Dag 26 Monument Valley - the Grand Canyon

Door Fritzel - A couple of months ago

 

 

Op zo 26 jun. 2022 om 20:59 schreef Frits Oudt <fnpoudt@gmail.com>
Goedemorgen allen,
 
Vandaag was het best een bijzondere dag en weer een boel beleefd en gedaan. Gisteren waren wij om 6 uur op om de zonsopkomst te zien en vandaag wederom een poging gedaan maar het was bewolkt en wij konden de boel gewoon opbreken en weg. Eerst richting Kayenta middenin Navajo land natuurlijk, dat was 20 km rijden en daar gingen wij tanken. Dit keer ging er maar 180 dollar in…. Onze grootste onkostenpost? Benzine waarschijnlijk. Als ik voor dat geld souvenirs had moeten meenemen had ik 4 extra koffers moeten kopen!! Maar toen wij klaar waren met tanken, stond er vlakbij een politie auto en die ging weg met loeiende sirene en zwaailichten. Wij dachten nog zeker iemand niet betaald voor het tanken. Maar al vrij snel kwam er nog een politie auto aan met zwaailichten. Wij zwaaiden wel terug trouwens. Dus ik dacht ik kan veilig op pad en reed de weg op in dezelfde richting. Vrij snel in mijn spiegels zag ik politie auto nummer drie. Uiteindelijk zagen wij 5 politie auto’s en 2 ambulances verdwijnen aan de horizon. Ik dacht een terroristische aanslag, of een heel zwaar ongeluk maar we zagen steeds niets. Na een half uur zagen wij de zwaailichten stilstaan en daar lag alweer een grote truck op zijn kop maar de chauffeur zagen wij zelf de ziekenauto in lopen dus dat moest redelijk goed zijn afgelopen, de truck was totalloss. Wij werden voorzichtig langs het ongeluk geleid en we konden weer verder over de eindeloze rechte wegen over de prairie. Maar dat ging best goed met 55 mph. De bestemming was de Horseschoe Bend, zoiets als een hoefijzer dus. En dat gaat het eigenlijk om een bocht in de Colorado river die verderop de Grand Canyon in stroomt. We reden bijna de verkeerde kant op maar even straatje keren met de SRV wagen en de juiste richting gezocht. Je ziet ook nergens een bordje met de naam van de attractie of het moois zoals bij ons je altijd overal Efteling of Walibi op de borden ziet. Het enige bordje met Horshoe Bend stond op 50 m van de afslag naar de parkeerplek voor de SRV wagen. We moesten ook nog betalen om te parkeren maar vooruit we waren een dagje uit. Het was en wandeling berg af van een mijl en toen zagen we het hoefijzer en het was prachtig, de groene Colorado river stroomde er relaxt langs, en daar een heleboel foto’s gemaakt en nog even met wat landgenoten gesproken over bestemmingen en leuke routes wat erg leuk is. Toen weer rustig terug gelopen na wat foto’s dicht bij de rand genomen en weer en route.
We reden wederom over een prachtige weg met nieuw asfalt eerst bergje op en daarna veel sneller bergje af, de omgeving was rommelig, ze kunnen die bergen best wel een beetje aanharken zodat het er netter uitziet zoals in Zwitserland of zo. Maar heel wat hobbeltjes verder en nog een koffie stop bij een benzine pomp in de warmte want het zonnetje brandt wel in de woestijn en een latere stop voor wat boodschappen. Ik werd de winkel uitgezet omdat ik geen mondkapjes droeg en dat was/is required in Navajo country, zij hebben andere wetten!!
Daar ook weer weg gereden en toen na een kilometer of 60 waren we bij de Grand Canyon, foto’s maken bij de ingang en dan door, eerst de Watch tower, een leuke winkel maar de toren was gesloten en toen overal foto’s maken en ineens ging het spetteren dus terug naar de auto. Doorrijden naar het volgende view point en daar regende het gewoon dus regenjassen aan en klikkerdeklik foto’s maken van de Grand Canyon in de mist en regen, ook bijzonder. Bij een volgend Grand View Point was het weer droog en allerlei foto’s genomen toen Yvon ineens een Elk zag (een heel groot hert dus) en die liep op zijn gemak onze kant op dus wij zachtjes omlopen en maar knippen met de fototoestellen, de Elk stak de weg over en gelijk een auto file want iedereen wilde een foto en ineens zien we nog een stuk of 4 herten van een ander merk, welk? Geen idee! Maar het waren mooie. Toen weer verder rijden naar het Visitor centre, en daar gevraagd of je hier (daar dus) kan wandelen en we kregen allerlei routes mee voor een andere dag als we meer tijd hebben. Even een kopje koffie drinken en voor ons een redelijk jong stel met een erg leuk klein jochie van 5 maanden en die kon al rare koppies maken en hard lachen met zijn oogjes dicht. De mensen hoorden dat wij uit Nederland kwamen en waren fan van Mex Versteppen en konden niet wachten op de Grand Prix in Las Vegas omdat zij daar wonen. Een paar stops eerder kwamen wij een mevrouw in een rolstoel tegen die vroeg of wij uit Nederland kwamen want haar vader en moeder kwamen uit Frieslend en e sprak een heel klein beetje Nederlands ;-)
Toen we aan de koffie zaten bij het visitor centre kwamen er twee mensen bij ons zitten die we eerder gezien hadden en raakten met ze aan de praat en die mevrouw was een teacher in Missouri (zij had haar Master op Lindenwood gedaan!! Dit voor de insiders en het was een goede school!!) en die wilde weten wat wij van de 2e wereldoorlog wisten omdat zij het verteld in haar klassen en wij vertelden wat wij wisten en Yvon haar ouders hebben best wat meegemaakt. Die vrouw zei dat we de verhalen moesten blijven vertellen. Het ook nog even over de wapenwet in Amerika gehad en zij denken dat verstandige mensen wel een wapen mogen hebben en haar man heeft een vergunning om een wapen in het openbaar te dragen. En zij hebben allebei een wapen thuis en dat is “ normaal” Toen was de koffie op en gingen wij verder en we moesten nog bijna 100 km rijden dus weer op pad. Eindelijk aangekomen op een mooie camping alleen geen internet dus dat is nog wel een dingetje. Wat we morgen precies gaan doen weten we nog niet meer het wordt vast weer een leuke dag. Ik denk morgenochtend geen nieuw verhaal en/of mooie foto’s en ik weet nog niet wanneer ik weer kan sturen …….
 
