Dag 8 Yosemite - Lake Tahoe

Door Fritzel - A couple of months ago

Dag 8 Yosemite – Lake Tahoe

Vanmorgen vroeg opgestaan want er stond een mooie rit op het programma. De wekker ging om half zes en alles af- en opbreken, dus de waterslang en de electriciteits kabel losmaken en opbergen. De stoelen en tafel gisteravond al opgeborgen dus we konden snel rijden. Nog wel even langs de dump plek want het grijze- en zwarte water moesten we kwijt met een handige slang de afvoer in. Dat gaat best makkelijk maar is toch altijd een beetje vies ;-) Handschoenen aan enzo en het stinkt ook een beetje maar uiteindelijk reden we om half zeven weg. We reden een weg die we al kenden omdat we al twee keer met de bus naar Yosemite waren geweest. De weg was prachtig en we reden lekker in alle rust richting het park. Je komt altijd weer een paar spannende bochten tegen vooral als de kant van Yvon lang de afgrond zonder vangrail scheert maar alles ging best goed. Bij de ingang van Yosemite een parkpas voor alle Nationale Parken gekocht en we moesten de permit laten zien dat wij het park in mogen rijden. Dat kostte mij 2 dollar en we konden gelijk door maar zonder kom je er echt niet in hebben wij gezien. Wij reden dit keer niet de weg naar Yosemite Valley maar iets eerder linksaf richting Tioga pas. De hoogste pas in Amerika op ruim 3300m, maar daar waren we nog lang niet. De weg richting Tioga pas was redelijk rustig en iedere 500 meter wil je stoppen omdat je een mooi vergezicht hebt of een ander mooi plaatje ziet.. Wij zijn best vaak bij meertjes, watervallen, rotspartijen en vergezichten gestopt maar we moesten ook nog een stukje rijden. Wij hadden nog niet ontbeten maar dat wilde ik bij Tuolumne Meadows doen omdat het daar zo mooi is! Voordat we daar waren was er nog een beroemd view point. Daar kon je de achterkant van El Capitan zien, die hoge kale rots! Er stond op een bord dat je soms de mensen achter elkaar naar boven zien lopen met hun handen aan de kabels omdat er zo steil is en je niet van de route mag afwijken. Gelukkig had ik een verrekijker meegenomen en ik zag die mini mensjes echt omhoog lopen, onwijs gaaf maar het stond al niet op mijn bucketlist en komt er nu zeker NIET op!! Maar weer in de auto gestapt op weg naar een mooie ontbijt plek, maar de weg is opgebroken staat een dame met een groot STOPbord.
Bij ons staat er gewoon een rood stoplicht en als het tegemoetkomende verkeer erdoor is gaat hun licht op rood en mijn licht op groen en rijden maar, wel voorzichtig maar simpel. De mevrouw met het stopbord gaf aan dat we 25 minuten moesten wachten, HOERA en honger!! Na 23 minuten kwamen er een heleboel auto’s van de andere kant dus mochten wij, maar eerst ging een auto met zwaailichten keren en die reed voor ons uit met een snelheid van precies 20 mph (mile per uur dus) en we gingen naar links en naar rechts keurig om alle werkzaamheden heen maar ook passeerden we mijn ontbijt plek. We mochten die auto met zwaailichten NIET inhalen maar we mochten zeker NIET stoppen. BALEN!! Dus uiteindelijk mochten we zelf weer rijden en gestopt bij een lieflijk punt met 6 miljoen muggen dus maar in de camper gegeten. Uiteindelijk bij de Tioga pas aangekomen zonder haarspeldbochten en daar wel even wachten omdat het zo druk was met mensen die het park inwilden maar wij wilden eruit, uiteindelijk weer gelukt en toen reden we langs het prachtige Tenaya Lake waar we ook nog even 40 foto’s maakten, voorbij het Lake nog even in de sneeuw gestaan en weer door naar beneden. Helemaal beneden kom je in het dorpje Lee Vining en daar was een benzine pomp met heerlijke koffie en mooie souvenirs ;-) 
Daarna gingen we het Mono Lake bekijken, een zoutwater meer waar en een soort stalactieten ontstaan zijn door een spel van zout en zonneschijn, in het meer blijf je ook drijven net als in de Dode Zee, dat allemaal NIET gedaan en het bezoekerscentrum was ook nog gesloten dus door! Ineens reden we per ongeluk de staat Nevada binnen en daar konden we goedkoop tanken en water kopen. Ik blijf een Nederlander!! We reden nog steeds over prachtige wegen en de vergezichten en uitzichten waren gewoon geweldig maar ik reed wel door, tot we trek in koffie kregen en bij een benzinepomp annex casino (Nevada=gokken) dus even stoppen en op het terras in de schaduw genieten van de koffie. De wegen werden steeds mooier en dan rijd je weer door een soort kloof met een snelstromende rivier en daarna door een weids landschap met veel gras en nog veel meer koeien. Als de reis zo leuk en mooi is ben je ineens op de plek waar je wilde zijn, dus Lake Tahoe. Een mooie plaatsnaam en ineens waren we in de drukte van de stad, want op het bordje Lake Tahoe stond dat er 23.546 mensen wonen. Ineens stoppen voor een verkeerslicht, heel bijzonder. De camping is prachtig in de natuur gelegen en de mevrouw die ons incheckte zei dat er Grumpy Bears waren, black bears dus geen eten buiten laten slingeren en ramen en deuren gesloten houden en dat was geen grapje van haar. De bovenraampjes in het dak mogen open …. Hellup!!
De plek gevonden en die is prachtig en er is op de camping een serene stilte en veel natuur. Ik zag op het camping kaartje dat er een meertje bij was dus de paden op de lanen in en wij hobbelen richting meertje. Na 20 minuten lopen en af en toe om ons heen kijken i.v.m. de zwarte beren want ze verschijn on any time stond er op de waarschuwings borden. Maar het meertje bleek een groot Lake te zijn met helder blauw water en met besneeuwde bergtoppen op de achtergrond. We zagen er een Bald Eagle, Gieren (wij zagen de Adelaar dus niet lachen!!) en een bijzondere Specht en nog andere vogeltjes. Na een tijdje op een bankje werd het frisjes en liepen wij terug. Terwijl wij terug liepen zagen wij tenten waar de mensen begonnen met de bbq en een tafel vol eten! Zal de beer leuk vinden ;-)
Ik zag tegen een soort stadsbus annex camper een paar mooie gravelbikes staan dus een half uurtje met erg vriendelijke mensen gesproken die in heel Europa zijn geweest, erg leuk! 
Na een korte wandeling waren wij terug bij de camper en Yvon is druk met pasta en ik kon typen. De pasta is klaar en ik dus ook. Morgen zijn de plannen nog onduidelijk maar we gaan wel naar een andere camping toe omdat er hier maar 1 nacht plek was.

Tot morgen

Yvon en Fritzel  

Reacties

Yolanda A couple of months ago

Een prachtige tocht, beeldend beschreven. Helaas geen sneeuwfoto’s erbij gedaan! Volgende keer? Hopelijk zie je beren, altijd spectaculair! Veel plezier😊

Bert A couple of months ago

Leuk verslag weer Frits, in gedachten kan ik zo meereizen! Heb je de mooie spechten terug kunnen vinden in je boek? Heel veel plezier maar weer op jullie mooie reis. Groeten van een trouwe lezer!

Caro A couple of months ago

Als ik het goed heb begrepen is er dus geen hungry brown 🐻bear bij jullie op visite geweest omdat de kampeerders verderop al een feestmaal voor ze hadden klaargezet. Je hoeft vast niet bang te zijn dat ie jullie zou lastig vallen, je maakt je breed en geeft een brul en de beer maakt meteen dat ie wegkomt. Die is banger voor jou dan jij voor hem 😉.
De foto’s zijn prachtig! Mooie rotspartijen en spiegelende meertjes! De natuur daar is echt prachtig en ik snap goed dat jullie er volop van genieten.

Arthur Blom A couple of months ago

Dat is wel lekker met zo'n camper, je hebt van alles bij je en dus wanneer je plannen worden doorkruist heb je wat alternatieven achter de hand. Hou de beren maar lekker op een afstand!

Yosemite Sam A couple of months ago

Lake Tahoe is natuurlijk wel Bonanza country.
Helaas(?) geen Ponderosa ranch thema park meer.

Nel A couple of months ago

Heerlijk weer om te lezen. En zou ook niet op mijn bucketlist staan langs een wand lopen. Liever laf dan….. maar wat een schitterende vakantie.

Meike A couple of months ago

Super leuk om te lezen. Ben daar zelf ook allemaal geweest en herken het meteen hoe je alles beschrijft!
Ps. Geen belletje aan je rugzak voor de beren?

Tiny A couple of months ago

Ik ben het met Yolanda eens, volgende keer graag wat sneeuwfoto's, maar voor de rest prachtige foto's en mooi beschreven reis. Tot het volgende verslag.

KeesHteL. A couple of months ago

Mooie rit weer. Veel te zien daar.
Ik moest ooit eens op een camping een chemisch toilet legen. Toen liet ik de afsluitdop in het toilet vallen. Zou niet kunnen. Ik deed het toch. Afijn, de dop opgevist en maar onder de douche.
Veel plezier verder😁

Dries Kennis A couple of months ago

Dank voor je mooie verslag.
Ook mooie fotos zodat ik me kan inleven in de reis.

Nog een hele fijne vk.

Ria de Gouw A couple of months ago

Wat een mooie reis Frits en Yvonne!

Een belevenis voor jullie en erg leuk om je verslag te lezen Frits! Ook met veel humor! Ik kijk weer uit naar de foto's.

Heel veel groetjes.

Hans T A couple of months ago

Je zal blij zijn dat je geen foto rolletjes hoeft mee te slepen. Lang leve de digitale camera, je blijft schieten.

Anja A couple of months ago

Wat leuk om jullie nu te volgen. Het voelt alsof ik zelf in Canada ben!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!