Autotocht langs de Grand Canyon naar Page.

Door Chris Bongaerts - 31-05-2022 08:21

200 km bedraagt de tocht vandaag. Daar draaien we onze hand niet meer voor om. We besluiten wel weer vroeg te vertrekken en onderweg te lunchen op een mooi uitzichtpunt. We verwachten namelijk grote drukte bij de toegangswegen naar het nationale park. We zijn om half 9 bij de toegangspoort en we kunnen meteen doorrijden. Gisteren zijn we westwaarts gegaan en vandaag kiezen we voor de oostelijke kant. Onze eerste stop is na 5 km bij het Grand Viewpoint. We kunnen de camper zodanig parkeren dat we uitzicht hebben op de Canyon. We ontbijten op het muurtje dat ons scheidt van de Grand Canyon. Daarna rijden we door naar het laatste uitzichtpunt binnen het park. De DesertView watchtower. Vanaf dat punt kunnen we al zien wat het volgende deel van de reis wordt. De woestijn! We nemen met een beetje weemoed afscheid van de diepe kloof, want waar we ook stopten en waar we ook over de reling keken, De Grand Canyon bleef imponeren.

Ja, wat moeten we zeggen van de woestijn. Een gigantische kale vlakte met hier en daar een stapel keien. Het is eigenlijk net of de schepper hier nog niet helemaal klaar is met zijn werk. Dat hij dus toch niet genoeg had aan 7 dagen. Toch vinden we het mooi. Iemand zei ons van tevoren dat je iedere dag door een ander landschap rijdt en dat ervaren wij ook. Maar in dit landschap willen we niet leven. Te kaal en te ruig. Toch blijkt dat dit een reservaat is van Indianen. Zo wonen niet in wigwams maar veel in caravans of houten optrekjes. Volgens ons is armoe troef. Om de paar km zie je wel stalletjes langs de weg waar ze kralen, aardewerk, dekens en kettingen proberen te verkopen.
Onderweg bezoeken we ook nog plek waar tweeduizend jaar geleden indianen in stenen gebouwen hebben gewoond. Eigenlijk doet hun geschiedenis niet onder voor onze geschiedenis met Kelten, Germanen en Sasken. Ja en waren het bij ons de Romeinen die beschaving brachten, hier is dat 1700 jaar later gebeurd toen Spanjaarden en daarna de Engelsen deze gebieden bezetten.

Om 4 uur in de middag zijn we Page. Een stadje dat pas bestaat sinds 1957. Het is voortgekomen uit een nederzetting voor de bouwers aan een stuwdam in de Coloradorivier. We hebben er inkopen gedaan in een grote Wallmarkt. We hebben ook de tijd genomen om te kijken wat de Amerikanen allemaal kopen. De winkels zijn kolossaal groot. Deze megastore is supermarkt, Hornbach en mega Kruidvat onder een dak. Zeker een voetbalveld groot. Daarna naar de camping. Hij ligt vlak bij het stuwmeer. Het is de grootste camping tot nu toe. Ik denk dat de bebouwde kom van Reeuwijk-Brug er in past.

We hebben een mooie ruime full hookup plaats. Dus alle voorzieningen die de moderne mens nodig heeft. Zelfs WiFi.

We beginnen met ons traditionele biertje en daarna gaat Hannie koken en werk ik het reisverslag bij. Na het eten besluiten we even een wandeling te maken naar het stuwmeer. De wind van vanmiddag is gaan liggen en het wordt een aangename wandeling. Het wordt wel snel donker en de eerste sterren verschijnen. We komen bij een mega parkeerplaats met mega trailers voor mega boten en kijken onze ogen uit. Alles is hier big en groot. Op de terugweg is het al behoorlijk donker. Ik denk een korter weggetje te weten via een zij-ingang van de camping. Dat had ik beter niet kunen doen. We komen bij een toiletblok uit dat er precies hetzelfde uitzet als bij onze camper. Maar in de buurt van dat blok geen camper die lijkt op de onze. Later blijkt dat er wel 20 van die toiletblokken staan. Na 3 kwartier vinden we wel het hoofdgebouw en vinden we de route naar onze plek. Het is echter aardedonker en daarom kost het ons nog een half uur om onze caravan te vinden. Och ja. Hannie blijft er vrij rustig onder want het is niet de eerste keer dat we op zo'n manier naar een bestemming moeten zoeken.

De sterrenhemel hier wint het tot nu toe. Er staan hier geen bomen dus ik kan werkelijk 360 graden rond kijken. Vannacht hoop ik op te staan en mijn sterrenbeeld Tweeling en Orion te zien. Met Google Sky moet dat zeker lukken. Het is nu 10 over elf en over 50 minuten start mijn 71e levensjaar. Wat zal dat brengen??????

Oh ja...... Morgen ga ik proberen foto's toe te voegen aan dit blog. Dat geeft wellicht nog een beter beeld van onze belevenissen.

Reacties

Saskia 31-05-2022 12:45 {{button-62144}}

Gefeliciteerd!!! Zo leuk om elke dag te lezen!

Alex Middag 31-05-2022 22:31 {{button-62159}}

Chris,
leuk om jouw verslag te lezen. Zelf heb ik in 1979 een trektocht gemaakt door de Canadese Rocky Mountains, dus ik kan me een beetje de omgeving voorstellen die je beschrijft. Neem de tijd en pas goed op elkaar.
Wat ik mis maar wel verwacht had, is technische info over de stuwmeer-centrale.
Fijne verjaardag, goede reis samen en behouden thuiskomst.

Jan Willem en Rika 01-06-2022 12:47 {{button-62194}}

Heerlijk om al jullie verslagen te lezen en zo ook een beetje eruit zijn.
Gefeliciteerd met je verjaardag Chris en Hannie jij met je man. Maak er samen maar een heerlijke dag van in de USA.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan