Dag 10 Lake Tahoe - Mineral/Lassen Vulcanic NP

Door Fritzel - 11-06-2022 03:08

Dag 10 Lake Tahoe – Mineral/Lassen Volcanic NP

Goedemorgen allemaal,

Eerst even schrijven hoe leuk wij het vinden om al jullie reacties te lezen en hoe iedereen onze reis op een andere manier meebeleefd. En ik zou wel op iedere reactie willen reageren maar met het geweldige bereik of eigenlijk het gebrek eraan op de meeste campings in de natuur maakt dat wel lastig. Ik las wel dat mensen graag meer sneeuwfoto’s zien en met alle plezier stuur ik jullie een heleboel wintersport foto’s toe maar dat is de bedoeling waarschijnlijk niet.
Ook moet ik even vertellen dat we in San Francisco ongeveer op zee niveau verbleven ondanks die heuvels maar dat we daarna de bergen in gingen en dat begon met Yosemite en de Tiogapas op 3300m als hoogste top en daarna eigenlijk niet onder de 1400 meter zijn gekomen. Nu rijden wij in de camper en ik noem het niet voor niets regelmatig een SRV wagen want wij vervoeren in de koelkast, vriesvak en andere kastjes bergen aan eten. Stel je voor dat er in de bush waar wij verkeren geen winkel is, en we moeten toch eten. Nu is veel voedsel op zeeniveau en vaak luchtdicht verpakt en als we dan nog hoger gaan rijden over een bergpas van 2500 meter dan horen wij steeds geplop gesis en andere vreemde geluiden uit onze voorraadkasten. Toen zijn we maar eens gaan kijken en mijn zakje met cappuccino poeder (warm water erbij en ik lijk wel een barrista!) was helemaal tot het uiterste opgerekt, stond onwijs bol en leek wel een ballon. Gisteren dat pak gered en doorgeprikt met een mes. Maar ook de melkpakken en waterflessen kregen een andere vorm, heel bijzonder. Ja wij maken van alles mee  
Vanmorgen weer vroeg op pad, en eerst nog wat foto’s maken van de zonsopkomst bij Lake Tahoe en dat was prachtig en daarna met de camper de bergen weer in. De wegen blijven prachtig en de uitzichten en vergezichten betoverend, het is bijna eentonig! Op een parkeerplek op een megagroot weiland met allemaal zwarte koeien zonder een klein plekje wit erin ontbeten en koffie gedronken.
Vlug de SRV wagen weer starten want we moesten nog even rijden. Wat toch steeds opvalt zijn de zwart geblakerde bomen van de bosbranden vorig jaar en nog vakken zien we hele berghellingen die pikzwart kleuren door die vreselijke branden. Wij zien het op tv, een brandweer auto met zwetende brandweer lieden in de weer met scheppen en een blusvliegtuig of helikopter en denken dat is ook naar en door naar het volgende onderwerp. Maar als je ziet hoeveel er verbrand is dan schrik je toch en het maakt indruk. Ook komen wij tientallen trucks tegen met allemaal zwarte boomstammen achterop geladen, heftig. Maar regelmatig reden we door gelukkig nog groene bossen en we stopten nog eens bij een lieflijk koffietentje in het plaatsje Graeagle, hoe je uit uitspreekt? Geen idee, maar de koffie was er heerlijk. Voor ons stond een motorrijden en die vroeg waar wij vandaan kwamen, Hij dacht Nederland want hij was een geëmigreerde Zwitser en woonde sins 1974 bij Lake Tahoe. Hij vertelde dat er bij Lake Tahoe 280 huizen verbrand waren omdat twee jongetjes hun kampvuur in het bos niet hadden uitgemaakt!! Leuk met die man gesproken over het leven als “Amerikaan” en weer door. Omdat er in de buurt van onze eindbestemming geen benzine station was maar onderweg in het dorpje Greenville getankt. 150 dollar en de tank was nog niet vol…. Maar de naam Greenville paste niet erg, Blackville was beter geweest, de pompstationmeneer vertelde dat er 80% van het dorp verbrand was en het leek wel een oorlogsgebied. Hij liet ons filmpjes zien van de vlammenzee en vertelde dat het dorp binnen 40 minuten verzwolgen was door het vuur (nu weet ik het Engelse woord voor verzwolgen niet meer…) Er is een miljoen acres bos verbrand (ik weet niet hoeveel voetbalvelden dat zijn???) Nu werd alles opnieuw gebouwd en ze kregen van de staat Californië een lenig die ze moeten terug betalen. Dat maakte wel indruk het verhaal van die meneer en de filmpjes 
Maar wij reden vrolijk verder want we hebben vakantie en langzaam werd alles weer groen maar overal zie je nog steeds verkoolde bomen en er is al heel veel opgeruimd en leeg gemaakt. 
Uiteindelijk kwamen wij in de wereldstad Mineral waar onze camping is en volgens meneer TomTom waren we er maar niets te zien, een parkwachter om hulp gevraagd en ongeveer 0,7 mijl terug, moest ik alles weer omrekenen, was het restaurant. In het dorp van 23 zielen was er niets alleen een restaurant en de camping De camping receptie gevonden en de camper even geparkeerd en daar hoorde ik een stoer auto geluid. Een Ferrari 599, in dit minidorpje of eigenlijk gat! Nog meer geluid en er kwam een McLaren met vleugeldeuren aangereden, een Aston Martin en zelfs een Bugatti Veyron. Toen nog beter kijken en 2x een Mercedes SLS cabrio, veel Corvettes Z1 R, een hele oude Corvette, een Ford Shelby uit 66. Het leek wel de hemel ;-) Een aantal Amerikanen waren een dagje uit en ik miste wel een Lamborghini! Maar wij gingen inchecken en er stond een meneer van minstens 95 in een geruit overhemd en het was en soort karikatuur van zichzelf. Hij kon mijn naam niet vinden dus ik moest even naar het restaurant en daar was zijn dochter en die wist alles. In het restaurant zaten alle Amerikanen van die mooi auto’s te eten dus het personeel in de stress. De mevrouw belde haar vader en vroeg wat er mis was maar hij had mijn boeking toch gevonden. Even betalen met de card en hup omhoog naar een prachtig plekje in het bos. Straks eten en morgen naar Lassen Volcanic National Park, we gaan vroeg want het is zaterdag en we hoorden van een Nederlands echtpaar op leeftijd dat daar ook bomen verbrand zijn. Zij reden al 3 weken door Amerika en hadden Brammetje mee…. Dus ik vroeg Brammetje?? Ja, hun Nederlandse TomTom met de stem van Brammetje (ik ken wel Pommetje maar Brammetje niet!) en die mensen eindigen hun reis in San Francisco en zw waren bang dat Brammetje daar de weg niet zo goed wist en ze per ongeluk bij een parkeergarage afleverde i.p.v. hun hotel  Wij zeiden iedereen is daar zoooo aardig en relaxt en het komt best goed maar vergeet de handrem daar niet.
Straks proberen nog een paar foto’s erbij te uploaden maar weet niet of het lukt, de data verdwijnt hier als sneeuw voor de zon, maar gelukkig hebben we de foto’s nog!!

