Dag 12 Lassen Volcanic NP - Klamath Falls

Door Fritzel - 13-06-2022 06:33

Dag 12 Lassen Volcanic NP – Klamath Falls

Vandaag een hele normale dag zonder extreme dingen want toen we wakker werden regende het, goh dat was best lang geleden dat er regen was maar het was gewoon warm. Rustig ontbeten en gedoucht en op pad. Meneer TomTom wilde mij weer over veel te spannende wegen met de beroemde haarspeldbochten zonder vangrail sturen en dat met die nattigheid, mist en dus weinig zicht een matig plan. Meneer Google wist een iets langere weg te vinden (3 mijl langer en 7 minuten korter) maar met veel minder enge bochten en de SRV wagen moet nog langer mee tenslotte. Het was zo’n 300 kilometer en ook 100 km over de highway. Het eerste stuk was erg relaxed en ineens na een kilometer of wat rechtsaf de wildernis in, een hobbelige weg waar Parijs-Roubaix niets bij was dus ik reed er met ruim 20 mph over en doorheen. Tot Yvon riep kijk rovers dus ik wilde mijn katapult al pakken maar zij bedoelde dat er we 10 gieren in de lucht cirkelden…. De camper tot stilstand gebracht en in zijn achteruit met camera en zij kon fotograferen en die gieren zijn best lelijk met hun kale rode kop en gemene snavel. Van dichtbij lijken ze uit een horrorfilm te zijn ontsnapt maar uit eindelijk wel een bijzonder tafereel.
Uiteindelijk weer verder hobbelen en een beetje om hoog en omlaag en net zeg ik tegen Yvon, wat een heerlijke rustige weg is het zonder verkeer met wat verdwaalde stieren in een weiland en komen er gewoon 30 !!!!! Porsches de bergweg af gereden en de een nog mooier dan de ander, een GT3 en zelfs een Spider kwamen we tegen. Rare mensen die Amerikanen. Uiteindelijk op Highway 5 aan gekomen en die gaat van noord naar zuid, de Highway met de even nummers lopen van oost naar west en terug. Best handig als je geen richtingsgevoel hebt ;-) Op de Highway (zij korten het af met hwy) mag je 55 mph of 65 mph en dat is makkelijk met de cruisecontrol alleen is het hier gek dat de grote vrachtwagens je inhalen met 75/80 mph, een raar gevoel. Dus als ze mij inhalen verminder ik maar wat snelheid. Het bleef regenen soms wat harder en dan weer wat minder en de uitzichten waren vaak prachtig en toch weer een aantal verbrande bossen gezien. Het is veel heftiger geweest dan wij ons kunnen voorstellen vrees ik. 
Toen de Highway af en nog maar 100 km toeren over een 2 baans weg en steeds die vrachtwagens die op je bumper kleven en als het even kan je gewoon inhalen. Rare jongens die Amerikanen. 
Na een uurtje over die weg waar je wat armoedige en vervallen dorpjes passeeert kwamen we op een soort hoogvlakte met in de verte overal bergen en op die vlakte stormde het gewoon maar wel vanaf mijn linkerkant dus de SRV wagen wilde alle kanten op behalve de goede, en dan vrachtwagen die je in halen en tegenligger, kortom een matig half uurtje laveren met de camper maar ook dat is gelukt en inmiddels in Klamath Falls gearriveerd, ineens weer stoplichten en verkeer en winkels.
De KOA camping opgezocht (KOA Kampings Of America, origineel zijn ze wel!!) en een prachtige plek maar helaas niet in een bos maar in de buurt van een prachtig trailerpark, NOT!!
Toen de wandelschoenen maar weer aan en op pad, de omgeving verkennen en we kwamen in een sportwinkel waar sportkleding was, hoe verrassend. En heel veel hengels en alles wat met vissen te maken heeft, nog meer camouflage kleding (is dat nodig bij het vissen??) en toen de wapenafdeling. Dat is iedere keer weer schokkend om te zien hoeveel wapens er te krijgen zijn en de hoeveelheid munitie en als je 18 jaar bent of ouder kan je kopen wat je wil …..
Nog even met een verkoper gepraat en nadat we hebben uitgelegd dat we uit Nederland komen begon hij over dat de wereld raar in elkaar zat. Mannen die zeggen dat ze een vrouw zijn en naar het vrouwentoilet willen, gender neutraal. Hij begreep het niet en wilde het niet begrijpen, God heeft mannen en vrouwen geschapen en als hij het anders had gewild had hij het wel geregeld….. Yvon en ik zwegen wijselijk. En die Joe Biden, hij schaamde zich voor hem als president, hij was niet goed bij zijn hoofd maar daar kon hij niets aan doen maar het was NIET zijn president. En toen kwam het, de verkiezingen waren gemanipuleerd, en de winnaar is geen president en als dat met de volgende verkiezingen weer gebeurde zou er een volksoproer komen. Toen dachten wij dat we honger hadden en wilden lunchen, maar weer bijzonder een echte Trumpaanhanger in het wild gezien en gesproken!!
Toen naar een hele grote supermarkt wat kleine dingen kopen maar dat is best moeilijk als alles in mega verpakkingen is verpakt. Er liepen hier meer mensen met een iets hoger BMI dan in de bergen en de verklaring zie je al in het boodschappen karretje van die mensen. 
Maar ook dat hebben wij weer overleefd en doorstaan en dan loop je naar huis langs een trailerpark en dan denk je toch dat wij geluksvogels zijn die op vakantie kunnen en die mensen daar wat eten en drinken kopen wat vaak niet zo gezond is en kunnen nooit op vakantie of uit eten. Tot zover de toespraak van pastor Frits op de zondagavond.
Morgen weer een dagje uit maar dat vertel ik later wel weer.

Een fijne dag

Yvon en Fritzel 

ps Max weer gewonnen

Wij zijn nu in de staat Oregon

Reacties

Gerard 13-06-2022 07:52 {{button-62727}}

Ik bij het lezen van "Lassen" heb je hem weer met zijn doe het zelf vehicle.
Moet hij dat ding aan elkaar laten lassen.

Maar ok langzamerhand toch wel begrepen dat het wat anders is een een parkje, met mooie dingen om te bekijken.

Het is wel een reisje vol met overige avonturen, en mooie auto's. nu behalve die ene die eerder koprolletjes maakte.
En nu zelf politiek even zijn bij gepraat, en deze ziet natuurlijk zijn winkel wapenverkoop verdwijnen. Wat een geluk zou dat echt wel zijn als dat gaat gebeuren.

Rijd wandel en fiets verder voorzichtig.
En kom maar op met de volgende mooi uitzichten, en leuke avonturen!

KeesHteL. 13-06-2022 09:37 {{button-62736}}

Land is dan mooi, maar veel bewoners zijn vreemde vogels. Zo'n T aanhanger, gevaarlijk volk!
Zeker wel vreemd dat slechtere weer zo ineens. Maar ja het weer doet wat ie wil, en zo hoort het ook. Zit er dan zo'n giga vrachtwagen op je bumper? Brrr daar zou ik wel zenuwachtig van worden.
Stuur die gieren maar naar die T aanhanger. Salut!

Arthur Blom 13-06-2022 11:48 {{button-62742}}

Wat zouden we de wereld graag willen veranderen... en dan heb ik het niet over de natuur maar wel de mensen en de politiek die ze bedrijven... Mocht je de Trump aanhanger nog tegen komen dan kan je voorstellen om Biden en Harris te ruilen tegen Rutte en Kaag...
Maar, waarschijnlijk nog verstandiger zeg je inderdaad niets...

Mandy 13-06-2022 14:07 {{button-62746}}

Gezellig hoor Frits, die avonturen van jullie. Ik heb mijn ochtendkrant inmiddels opgezegd 😁

yolanda 13-06-2022 14:41 {{button-62748}}

Hoi Frits en Yvon,
Weer een mooi verhaal. Ook als je niet zo veel spannende dingen mee maakt, is er nog genoeg te vertellen. als je maar goed om je heen kijkt, en dan stuit je op een Trump aanhanger, een supermarkt en een trailerpark. Wat een triest gezicht die verbrande bomen. Hopelijk kom je binnenkort weer terecht op een bosrijke camping.
veel plezier!

Edith 13-06-2022 17:05 {{button-62751}}

Jullie maken toch wat mee ha,ha....
Gelukkig konden jullie op afstand de koprollende auto bewonderen en later behulpzaam zijn. Beter dan dat je camper aangetikt wordt.
Wij herkennen het met die racende vrachtauto's. Dat is heel bizar, ze worden schijnbaar ook nooit aangehouden dat ze veel te hard rijden. Wij zijn ook heel wat keren voorbij gereden door een vrachtwagen.
Ook zo'n bezoek aan de supermarkt blijft leuk. Je kijkt echt je ogen uit. Dan hadden wij ook nog een keer dat er een geestelijk niet helemaal in orde man achter de kassa stond (met hem werd het een hele uitdaging om een paar Amerikaanse centen terug te krijgen) en een die aan het inpakken was ook niet helemaal fris was. Maar het lukte toch allemaal weer.
Nog ontzettend veel rij- wandel en fietsplezier toegewenst.

Carine 13-06-2022 17:30 {{button-62753}}

Hola Fritzel, leuk om jullie avonturen zo te volgen.
Die haarspeldbochten zijn aan mij niet besteed… zeker niet in de mist! 🫣
Leuke foto’s, wat ben jij sterk joh! 🦾😂
Nog veel plezier!

Hans T 13-06-2022 21:35 {{button-62759}}

Smokey and the bandit taferelen zo lijkt wel. En Porsches in de bergen. Hahaha, Amerika op z'n smalst.
Ja, Max reed een 'steady race'. De ferrari's lieten de Italiaanse degelijkheid zien. Bedriegen ze de boel niet , dan begeeft de motor het wel :-) En sir opa Hamilton. Wat een toneelspeler zoals hij uit de auto kwam. Ze zouden hem moeten diskwalificeren omdat ie niet binnen 5 seconden uit de auto was. Doet mij denken aan Ayrton Senna na afloop van de Braziliaanse GP van 1991. Die was zo afgepeigerd en verkrampt dat ze hem uit de Mclaren tilden. Toen zijn vader hem wilde omhelzen riep hij "don't touch me, don't touch me". (https://www.youtube.com/watch?v=nSHdjsph2LE)

Anja 14-06-2022 21:38 {{button-62814}}

Mooie verhalen zeg!! Ook al heb je weinig plannen, er is weer veel te vertellen! Heerlijk dat jullie zo enorm genieten!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan