Dag 24 Ouray - Monument Valley

Door Fritzel - 25-06-2022 05:11

Dag 24 Ouray – Monument Valley

Vanmorgen redelijk vroeg opgestaan want we gingen weer op pad. We konden kiezen via The Million Dollar dodenweg of de iets relaxtere versie via Rico en Dolores (wie kent ze niet?) Eerst maar even tanken, want de SRV wagen lust wel een slokje en helaas geen water of melk. Een halve tank voor 125 dollar en we gingen op pad langs de veilige route door de bergen. Het ging allemaal redelijk soepel, zonnetje scheen en het reed ontspannen over prachtige bergwegen met vangrail. Af en toe een heuse file achter mij en dan ging ik even aan de kant staan en liet iedereen voorbij en sloot weer achter aan aan aan of zoiets. (Zou mij in Nederland echt niet gebeuren hihi)  Na een uurtje rijden kwamen wij in Rico aan en daar was het koffie tentje van Anna uit Wisconsin. Het was weer reuze gezellig en de koffie was heerlijk en de macademia koeken ook!! Na een half uurtje vertrokken wij weer en reden richting Dolores maar daar stopten we niet. Via Dolores naar Cortez en toen naar de Four Corners, zoiets als het drielandenpunt maar dan vier staten punt. De staten Colorado, Utah, New Mexico en Arizona kruisen elkaar daar of grenzen daar aan elkaar en dat allemaal op Navajo-land dus de indianen of eigenlijk native Americans zijn daar de baas met eigen politie en eigen problemen. Daar mocht je op dat punt staan en dan kon er iemand een foto nemen maar maximaal 3 stuks, vooruit dan maar weer, ik heb er slechts 6 gemaakt ;-) Daarna was het even langs de Indiaanse souvenirs shops lopen, ze verkochten er vooral kettingen en oorbelletjes en ook Kerstballen dus die hebben wij voor weinig aangeschaft!! Hoe we die heel houden tot de Kerst weten we nog niet maar de bal is leuk. Op mijn verjaardag kunnen jullie de bal komen bewonderen, denk ik, als hij heel blijft.
Na de Four Corners via het plaatsje Bluff (what’s in a name) waar wij op een prachtig parkeerterrein de lunch hebben gebruikt en weer door. 
Als je in de buurt van Monument Valley komt denk je dat iedere rotsformatie de enige echte is maar nee, via de Valley of the Gods (zo heet het echt maar ik weet echt niet waarom) langs Mexican Hat (ik doe er een foto bij straks) kom je op de iconische weg uit naar Monument Valley. Forest Gump liep over deze weg in de gelijknamige film en we reden ook over Forest Gump Hill voordat we DE weg zagen en het is gewoon geweldig om te zien. De hele dag langs prachtige bergen gereden, via mooie dalen langs prachtige rivieren maar als je deze weg ziet denk je JA, HET IS HEM !!!!! 79 foto’s gemaakt maar ik durfde niet te gaan liggen maar wel op de weg gezeten. Bij het eerste Scenic Point staan alle auto’s en de mensen verdringen elkaar voor de foto dus ik reed vrolijk verder en een paar uitzichtpunten verder was er niemand en hadden wij het rijk alleen. De zon is nu bijna onder en je blijft maar foto’s maken van die bergen en de zonsondergang maar die is nu echt onder dus ik kan met een gerust hart stoppen. Vandaag was een heerlijke dag en ook gelijk de eerste dag van onze laatste week  Maar nog genoeg te beleven.

Een hele fijne zaterdag
Met een vriendelijke groet

Yvon en Frits

Reacties

Edith 25-06-2022 07:52 {{button-63205}}

Weer een schitterende dag gehad zo te lezen en ook weer op hele bijzondere plekken gestaan. De SRV wagen houdt zich geweldig zo te lezen 😀.
Wat een prachtige foto’s gemaakt weer

Caro 25-06-2022 08:07 {{button-63206}}

Vandaag safety first, dus niet via de dodenweg gereden. Lijkt me een goeie beslissing, je wilt tenslotte graag nog wat langer mee dan vandaag😇. Wat hebben ze daar toch met kerstballen? Al vanaf San Francisco zie ik foto’s en lees verhalen over de mooiste kerstballen 🎄. Het is denk ik een te grote uitdaging om al die ballen in één stuk thuis te krijgen, anders hadden jullie toch wel een heel bijzondere boom gehad in december. Verder wel heel mooie foto’s van jullie achterkanten op DE weg 😁.

Nel 25-06-2022 09:12 {{button-63213}}

Grappig om te lezen over Bluff. Marvin (onze zoon) woont op een complex dat heet, New Ports Bluffs apartments villages. Dat is dan wel in Irvine, Californië.

Doessie 25-06-2022 10:25 {{button-63215}}

Wederom een avontuur beleefd. Nog even de fotos goed bekeken en allemaal prachtplaatjes. Ik vond die ene wel gaaf dat je in kleermakerzit op het midden van de weg zit en staart naar de horizon, want die wegen daar zijn giga lang…
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan