't is gedaon, en de laatste overnachting.

Door Chris Bongaerts - 16-06-2022 04:28

't Is gedaon, 't is gedaon, we môtte nôw nao hoës toe gaon,
Waat ein leid, och waat ein leid, 't is weer gedaon.
Leefste kind, leefste kind, de zuus aan alles kump ein ind,
Och wie zund, jummich wie zund det ik 't vind.

Och wie ziër, och wie ziër, zal ik dich misse kiër op kiër,
Hald mich leef, hald mich leef, morrege zuuste mich neet miër.
't Is gedaon, 't is gedaon, we môtte nôw nao hoës toe gaon,
Waat ein leid, och waat ein leid, 't is weer gedaon.

Dit melancholisch lied is een van de bekendste Venlose carnavalsliedjes, geschreven door Frans Boermans, de vader van de regisseur Theu Boermans. Het heeft een bijzondere betekenis omdat het de afsluiting van het carnaval op dinsdagavond om 0.00 uur inluidt. Wil je ook in die stemming raken? Klik dan hier.

wij dachten vanavond bij het avondeten aan dit bijzondere lied. Aan alles komt een eind, zo ook aan deze mooie reis. 3 jaar uitgesteld vanwege de nieren van Hannie en vanwege Corona. We werden steeds ouder en vroegen ons af of we dit nog aankonden. Als ik denk aan mijn gehannes met mijn knieën en mijn blijdschap over mijn elektrische fiets (hulpmiddel voor ouderen, zou ik vorig jaar nog gezegd hebben….), dan kunnen jullie je voorstellen dat we de afgelopen maanden niet echt met deze reis bezig waren.

Nu, achteraf kan ik zeggen dat dit een van onze mooiste reizen was. Onze fietsvakanties en buitenlandse reizen waren ook onvergetelijk. Maar deze reis was veel relaxter. Dat komt door de prachtige camper die we gehuurd hadden. Niet bewust. Ik viel op het uitschuifbare deel  waardoor we beide een paadje langs het bed zouden hebben. En verder natuurlijk onze conditie. Wat hebben we hier kilometers gelopen en geklommen. We zijn best af en toe tot het gaatje gegaan. Maar ja als een brochure zegt dat je iets moet zien, wie zijn wij dan om dat te negeren……

De camper die we uiteindelijk kregen was van een heel ander kaliber dan gereserveerd. 10% langer en 30% breder als hij is uitgeklapt. Het rijden is uiteindelijk heel erg meegevallen. Zeker de laatste twee weken voelde ik mij een ervaren chauffeur.

Vanmorgen zijn we om 11 uur vertrokken en ik was na 36 uur slapen weer behoorlijk fit. De eerste 30 km was een slingerende weg door de bergen. Doordat we zoveel gezien hebben heeft het laatste park en de laatste route minder indruk op ons gemaakt. Maar, dat is echt verwennerij. Het is hier prachtig en ook in dit gebied kun je met gemak 4 weken Oostenrijkse vakantie doorbrengen. Nu staan we op een camping, een kleine 5 km van de snelweg. Er wordt hier ontzettend veel gebouwd. Het lijkt wel een Nederlandse Vinex locatie. Hele mooie wijken en mooie huizen. Overigens alles van hout, maar dat zie je niet meer als het huis klaar is. We denken dat hier de happy few uit San Francisco haar huizen bouwt. Het is maar 100 km rijden.

Hannie heeft zojuist spaghetti met tomatensaus en gehaktballen gemaakt en ik heb al die rode troep netjes afgewassen. Wat een harmonie. Dat mag best eens gezegd worden. Nu staat er nog een halve fles wijn en een blikje Budweiser in de koelkast. Verder nog een grote zak chips. Het is een aangename avond en die laten we lang duren. Morgen willen we redelijk op tijd vertrekken om de camper in te leveren. Daarna met openbaar vervoer naar het vliegveld. Daar hebben we nog een hotel geboekt voor één nacht.

We hopen morgenmiddag, nadat we de bagage in het hotel hebben afgeleverd, nog San Francisco Downtown te bezoeken. 4 weken geleden zijn we daar niet aan toegekomen. We vliegen vrijdag om 13:45 uur en landen zaterdagochtend op Schiphol om 09:05 uur.

Wij danken jullie voor de leuke respons die we kregen op onze appjes en deze blog.

Groet Chris en Hannie.

Reacties

Willy 16-06-2022 06:08 {{button-62878}}

Was een mooi verslag. Geniet van jullie laatste dag en morgen een goede reis naar huis. ✈️😘

Hay 16-06-2022 07:57 {{button-62882}}

Mooie verslagen van de avontuurlijke reis.
Geniet nog van de laatste momenten en tot ziens in NL.

Marlies 16-06-2022 09:10 {{button-62889}}

Het waren mooie verhalen. Goede reis gewenst…..

JW en Rika 16-06-2022 09:36 {{button-62891}}

Wij hebben genoten van de (h)eerlijke verslagen en konden we ook een beetje genieten van al het moois wat America te bieden heeft. Bedankt.
Nog even een heerlijke dag en een goede reis naar huis.

Saskia Bongaerts 16-06-2022 10:55 {{button-62895}}

Wat een mooi laatste verhaal weer! Heerlijk om te lezen allemaal. Volgens mij zijn jullie in 4 weken 10 jaar jonger geworden. (En jullie waren natuurlijk al niet oud, maar man wat een energie.. jullie lijken wel 20!).
Toch ook wel heel fijn dat jullie weer naar huis komen.
Liefs Sas!

Kitty 16-06-2022 20:13 {{button-62905}}

Wat een bijzondere mooie reis. Eindelijk na al die jaren nog samen kunnen beleven. Heel bijzonder en net wat Saskia zegt..
. Nog zoooo energiek en sportief. Een voorbeeld voor velen. Mooi dat jullie dit meegemaakt hebben en fijn dat wij mee mochten genieten. Het was een waar genoegen. Liefs je zus Kitty en Guido

Jos van Bommel 16-06-2022 22:39 {{button-62910}}

Hannie en Chris,
Bedankt voor de reisverslagen. Ik heb er van genoten. (Een tuk van 36 uur heb ik nog nooit gemaakt😳)
Wel thuis.

Alex Middag 16-06-2022 22:42 {{button-62911}}

So faar, so good. Hopelijk krijgen jullie op Schiphol binnen acceptabele wachttijd de koffers van de band.
In het Twents: good gaon !
Alex
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan