Dag 21 Craig - Ouray

Door Fritzel - 22-06-2022 04:27

Dag 21 Craig – Ouray

Goedemorgen allen,

Het is 21 juni en dus zomer en dat merkten wij bij het opstaan, de lucht was prachtig blauw en na de douche alles op- en ingepakt en we gingen een aardig ritje maken maar niet zo lang als gisteren.
Wat ik helemaal ben vergeten te vertellen over gisteren toen wij nog over de hoogvlaktes van Idaho reden en nog wind mee hadden, wij ECHTE cowboys zagen. Mannen op paarden, cowboyhoeden op (dat moet wel anders telt het niet) en een lasso en ze waren met drie in een Coral waar ook veel koeien rondliepen, maar voordat wij een mobiel of fototoestel hadden gepakt waren wij in de SRV wagen en wind mee al voorbij geraasd. Maar wij hebben ze gezien!! Wat ik ook vergeten was te vertellen was dat wij gisteren over eindeloze vlaktes reden waar geen mens woont en ook geen mens wil wonen. Op de foto’s is het niet altijd goed te zien maar het is wijds en vooral groots en daarom weer mooi. Maar vanmorgen dus weggereden uit Craig na even te hebben getankt, wat wij voor ons gevoel vaker doen dan in andere jaren, of rijden we nog meer. Ach, het is goedkoper dan thuis  De weg veranderde vrij snel van een rechte weg in een weg met mooie bochten en we gingen weer op en af en het wordt eentonig want het was weer indrukwekkend en prachtig. Wij pakken niet eens onze fototoestellen meer omdat we al zoveel bergen en vergezichten hebben gezien. Ook zien we weer herten en veel koeien. Wij kwamen aan in het plaatsje Meeker (wie kent het niet?) en daar zagen we een bord Coffee and Bakkery en daar worden wij blij van vooral omdat we nog niet ontbeten hadden. Ik eieren, spek en toast, en Yvon nam Cinnamon toast en natuurlijk coffee. De koffiebonen hadden ze zelf gebrand. Mijn cappuccino was heerlijk en ontbijt ook maar Yvon haar coffee was slap en haar Cinnamon toast was met zoute boter geprepareerd, alsof ze de Noordzee binnen kreeg …. Ze heeft de kok toegesproken en later kreeg ze heerlijke Cinnamon toast. Weer verder en toen werd het zo mooi dat de fototoestellen en mobieltjes weer gepakt werden. Wie heeft er wel eens de Grand Canyon gezien, in het echt of op tv dan weet je dat het een diepe kloof is en daar stroomt de Colorado river doorheen. Nu reden wij door een soort Grand Canyon maar dan over de bodem en de rotsen staken hoog en indrukwekkend boven ons uit en wie stroomde er naast ons? Inderdaad de Colorado river, het was gewoon geweldig!! Ik was weer in overtreding, niet qua snelheid maar ik had een mobieltje in mijn hand en maakte foto’s  
Ook nog even vermelden dat ik mij al ruim 3 weken aan de toegestane snelheid houd, en dat gebeurt mij niet zo snel. Meestal rijd ik iets te hard of nog iets meer, maar goed, hier niet alleen af en toe  sneaky een mobieltje in mijn hand. Heel vaak zijn wij een soort van alleen op de wereld en zie ik geen auto’s in mijn grote spiegels en ook al niet voor mij, heel relaxt. Soms sta ik even op als de weg rechtdoor gaat om even koffie te zetten ……
Uiteindelijk kwamen wij in de buurt van onze bestemming en staat er ineens een file!!!!! Belachelijk maar de weg werd weer een gerepareerd dus om de beurt mag er een rij auto’s door. En altijd staat er een meneer of mevrouw met een bord in de hand met STOP of SLOW in een prachtig geel pak, maar ze werken tenminste! Uiteindelijk bij de camping aan gekomen en ze noemen het hier wel eens het Switzerland of America, en daar lijkt het ook op, onwijs hoge bergen om ons heen en nog steeds die blauwe luchten. 
Vanavond heerlijk buiten voor de SRV wagen gegeten en het is ons opgevallen dat iedereen hier een Jeep Rubicon heeft met veel te grote wielen want de Amerikanen mountainbiken niet op een fiets, veel te vermoeiend maar dat doen zij in een Jeep Rubicon, off the road rijden op die hoge bergen. Best wel spannend en uitdagend denk ik. Daar ga ik maar eens over dromen en morgen weer een iets minder mooie dag volgens de Amerikaanse Pellefarmer.

Een fijne dag en het is een feestdag want mijn kleine broertje is 60 geworden!!
Hier is het nog de 21e maar bij jullie allang de 22e!!

Groet 
Yvon en Fritzel

Reacties

Gerard 22-06-2022 09:05 {{button-63104}}

Van Harte Gefeliciteerd met jaardag dan kleine broertje --Hiep hiep Hoera--

Stop Rij Voorzichtig

Caro 22-06-2022 09:47 {{button-63112}}

Mooie foto van jullie met die charmante hoedjes op! Echt Jut en Jul hoor!!
Helaas geen foto’s van de ECHTE cowboys, das dan wel een beetje jammer. Maar jullie zitten nu weer een beetje in Europa in een soort van Zwitserland begrijp ik. Geniet ervan. Mooie plek voor een verjaardagsfeestje (voor je broertje). Fijne dag.

Anja 26-06-2022 23:16 {{button-63265}}

Mooie verhalen hoor!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan