Dag 7 Groveland

Door Fritzel - 08-06-2022 05:40

Dag 7 Groveland

De titel van dit schrijven klikt als een liedje maar dan moet je vooral denken aan Graceland van Paul Simon en niet aan Groveland. Maar dat is het dichtst bijzijnde plaatsje/dorpje hier. Vandaag hebben wij een soort van rustdag en niet vroeg opgestaan omdat er geen wekker ging dus om 6:30 uur wakker ;-) Op het gemak een kopje thee gezet en nog wat later heerlijk in het zonnetje ontbeten. Het plan was richting Groveland te lopen op 2,4 mijl afstand en dan vermelden ze niet de hoogtemeters die je moet doorstaan. Gelukkig was het goed weer, een felle zon en ongeveer 30 graden dus rugzak mee en liters water en de paden op de lanen in. Helaas was er geen mooi wandelpad door de bossen maar we moesten gewoon de Old Highway 120 volgen, We liepen heerlijk midden op de weg want er kwam toch geen verkeer voor we de echte grote weg kruisten. Het enige wat wij merkten waren af en toe blaffende honden die hard op ons afrenden en wij even keken of er een hek was voordat we hard wilden wegrennen. Je weet het maar nooit met die Amerikaanse waakhonden!!
Eindelijk zagen wij het bordje Groveland en ook dat er 3.139 mensen wonen en dat het 2,846 feet hoog is. Wat ik dan bedenk is wanneer er iemand overlijd er iemand het bordje met het aantal bijwerkt en hetzelfde met een geboorte....Ik heb het maar onthouden want je weet nooit of je hierover nog wordt ondervraagd ergens… En het was rond 12:00 uur local time toen we het dorp binnenliepen en daar zagen wij de “Hungry Bear” breakfast, lunch and diner en wij hadden best trek gekregen van al dat gewandel. Dus even een kleinigheidje als lunch. Maar van de hoeveelheid eten die we kregen konden we drie dagen eten ongeveer, niet normaal!!! Na de lunch op zoek naar de oudste Saloon van de staat Californië en we zagen The Iron door Saloon van verre maar eerst wilde Yvon nog even door het dorp lopen en na 150 meter waren we aan het einde en konden we eindelijk naar the Iron Door toe. Een hele mooie saloon die er al was in 1852 en erg leuk ingericht en aan het plafond zijn alle dollars die ze als fooi krijgen aan het plafond geniet …….. Dus ik vroeg nog wat ze daar mee doen maar als er iets naar beneden valt wordt het verzamelt en aan de plaatselijke school gedoneerd, dus dat is dan wel weer mooi! Niet gecontroleerd of er wel een plaatselijke school was trouwens. Daarbinnen werden we geholpen door de zus van Cruella de Ville, de mevrouw met links wit haar en rechts zwart en deze had er ook een heel bijzondere bril van Hans Anders (Hans Different hier denk ik) bij ook, een bijzondere verschijning. Wij bestelden een kopje koffie en na de lunch in the Hungry Bear hoefden wij niet meer te eten. Na de Saloon nog even naar de lokale supermarkt geweest om wat brood te kopen en zonnebrand en nog wat spullen en alles in de rugzak en toen weer teruglopen. Weer bergje op en bergje af en het was nog warmer ;-) dus regelmatig stoppen om wat te drinken en weer op de camping aangekomen. Daar lekker in de schaduw iets kouds drinken en het was een geslaagde rustdag. Morgen gaan we eens kijken of de camper nog wil starten en gaan we via de Tiogapas in Yosemite naar Lake Tahoe, waar er nog steeds sneeuw schijnt te liggen. Voor Kees een wat korter verhaal anders mist hij weer bus 46!!
Een fijne dag allemaal en tot morgen

Groet Yvon en Frits
PS de reacties zijn erg leuk om te lezen vooral die van Yosemite Sam, dat is waarschijnlijk een pseudoniem ;-)
PS2 voor de liefhebbers, ik zag een donkerblauwe Cobra Shelby rijden in Groveland ;-)

Reacties

Joyce 08-06-2022 06:38 {{button-62505}}

Heerlijk om jullie reisverslagen te lezen! Ik had gelijk beeld bij Cruella de Ville met haar Hans Different bril. :)

Gerard 08-06-2022 08:05 {{button-62510}}

Hij zag een Cobra Shelby rijden en natuurlijke mijlen te laat om een foto van te maken.
krijgen wij alleen de foto's van een campertje, wat er dan wel veel leuker uit ziet als die hymermobiels die je hier vaak ziet tuffen.
het stond er toch “Hungry Bear” breakfast, lunch and diner je had waarschijnlijk niet verteld dat jullie maar voor 1 van die maaltijden kwam.


Bedankt weer voor het mooie verhaal!

Arthur Blom 08-06-2022 10:30 {{button-62520}}

Dus te voet met rugzak zo'n 5km bergop en bergaf lopen noem je een rustdag? Misschien wel idd wanneer je het vergelijkt met de fietstocht door San Francisco...

KeesHteL. 08-06-2022 11:39 {{button-62526}}

En zo is de conditie weer verder bijgelopen. Rare lui die canadezen eigenlijk. Veel plezier verder!

Frits en Annette 08-06-2022 16:36 {{button-62532}}

Wij genieten van je ludieke reisverslag, kijken er elke dag naar uit. Zoveel herkenbare plaatjes. Onze reis van 2011 zien we weer helemaal voorbij komen. Geniet van de tiogapas.

Linda 08-06-2022 19:27 {{button-62535}}

Wat maken jullie weer een prachtige reis en nog heerlijk 3 weken voor de boeg. Prachtige foto's en volop aan het genieten! Veel plezier!

Hans T 08-06-2022 21:45 {{button-62537}}

Ik kan me voorstellen dat je je onzeker voelt als er zo'n blaffende hond komt aanstormen. Misschien moet je een zakje worst of hondekoekies meenemen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan