Dag 18 Montpelier - Dubois

Door Fritzel - 19-06-2022 04:54

Dag 18 Montpelier – Dubois

Het was een prachtige dag en we blijven in Franse sferen in Dubois, wat de Amerikanen daar van maken weet ik niet precies maar de Fransen zouden gaan huilen, en of het van verdriet of plezier is weet ik niet. We reden redelijk vroeg weg van de camping en gelijk reden we op en door de heuvels en bergen van Idaho en het was gelukkig niet meer alleen rechtdoor. De oranje lampjes gingen bij het starten van de auto gelijk uit dus ik blij en gerustgesteld. We reden langs rivieren, door mooie bochten en hadden teveel mooie vergezichten. Zagen in de berm 2 prachtige herten lopen die gelukkig omdraaiden en de weg niet op wilden. Na een uurtje rijden over een pas van bijna 3.000 m kwamen we in het dorpje Afton terecht, normaal in je mond en nu kon je er lopen. Een echt cowboystadje en wij gingen het wel eens even verkennen. In een cowboy winkel kijken waar ze veel laarzen, hoeden en overhemden hadden in cowboyhoed stijl, dus niet de onze ;-) Maar toch iets gekocht voor kleinzoon Vinnie. En eigenlijk wil je voor James en Dewi ook van alles kopen maar we beheersen ons nog even…. Even op jacht naar koffie en die hadden cappuccino en meer niet want er was een country festival in het dorp, dus alle apparatuur stond daar, niet zo handig. In de cowboywinkel kwamen we een singer-songwriter tegen van Country muziek. Niet dat ik de man herkende of zo, ik ken tenslotte alleen de Beatles, maar zong mee en vertelde dat hij een optreden had, maar helaas was het tijdschema niet praktisch. Ook nog even de wapenwinkel in gelopen en onze afschuw over de wapens aldaar uitgesproken. De reuze vriendelijke mensen begrepen ons wel maar zeiden dat een geweer nooit iemand gedood heeft maar wel iemand met het geweer in zijn hand waar in de bovenkamer steekjes los zitten. Klopt helemaal maar als je alleen een klappertjespistool kan kopen kan je geen halve school uitmoorden. Maar zover kom je met die mensen niet. Het is hun “way of life “ met wapens. Omdat we inmiddels in de staat Wyoming waren mogen de mensen ook wapens dragen en de motorrijders hoven geen helm op. Het is allebei dodelijk….. De aardige verkoopmeneer vertelde nog wel dat in Wyoming de ECHTE Amerikanen woonden ;-) Trotse cowboys dus!!!
Het dorpje maar verlaten want we moesten nog een uurtje door voordat we in Jackson waren En dat lukte vrij aardig maar wel langs vreselijke mooie natuur gereden, bergje op en af maar geen haarspeldbochten en ten overvloede overal vangrails!! Dus voor wij het wisten reden we langs de Snake-river (die best hoog stond qua waterpeil) ineens Jackson binnen. Het stadje heet of Jackson of Jackson-Hole. Morgen maar eens informeren hoe dat precies zit. Daar reden we eerst naar de supermarkt en dit keer een Albertsons, een prachtige winkel en er is vooral heel veel van alles te krijgen maar gelukkig hadden wij een bescheiden boodschappen wagentje. Best irritant eigenlijk dat Pick-Nick hier niet bezorgd maar goed, het is niet anders. In de Albertsons was ook nog een Starbucks en Yvon nam een houd u zich vast: een brown sugar espresso, oatmilk shake en nog 5 bijzondere ingrediënten en het was lekker en ik nam een eenvoudige Ice Caramel Machiato en ze waren allebei heerlijk. Had ik al verteld dat het buiten warm en benauwd was maar binnen stonden de ijsbloemen op de ramen dus maar naar de SRV wagen gegaan.
Een parkeerplaats in downtown Jackson gevonden en hup op souvenir jacht en daar hadden ze in het stadje op gerekend, alle winkels waren eigenlijk souvenirs winkels en wat ze “ erbij” verkochten verschilde enigszins. Yvon zag van allerlei moois en vooral duurs dus ze hield de hand op de creditcard, ik kon mij iets minder beheersen en wat mooie spullen gekocht maar vaak hadden ze niet mijn maat. Die was standaard XXL (en daar hebben ze er wel veel van in dit land) en werd toen ongeveer XL en nu zit er ongeveer tussenin dus XxL en dat is onhandig. Een gelukje, morgen gaan we gewoon terug naar Jackson (Hole) Het is trouwens een prachtig ski-oord met 330 …… per seizoen en of dat 330 meter, inch, feet, ounce of pound of welke maateenheid ze ook gebruiken best veel geloof ik! Verder is het een stadje in cowboy stijl en dat is best leuk.
Toch de SRV wagen weer gestart en weer geen oranje lampjes en we moesten nog 140 km. We reden eerst langs het gebergte van The Grand Tetons en dat is indrukwekkend en daarna weer over mooie wegen en over bergen tot je ineens een file ziet staan. Eigenlijk geen echte file maar een rij auto’s in de linker- en rechter berm en dan weet je meteen, er is iets moois te zien. En mooi was het, een grote kudde Bisons met jongen erbij dus prachtig. Een half uur en 150 foto’s verder weer door naar de eindbestemming. Weer over hoge passen en langs kolkende rivieren en het werd alweer witter en witter om ons heen dus we dachten wat staat ons te wachten maar dat viel mee, de weg bleef droog en schoon, maar ook in de verte de besneeuwde toppen van de Rocky Mountains want daar zijn we inmiddels ook aangekomen.We kwamen nog wat herten en Antilopes tegen maar altijd te laat met de camera en achter het stuur fotografeer ik alleen stiekem en ben dus ook te laat maar we zijn in Dubois aangekomen. Een prachtige camping aan een snelstromende rivier dus een heerlijke plek.
Na 2 kabels te hebben aangekoppeld (elektriciteit en water) konden we het dorpje gaan verkennen. Alweer een cowboy stadje met veel laarzen, hoeden en andere cowboyspullen en veel eten. Het eten was er na het ontbijt een beetje bij ingeschoten dus een mooie blokhut gezocht waar ze lekker eten verkochten en heerlijk en teveel gegeten zoals hier standaard is, voor ons dan ;-)
Inmiddels weer op de camping en Yvon vond met haar camera 3 Gieren in de boom hier achter en met de verrekijker goed te zien. Morgen wordt het vast weer een leuke dag want het is vaderdag en ik heb al een cadeautje uitgezocht. Morgen meer hierover. Ik probeer nog een paar cowboy foto’s up te loaden en een vrolijke cowboy groet uit Dubois, Wyoming. Oh ja, hier zijn ze ook voor Trump en je ziet vlaggen wapperen met F*CK Biden hihi Zelfs een Kerstbal met Trump erop gezien in een boom!

Tot laters en een fijne zondag

Yvon en Frits

Reacties

Yolanda 19-06-2022 08:25 {{button-62978}}

Bijzonder al die cowboywinkels en - laarzen. Ik wist niet dat er ook roze cowboylaarzen te koop waren 🙃. Die bizons zijn prachtig. Nog geen beren 🐻 tegen gekomen?

Bert 19-06-2022 11:01 {{button-62989}}

Er valt weer veel te genieten Frits, leuk om iedere dag je verslag te lezen!

Yvonne 19-06-2022 11:19 {{button-62992}}

Wat tof de kudde bizons met die kleintjes erbij. Zien er wel gevaarlijk uit.
Net als die gieren trouwens, ook weleens gezien, toch griezelig.
De cowboylaarzen vind ik wel erg leuk hoor, ook die met roze en ik schaam me er niet voor. Vond ze zo goedkoop maar het zijn blijkbaar kindermaatjes.

Edith 19-06-2022 13:43 {{button-62994}}

Weer een heerlijk verhaal. De cowboylaarzen zijn hier ook enorm in de mode, dus je zou wel de blits maken met ‘echte’ cowboylaarzen 😀🤠
Nog geen kerstbal met Trump gekocht? Nog veel plezier

KeesHteL. 19-06-2022 16:35 {{button-62998}}

Vandaag even een paar afleveringen bijgelezen. Jullie blijven maar mooie dingen (herten, bizons, bergen, laarzen) en lelijke dingen (T volgelingen) zien. Ik zie het al voor me, Fritzel in koiboi-land met roze laarzen aan.
Veel plezier en mooie dingen verder maar weer

Caro 19-06-2022 16:47 {{button-62999}}

Hebben jullie voor Vinnie een cowboy-outfit gekocht? Laarzen, cowboyhoed en riem 😁. Dan had je voor Dewi natuurlijk roze cowboylaarzen moeten meenemen. James is er waarschijnlijk nog iets te klein voor. Maar het zal lastig zijn om dat allemaal in de koffer te proppen dus zal het wel bij kleinere souvenirs blijven.
Op zich wel handig al die Franse plaatsen. Kan je vast oefenen voor als je weer gaat werken. Ik las dat de BNP Parisbas geïnteresseerd is in de overname van ABN-AMRO. dus dat wordt Frans praten!!
Die foto’s van die bizons en die ouwe truck erbij haha. Je waant je zo echt in het wilde westen!!
Bon Voyage !!

KeesHteL. 19-06-2022 22:51 {{button-63015}}

Even uitleggen aan Fritsel.
Dat getal 330......, is als volgt bedoeld; vanmiddag is de formule1, verreden in Canada, Montreal, het totale aantal bezoeker tijdens de races was.......330.000. Dat je dat niet wist😂. Verstappen was weer de winnaar

Hans T 20-06-2022 13:53 {{button-63041}}

Geen oranje lampjes meer....vermoedelijk ben je gestoord door een UFO :-)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan