Dag 4 San Francisco - Yosemite

Door Fritzel - A couple of months ago

Dag 4 San Francisco – Yosemite

Wij waren net in San Francisco gearriveerd en toen kreeg ik een mailtje van de camperverhuur meneer hoe laat ik mijn camper op 6 juni wilde ophalen. Paniek want ik wilde de camper op de 4e ophalen en dat was ook de afspraak en zo stond het op alle papieren. Eerst even met Nederland gebeld met de reisorganisatie maar die zeiden dat alles goed stond en daar de verhuurder gebeld. Foutje bedankt en kom zaterdag maar om 13:00 uur, prima en ik opgelucht.
Gistermorgen weer een telefoontje van de camperverhuurmeneer en of ik de camper om 9:00 uur wilde komen halen, ja heel graag. Wij gisteren op tijd opgestaan, ontbeten met een amandelcroissant en koffie en met de tassen naar beneden en een taxi laten bellen. Die kwam langsrijden en wij erin, een Chinese chauffeur die Engels op zijn Chinees sprak en ik op zijn Nederlands dus dat kwam best goed. De auto of de chauffeur reed met horten en stoten en uiteindelijk kwamen we in de juiste plaats maar niet op het juiste adres, ik mijn briefje nogmaals laten zien met het adres en we waren best in de buurt. Gewoon gelukt en wij maar weer eens inchecken en daar hebben we de laatste dagen best wel ervaring mee ;-)
Alles ging soepel en na 67 parafen en handtekeningen, oké ik overdrijf, het waren er maar een stuk of 36, mochten we naar de camper kijken en kregen we een TomTom erbij. Wij helemaal blij en na de uitleg wilde ik ons eerste kampeeradres intypen maar dat kende de TomTom niet, even naar binnen en een mevrouw van de receptie sprak beter Duits dan Engels en op die manier een paar plaatsen opgeschreven om er te komen. Als voorbeeld van Leidschendam naar Amsterdam en dan eerst Voorschoten, Leiderdorp, Nieuw Vennep en dan Hoofddorp en als je boft staat er dan Amsterdam op de borden. Vooruit maar weer, auto gestart en we wilden naar de Walmart om onze inkopen te doen maar de jongeman bij de verhuurder zei, doe maar niet, dit is niet zo een beste buurt dus over 20 km ergens is vroeg zat. Wij op pad en de spiegels stonden niet goed maar verder ging het best aardig op de wegen en niemand afgesneden en keurig “ my lane gekeept” en na een half uurtje rijden zagen wij een Walmart dus de weg af en de auto volgeladen met boodschappen en door. Wij hadden trek in koffie maar dat had nog niemand voor 11 uur ?!?!?!?! Uiteindelijk de RV Recreation Vehicle of te wel een soort SRV auto op 3 invalidenplekjes gezet en bij een benzine pomp heerlijke koffie gehaald. Ik had in Nederland ook een TomTom gehuurd en ik dacht toch maar eens kijken en die kon de camping wel gewoon vinden, HOERAAAAAA. Dus wij rijden en ineens ging de weg omhoog en begon te slingeren alsof wij de Alpe d’Huez op reden, best spannend en Yvon zat steeds aan de afgrond kant, zonder vangrail! Wij gingen langzamer omhoog dan een beetje racefietser maar we kwamen veilig op de top en daarna afdalen was een piece of cake en we vonden de camping ook nog. Een relaxte mooie en rustige plek, dus na een heerlijke broodmaaltijd vielen de luiken ongeveer dicht.
Straks het verslag van vandaag.
Groeten Yvon en Fritzel 

Reacties

Rene A couple of months ago

Ik zing uit volle borst: 'Sometimes I park in handicap places while handicap people make handicap faces...... Goed nummer van Denis Leary.

Mag de camper/vrachtwagen ook op de foto? Ben zeer benieuwd wat voor gevaarte jij met precisie bestuurd.

Doessie A couple of months ago

Weer een avontuur gehad. Camping verhuur meneer. Moest gelijk aan Jochem Meyer denken haha. En die opmerking over de parafen en handtekeningen... Zeker allemaal disclamers😁😂. Verzekeringspapieren... Enfin, ik hoor het tzt wel.
En die koffie cultuur is daar ook anders.
Wel zat Starbucks coffeeshops daar toch?
Doessie heeft gisteren zijn feestje gehad in Deventer. Ondanks de gedronken shotjes veilig thuisgekomen in mijn vakantiehuisje in Empe. Vandaag rustig dagje houden. Wel even de weide op straks.
Genoten van het lezen van het verslag.
Je ligt nu lekker te pitten, dus alvast een fijne dag toegewenst. Hier zit ik al aan de brunch.

Ciao.

KeesHteL. A couple of months ago

☀️👍🤓

Arthur Blom A couple of months ago

Was weer leuk om te lezen maar ik ga gauw weer door naar jullie volgende verhaal want ik loop er een achter😬
Als je gepensioneerd bent heb je het nu eenmaal druk...
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!