Een hele fijne dag
 
Yvon en Fritzel 

 

Reacties

Gerard A couple of months ago

wat leuk dat you ook beetje Dutch hoor in die USA.
gasoline in souvenirs om rekenen, wel een gehele nieuwe methode.
Had eens bij de teacher mevrouw moeten neerleggen.
Ps reken ook eens uit hoeveel foto rolletjes je Vroeguhhh had moeten laten ontwikkelen, met al dat geklik van jullie.

Steer Roll Voorzichtig

Arthur Blom A couple of months ago

Weer prachtige foto's! Toch wel een heel mooi land/werelddeel... Maar voorlopig houden wij het op Spanje...

Yolanda A couple of months ago

Die foto van de elk is 🤩. Veel plezier nog, yolanda

Pimdeb2002 A couple of months ago

De elks moeten wel wat beter worden opgeleid, ik begrijp dat lindenwood n goede plaats is, want tong uitsteken naar de fotografe is echt grensoverscheinend..

Caro A couple of months ago

Als ik zo lees hoe vaak jullie tanken met die SRV wagen dan geloof ik best dat het de grootste kostenpost van de vakantie is. En ik denk dat de koffie ☕️ op een goeie tweede plek staat 😁.
Leuke ontmoetingen hebben jullie zo onderweg. Die teacher uit Missouri die nog geïnteresseerd is in de tweede Wereldoorlog en vooral wil dat het verteld blijft worden.
De foto’s zijn weer mooi om te zien.
Het is wel afkicken als ik ‘s morgens wakker word en geen reisverslag zie op m’n telefoon. Vandaar dat ik nu nog even een reactie bij het verslag van gisteren zet 😉.

Nel A couple of months ago

Wat een heerlijk verhaal weer en wat een prachtige reis maken jullie. Even de universiteit opgezocht uiteraard. Ik wist Harvard en uiteraard Yale..en wat een mooie foto’s maken jullie. Het leuke van reizen is dat je allerlei verschillende mensen tegen komt. En vaak ook nog wel wat weten van Nederland. Goede reis verder..

Dries Kennis A couple of months ago

Wat een leuk verslag weer. Het blijft een enerverende avontuurlijke reis.
Goh wat een benzinekosten als je dat zo bij elkaar optelt maar dan zie je wel veel tijdens je vakantie.

Nog een fijne laatste week. Veel vk plezier.

Bert A couple of months ago

Nou nou, van alle spannende momenten kanzo langzamerhand een film worden gemaakt! De hoerseshoe hebben wij destijds niet eens kunnen vinden, terwijl we er vlak bij waren. Wel een gaaf ding hoor!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!