Dag 23 Ouray - Ridgway

Door Fritzel - 24-06-2022 05:20

Dag 23 Ouray en Ridgway

Goedemorgen allen,

Nog even terugkomen op onze avonturen op de terugweg gisteren op de spannende weg met de haarspeldbochten. Op de camping wat mensen gesproken die ook over de weg hebben gereden en allemaal vinden ze het een vreselijke/horribel weg/road! Vanmorgen eens geïnformeerd waarom er geen vangrails zijn langs die weg met zulke afgronden? Het verhaal was eenvoudig, in de winter kunnen de sneeuwruimauto’s de sneeuw eenvoudig over de rand schuiven zodat het sneeuwruimen sneller klaar is. Dat er ieder jaar wel een aantal mensen een bochtige missen is minder erg dan dat het sneeuwruimen vlot gebeurd!! Ook weer opgelost. Na alle geweldige avonturen gisteren besloten wij vandaag een “ rustdag” in te lassen. Maar wij hadden het kanariegele monster nog en die moesten we nog even voltanken dus naar het naburige dorp Ridgway gereden off-the-road natuurlijk en Yvon wilde ook eens weten hoe dat rijdt dus zij reed vlot naar het dorpje. Daar een aantal dure boodschappen gedaan. Handig in de supermarkt, allemaal eenheidsprijzen, alles kost 4 of 5 dollar en soms als je geluk hebt 6!!! Maar ja, we moeten toch eten want als je niet eet ga je dood en als je wel eet ook trouwens ;-) Daarna bij een geweldig koffietentje koffie gedronken een lekkere muffin erbij en die zelf gemaakt was, heerlijk in de zon gezeten en daar wordt een mensch wel blij van en het voelt helemaal als vakantie!! Toen nog even tanken en de maximum snelheid in de dorpen is 25 Miles dus geen kilometers maar met de Highway Patrol meneer achter mij reed ik wel erg braaf 23 hihi. Gisteren in de bergen was het ook geen 15 km maar 15 miles en dat is veel harder, anders had ik wel kunnen fietsen.
Nu een rustige lunch even een klein wandelingetje maken langs de dirt-road en even langs de rivier lopen en alle muggen vonden dat een goed plan van ons dus wij werden massaal belaagd door die beesten, en soms voelde je ze niet landen maar wel prikken. Dus maar even rechtsomkeert gemaakt en ineens ging de zon schuil achter een paar donkere wolken en ja hoor, spetteren, Oké gewoon doorlopen en toen iets harder regenen. We zijn niet van suiker dus doorstappen en toen een onwijs harde onweersklap en het hield op met zachtjes regenen. Het ging hozen en onweren en natuurlijk geen jas mee. En dat terwijl het onze tweede poging was want een uurtje eerder gingen wij al weg en toen begon het te regenen en gingen we maar terug naar de camper. Terwijl wij zeiknat regenden zagen we een groot gebouw waar we konden schuilen en het ging ook nog hagelen. Wij boften wel met harde wind, onweer en hagel en slagregens. Na 20 minuten was het klaar en ging de zon ook weer schijnen dus de truien uit die kletsnat waren en we kregen het warm in de zon.Daarna nog even op een stoeltje in de zon gezeten, een rondje over de camping gewandeld en met erge vriendelijke Amerikanen gesproken die een hele mooie Mercedes camper hadden gebouwd, zo mooi dat we stiekem jaloers zijn. Hij deed van alles met golfen en verkocht van alles en zij was een retired teacher en na een half uur over onze en hun reizen gesproken te hebben kreeg Yvon een fles wijn mee van het merk: Joel Gott, uitspreken als Joel Gott ;-)
Daarna nog wat Jeeps en grote campers/bussen bewonderd en toen nog even eten ook en morgen weer op pad en dan gaan we naar de woestijn, een kijken hoe dat is, mijn schepje en emmertje liggen onderin de camper.

Een plezierige dag

Yvon en Frits

Reacties

Caro 24-06-2022 08:24 {{button-63181}}

Je maakt wat mee daar in het verre wilde westen. Ga je een stukkie lopen, hebben ze daarboven opeens besloten jullie te testen om te kijken of jullie écht niet van suiker waren. Na een aanval van de 🦟 muggen kwam deel 2 van de plaag. Kreeg je eerst wat spetters en vervolgens werden de hemelsluizen dus helemaal opengetrokken. Gelukkig hebben jullie de test dus doorstaan 😇😁. Wel jammer dat er geen compleet verregende foto’s tussen staan 😉.
Dat (jeep)geel staat Yvon trouwens ook goed hoor. Halen ze dat bakbeest gewoon weer netjes bij jullie op? Veel plezier met je emmertje en schepje in de woestijn!!

Gerard 24-06-2022 09:11 {{button-63185}}

Ja zeg zelf op een schijnbare rustige dag
weten jullie het nog voor elkaar te krijgen vol met avonturen de dag door te komen

Schep Rust Voorzichtig

ps wel benieuwd of zandtaartjes uit woestijn anders zijn als aan noordzee kust

Tiny 24-06-2022 15:57 {{button-63197}}

Ikzelf zou soms wel eens willen dat ik van suiker was en zou smelten in een stevige bui maar helaas.
Een dagje rust tussendoor is ook nooit weg natuurlijk. Mooie fot's weer en op naar het vervolg.

Nel 25-06-2022 09:06 {{button-63210}}

Misschien kan je ze vertellen dat er ook vangrails bestaan waar de sneeuw onder door kan 😉

Arthur Blom 26-06-2022 23:45 {{button-63267}}

Zo af en toe moet al dat verdampte water toch terug naar beneden... Prettig dat er geen modderstromen oid meekomen... Af en toe een relaxdagje tussendoor moet kunnen, tenslotte trekken jullie de avonturen toch aan...
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan