Dag 5 Yosemite

Door Fritzel - 06-06-2022 04:34

Dag 5 Yosemite

Nadat wij gisteren op de RV-camping waren gearriveerd en wij onze tas en koffer hadden uitgepakt en de kraan wilden gebruiken werkte die niet zo goed. Wist ik veel dat we een doe-het-zelf camper hebben gehuurd, na een hoop geklungel want ik ben nogal handig (NOT!!) had ik ineens de kraan (het ding wat naar links en rechts gaat voor warm en koud) in mijn handen …. oeps, maar toen kon ik hem er wel correct opzetten. De buitendeur van de camper kon ook niet op slot, een heel gedoe maar ik met mijn multi-tool er een plaat afgeschroefd, 4 schroeven eruit gehaald en er weer twee ingezet en toen kon de deur ook op slot. Gisteren op de slingerweg de berg op vloog de koelkast ook ineens open en alle net aangeschafte spullen lagen door de hele camper maar ook dat met een paar tacktische en subtiele staaltjes van geweld opgelost.
En toen was het ineens vandaag, een mooie Pinksterdag met motregen en wij wilden naar Yosemite. Deze camping uitgezocht omdat er een bus voor de camping stopt en je in een keer (met een paar stops) naar Yosemite Valley brengt en daar wil je graag heen. Yosemite was slechts 22 mijl hiervan daan en het scheelde mij een hoop haarspeld bochten en ik kon ontspannen naar buiten kijken. Na 22 mijl waren we bij de ingang van Yosemite en de Valley was nog wel een mijl of 30 verderop!! Maar na een prachtige rit van bijna 2 uur waren wij voor slechts 22 dollar met zijn tweeën (retour!!) waar we wilden zijn. Even door het bezoekerscentrum en wat rondkijken op naar de koffie met muffins, toen was onze winst met de goedkope busrit gelijk verdwenen, maar het was wel lekker. 
In Yosemite zijn heel wat mooie watervallen dus na de koffie gelijk naar de Upper en Lower Yosemite falls gewandeld. Het was droog en de zon kwam eraan dus het was TOP. We waren daar niet de enige toeristen kan ik vertellen, maar toch nog wel 73 foto’s kunnen maken. Toen doorwandelen want we wilden bij Glacier point omhoog wandelen voor een mooi uitzicht. Dat was een kilometer of 3 en onderweg zie je alleen maar mooie plaatjes en vergezichten en je blijft klikken. Als voorbeeld gisteren 12 foto’s gemaakt en vandaag 112!! Ik heb nu al medelijden met de mensen die op de dia-avond komen haha. Uiteindelijk aangekomen aan de voet van Glacierpoint, mochten we NIET omhoog! Normaal loop je omhoog en dan met de bus terug maar de weg was stuk en als wij naar boven en beneden zouden lopen waren we te laat voor ons busje terug, en naar huis lopen zou een uitdaging zijn. Dus we zijn tot halverwege omhoog gelopen om het gevoel te krijgen. Ik dacht in San Francisco wel getraind te zijn met heuvel op lopen maar dat viel vies tegen!! Naar beneden met onze aangeschafte loopstokken ging het best soepel en toen maar terug richting bushalte en nog meer koffie. Het blijft allemaal onvoorstelbaar mooi, de foto’s zijn wel aardig maar in het echt zie je steile granieten wanden recht omhoog rijzen en er liggen rotsblokken die groter zijn dan een huis en dan denk je dat wij maar ieniemienie mensjes zijn met al die mega grote  natuurverschijnselen om je heen. Nu weet ik niet of een granieten rotsblok zo groot als een huis een natuurverschijnsel is maar het zal wel een beste klap hebben gegeven toen die landde!
Keurig op tijd weer wachten op de bus en dezelfde chauffeur bracht ons weer tot voor de deur terug. Dit zit ik allemaal te typen buiten in een heerlijk zonnetje en vandaag was het bewolkt, af en toe een zonnetje en ook een paar kleine miezerbuitjes, Pelleboer zou een 7 hebben gegeven.
Ik probeer nog wat foto’s erbij te zetten, niet alle 112 want het internet is een uitdaging hier ;-)
Morgen op 2e Pinksterdag maar eens naar Yosemite, schijnt erg leuk te zijn om daar een lleuke wandeling en fietstocht maken en wie weet ook nog een paar foto’s!!!

Tot morgen
Groet Yvon en Fritzel

Reacties

Caro 06-06-2022 09:17 {{button-62419}}

Jullie genieten van een multifunctionele reis. Behalve mooie vergezichten en wandel- en klimpartijen ben je ook een volleerd klusser als de reis erop zit 😉.

Gerard 06-06-2022 09:50 {{button-62423}}

Het is weer mooi.
blijkbaar een RyV Repair Yourself Vehicle.
zal wel ergens op een van die documenten staan.
kijk dan meteen even of aangebrachte verbeteringen, niet in rekening worden gebracht

Echter rijden sturen gaat je goed af.
Lekker blijven genieten!

Hans T 06-06-2022 10:56 {{button-62428}}

Spoedcursus DIY (do it yourself) ;-)
Ik moet nu denken aan de Blueberry muffins die ik in Amerika heb gegeten, groot en heeeerlijk
Mooie dag geweest, gaaf om te lezen.

Edith Oudt 06-06-2022 12:12 {{button-62430}}

Ziet er allemaal schitterend uit. De wandelingen door Yosemite klinken als prachtige tochten. Nog heel veel plezier daar en kijken uit naar volgende verhaal

KeesHteL. 06-06-2022 19:18 {{button-62444}}

Fijn weer alles gelezen. Veel avontuur en mooi omschreven.
Geniet ervan!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan