Dag 17Arco - Montpelier

Door Fritzel - 18-06-2022 03:46

Dag 17 Arco – Montpelier

Vanmorgen toch weer vroeg wakker en dan maar even snel douchen voordat iedereen wil douchen. Ik was echt de eerste en snel de kraan aan want ik moest mijn haar nodig wassen  Dus de kraan aan en ……. koud water, dus even wachten en nog steeds koud water. Er was niemand dus ik alle douches aangezet en nog steeds koud water  Dus ik besloot vandaag maar niet te föhnen en met vette haren te blijven lopen. De gezellige buren waar we gisteravond koffie mee hebben gedronken en geprobeerd uit te leggen dat Feyenoord echt geen kampioen wordt maar dit terzijde. Die wilden vandaag een lange trip maken omdat zij ook niet naar Yellowstone konden maar na mijn douche perikelen stond hun camper nog steeds op zijn plek. Wij gingen maar ontbijten en na het nabije informeren of zij liever gingen uitslapen of zo. Maar er was een technisch probleem, de slide-out wilde niet naar binnen….. En dan kan je echt niet rijden. Ze vroegen zich af of naast het kwijt zijn van de koffers en het Yellowstone gedoe ze niet genoeg ellende hadden. De buurman is erg technisch maar kreeg het niet voor elkaar, stoppen gecontroleerd en meer enge dingen en toen de helpdesk van de campers maar gebeld en als je de SRV wagen parkeert moet je altijd je rempedaal aantikken, wat meestal gebeurd als je remt enzo. Had hij niet gedaan dus nadat het rempedaal was aangetikt konden zij met 2 uur vertraging eindelijk op weg. Wij namen vandaag de gratis pancakes en koffie en gingen daarna op ons gemak rijden, want wij hadden een korte rit naar Montpelier. Dat spreken wij uit op zijn Frans maar de Amerikanen maken er iets heel moois van zoals Mond-Pel-Lier en alles op zijn Nederlands uitspreken!!!
De rit begon in een mooi Zwitsers landschap en alleen stond er een heftige zijwind en die SRV wagen is daar best gevoelig voor dus af en toe was ik meer aan het laveren dan aan het autorijden. En als er dan nog een een vrachtwagen met DRIE !!!! karren achter zich aan (een Road-train) je inhaalt moet je echt aan je stuur hangen en kan je niet nonchalant met een handje aan het stuur en de ander uit het raam autorijden. Ook dat weer overleefd en toen maar een koffiestop. De benzine wordt steeds goedkoper van $5,99 zijn we nu bij $5,05 en op 18 gallon scheelt dat precies de koffie  Bij de koffie kochten wij een Cinnabon en dat is onwijs lekker, maar wel groot en plakkerig maar we zijn op vakantie dus LEKKUH. Toen dus even de tank volgooien maar toen moesten we een ZIPcode ingeven maar die heb ik niet. Dat wordt gedaan om fraude tegen te gaan maar mijn Nederlandse postcode werkte niet. Er stond een jongeman naast ons te tanken en ik vroeg zijn ZIPcode en die ingetypt en we konden weer tanken. Een Nederlandse credit-card en een Amerikaanse ZIPcode, dat scheelt enorm met het bestrijden van fraude!!
De tank was weer vol en de auto gestart en toen brandde er ineens een oranje lampje op het dashboard met het teken van slipgevaar en mijn Hill assistent werkte niet meer en iets met de Traction control wat niet werkte. Dat geeft bij deze techneut meteen stress en ik zag mij met de SRV wagen in the middle of nowhere stilstaan zonder bereik met mijn mobiel. Al rijdend met die zijwind allerlei knopjes induwen en ere aan draaien maar niets werkte en het oranje lampje bleef branden en mijn cruise control werkte ook niet meer en inmiddels reden we weer op kaarsrechte wegen en dan is de cruise control erg prettig. Niet op mijn gemak dapper doorrijden en in de buurt van vrachtwagens blijven die regelmatig harder rijden dus dan heb ik in ieder geval deskundige hulp, tenminste deskundiger dan ik  Uiteindelijk k bereikten wij het stadje Montpelier en moest ik even kijken hoe wij precies moesten rijden en de motor uit i.v.m. het milieu. Ik start de motor weer en wat denk je, GEEN oranje lampje meer en ik was gered en alles werkte weer zoals het hoort. Waar een mens al niet blij van kan worden…..
De camping was snel gevonden en makkelijk in te parkeren en het zonnescherm uit want het was best wel warm hier, verder een rustige middag en morgen weer verder de bergen in dus weer een mooie rit, zonder oranje lampje hoop ik.
Even over deze minicamping, er is hier een wedstrijd wie de grootste caravan heeft met de meeste slide -outs, en er is een heel klein meneertje die heeft zelfs een opklapbaar balkon, en natuurlijk wie de grootste truck heeft met de meeste herrie. Kortom wij kijken onze ogen uit en verbazen ons wel.
Vandaag niet veel foto’s gemaakt dus snel klaar met uploaden

Een prettige zaterdag

Groet Yvon en Frits 

 

Reacties

Caro 18-06-2022 07:37 {{button-62946}}

Goedemorgen! Vandaag zonder geföhnde haren op pad, dat kan echt niet hoor. Lekker dat koude water, kan je vast wennen voor als hier komende winter ook het gas op de bon is 🤪. Ik lees bij bijna elke nieuwe plaats waar jullie langs komen dat je weer wat gallons moet tanken. Volgens mij lust die SRV wagen een behoorlijke slok! Ik snap dat ie daardoor af en toe slingerend de weg over gaat! Hopelijk gaat de reis weer voorspoedig, zonder oranje lampjes of andere narigheid 😁.
Gelukkig hoeven we qua weer niet jaloers op
Jullie te zijn wat we hebben hier ook ons portie tropische zonneschijn!! ☀️

Gerard 18-06-2022 10:25 {{button-62953}}

Ik dacht eindelijk te weten waar SRV voor staat Super Reis Vehicle, is gewoon even de USA beu, en is als een soort James Bond, na de ontmoeting al met de sheriff eerder, even over gestoken naar viva La France.

Oranje lampjes hebben wel eens meer neiging te gaan branden, komt vaak voor als voertuigen gek doen, en deze niet meer weet wat hij moet geloven, en schakelt van allerlei systemen even uit.
Dan net als een ouderwetse computer een harde reset wil wel eens helpen, of niet ;)

rem en laveer voorzichtig

Nel 18-06-2022 12:15 {{button-62958}}

Ik lees Montpelier en dacht zo die zij gewoon in Frankrijk beland. En ja dan die mooie lange lokken niet kunnen wassen diepe ellende 🤪. Weer heerlijk om te lezen. Je gaat aardig richting onze zoon. Nee die woont niet meer in New York. Maar in Californië

Arthur Blom 19-06-2022 10:36 {{button-62988}}

Ik snap het niet... Frits, jij hebt het over je lange lokken en het föhnen van je haar... Ik wil niet vervelend doen maar jij kan je haar met een spons wel af... Tenzij het natuurlijk toch stiekem Yvon is die dit schrijft want dan snap ik het!
Verder had je natuurlijk kunnen weten dat het opnieuw (op)starten veel oplost... hoe vaak heb je dat niet advies niet gegeven aan klanten! Maar... het was weer leuk leesvoer en ook hele mooie/leuke foto's!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan