Dag 13 Crater Lake

Door Fritzel - A couple of months ago

Dag 13 Crater Lake, tenminste dat was het plan!

Goedemorgen allemaal,
Maandag de 13e dat moet goed gaan, na een frisse nacht in Klamath Falls (het was 1 C) gingen we vandaag niet te vroeg weg want Crater Lake was maar een uurtje rijden. Dus op het gemak douchen en daarna ontbijten bij Denny’s, en dat was heerlijk. We zagen ook nog een Starbucks aan de overkant maar daar gaan we later wel heen. Het ontbijt was hier 7 dollar per persoon goedkoper omdat er in Californië een taks wordt geheven en hier niet. Een gallon benzine is ook $1,40 goedkoper, dus als we terug komen de auto maar vol tanken. Na een heerlijk ontbijt op pad richting Crater Lake, we hebben er zin in en ik heb een aantal hikes op internet gevonden dus dat moet goed komen.
De weg erheen is ouderwets rijden langs prachtige meren, en mooie bergen en het is gewoon een geweldig landschap. De vrachtwagens hangen weer op mijn bumper en ik durf met mijn voet het rempedaal niet aan te tikken en bij een inhaal stuk waar de tweebaans weg naar een driebaansweg gaat ga ik braaf naar rechts ;-) (dat doe ik anders NOOIT!!!) Uiteindelijk komen we nergens meer koffie tegen in het lege boerenlandschap maar terwijl wij in een zonnetje rijden zien wij in de verte mist hangen. Normaal schijn je de krater met daarin het lake van verre te kunnen zien maar helaas mist en bewolking zagen wij. We reden vrolijk verder en de weg begon te stijgen en de zon scheen uitbundig, nog wet leuke foto’s gemaakt van Annie’s Fall, wij kennen geen Annie en hopen dat ze zich geen pijn gedaan heeft maar wel mooie foto’s van een waterval in een kloof in de zon gemaakt.
Ik was na al dat gestuur toe aan koffie en terwijl wij die opdrinken, zo handig een camper! Zie ik iets voorbij het raam waaien en ik dacht aan pluisjes en Yvon zag ook zoiets in haar ooghoeken.
Wij reden gewoon verder omhoog en bij een foto van een waterval zag Yvon dat bomen die verderop boven ons na de andere kant van de kloof stonden, WIT waren. Sneeuw dus. Oeps maar ervaren als wij zijn, en mijn zus Yolanda vindt sneeuw foto’s leuk dus gewoon door.
Bij een ander uitzichtpunt (view point) zagen wij sneeuw aan de kant van de weg liggen en er kwam een Amerikaan (volgens Yvon een knappe…met mooie blauwe ogen ;)) en die vertelde dat er verderop een halve meter sneeuw lang en dat het er slechts 28 Fahrenheit was. Google deed het niet, shit hoe warm was het ….. Ook kwamen wij een mooie rode Jeep tegen die naar beneden reed met een wit dak, maar toen hij vlakbij reed lag er 10 cm sneeuw op zijn dak!!
Wij toch tegen beter weten in, en het was inmiddels aan het sneeuwen, weer door omhoog. Weer een view point en een Amerikaans echtpaar vertelde dat ze helaas geen chains bij zich hadden en de Subaru met vierwielaandrijving stond thuis in de garage. Ik dacht meteen wat kunnen die Amerikanen alles toch vreselijk overdrijven, angsthazen voor een beetje sneeuw. Nog wat verder omhoog kwamen we bij het visitors centre wat natuurlijk gesloten was maar het was een leuk wintersport tafereeltje en ik bedacht in al mijn wijsheid dat het misschien toch beter was om om te keren. Er gingen ook geen auto’s meer naar boven maar wel naar beneden. Crater Lake gaan wij dus maar bekijken via Google en andere media en wij reden in de sneeuw naar beneden en toen we in het dal kwamen scheen de zon uitbundig. Wij kwamen best veel motorrijders tegen die lekker richting Crater Lake gingen en er zin in hadden, ik hoop dat ze op tijd gekeerd zijn.
In een heerlijk zonnetje reden wij lekker naar de camping en besloten een rust/lees middag te houden. Maar eerst even de tank volgooien en er ging slechts 40 gallon benzine in voor $ 215 ……
Niet duur haha
Ook nog even naar Fred Meyer geweest om een paar boodschappen te doen water halen en dan niet twee emmertjes maar 2 gallon. Ook lekkere koekies!!!
Toen nog even de vuilwater- en het hele vuile water geloosd en dat ging probleemloos. Ik leer het nog eens!
Terwijl jullie heel langzaam aan dinsdag gaan denken gaan wij nog even uit eten en wandelen er maar naar toe omdat het wandelen er vandaag bij ingeschoten is. Morgen wacht een redelijk lange rit dus vroeg naar bed en vroeg weer uit de veren.

Tot later allemaal

Groet Yvon en Frits
Ps ik ga er nog wat wintersportfoto’s bij doen, tenminste kijken of het lukt.
Ps2 die 28 Fahrenheit is dus -2,2 C frisjes dus
 

Reacties

yolanda A couple of months ago

Wederom een sneeuwrijke dag! Het lijkt wel wintersport!! Maar wel mooie plaatjes. Hopelijk zal de volgende trip in de zo plaats vinden.

Arthur Blom A couple of months ago

De plaatjes maken het verhaal echt kompleet! Toen ik vroeger wel eens over een van de alpenpassen reed was er bovenop minstens een meter sneeuw, de laatste jaren haast niet meer... Nou weten we dus waar die sneeuw is gebleven! Ingepikt door de Amerikanen.

Pimdeb2002 A couple of months ago

Hmmm, is het tijdsverschil toch groter dan ik dscht, het is daar nog januari.. hier waarschuwt men voor een hittegolf!

Edith A couple of months ago

Schitterend weer. Gelukkig waren jullie verstandig en op tijd omgekeerd, maar wel prachtige sneeuwfoto's.
Ook een voordeel is dat jullie dit keer niet in het Yellowstone zitten, dan hadden jullie helemaal niet naar binnen gekund, maar dan door wateroverlast

KeesHteL. A couple of months ago

Wees maar blij dat je niet in de sneeuw vast bent komen zitten! Toch eigenwijze Fritzel om gewoon naar boven door te gaan rijden😁. Ingewikkeld hoor Fahrenheit en Celcius. Gallon en liters. Trouwens 6 amerikaanse Gallons zijn dan weer ongeveer 5 Engelse Gallons. Dan maar gewoon een liter ( eur 2.319!!).
Veel plezier👍

Hans T A couple of months ago

Weer een avontuur "SRV in de sneeuw". Spannend om te kijken hoe ver je kon gaan in de sneeuw. Als ik de route juist interpreteer kunnen jullie morgen, op 2 uur rijden, weer kerstinkopen doen in Christmas Valley, Oregon. En de camera zal weer overuren draaien. Veel plezier op de lange rit.

Anja A couple of months ago

Lekkere pancakes gegeten bij Dannys?

Willy W. A couple of months ago

Hoi Fritsel en Yvon,
Ook leuk om jullie verhalen en belevenissen een keer te lezen en te volgen. Veel plezier nog daar.🚲
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!