Tot morgen

Groet Yvon en Fritzel 

Reacties

Arthur Blom 11-06-2022 07:43 {{button-62622}}

Nou, het verhaal is over gekomen, de foto's zie ik nog niet maar, wat in het vat zit...
Jammer van een zo'n kampvuurtje... Als scoutleider zijnde is zoiets echt heiligschennis! Triest van alle persoonlijke leed wat het oplevert!
Ik neem aan dat je ook wel foto's hebt gemaakt van die mooie bolides! Overigens heel mooi van een ander maar mij te veel werk. Ik houd het op boten, das al genoeg werk.

Gerard 11-06-2022 09:12 {{button-62626}}

verhaal 10 alweer, wat schrijf je weer heerlijk.
zo af en toe denk ik die SRV al een maand aan het toeren is, zoveel beleven jullie.
bijzondere belevenissen zeker het leven in de voorraadkasten.
zie het al helemaal voor me als iets later bent, net als de M&M,s alles uit die kasten naar je toe komt vanzelf

Caro 11-06-2022 09:21 {{button-62628}}

Het zal je gebeuren, ben je net over een hoge bergpas naast de afgrond aan het rijden, wordt je aangevallen door ontploffende water en/of melkpakken. 😳 Dat kan zomaar verkeerd aflopen😉. Maar gelukkig viel het mee en behalve een gat in het cappuccinopak is het goed gekomen.
Die zwart geblakerde berghellingen waren vast heel bijzonder om te zien. Foto’s komen vast later nog wel. Heel triest dat zo’n heel dorp dan is afgebrand door een paar domme pubers. Het zal je gebeuren.
Ik ben nu alweer benieuwd naar jullie volgende avonturen en in welke wereldstad je hierna beland.
(Vast wel iets meer dan de 23 in Mineral).

Yosemite Sam 11-06-2022 09:43 {{button-62629}}

Ferrari 599; foto?

Edith 11-06-2022 15:59 {{button-62647}}

Weer ontzettend leuke verhalen van de laatste dagen. Zal zeker indrukwekkend zijn geweest al die verkoolde bomen van de natuurbranden. Maar zonet lezen zijn jullie nog geen beer (bruin of zwart) tegen gekomen.
Tot jullie volgende verhaal. Hartstikke leuk!

B'eetje 11-06-2022 16:03 {{button-62650}}

Te grappig! Geniet van jullie avontuur!

KeesHteL. 12-06-2022 19:28 {{button-62713}}

Wat je zegt. Het moet vreselijk zijn zulke alles vernietigende branden.
En gezien de hoeveel zwarte bomen enz. die jullie zien is het heel erg. Veel swallowed zogezegd.
Verder zijn je verhalen over ontploffende dingen weer heel bizar. Hoeveel koffie drinken jullie wel😅. Of noem je alles wat vloeibaar is koffie. Bey!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan