Dag 28 Sedona en Williams

Door Fritzel - 29-06-2022 04:22

Dag 28 Sedona en Williams

Vanmorgen op tijd wakker omdat de buurvrouw om 5 uur haar truck startte en die maakte bijna meer herrie dan mijn motor deed…. Het voordeel van vroeg wakker zijn is dat er internet is, zo heeft ieder nadeel weer enz. Snel het verhaal van dag 27 online zetten en een paar foto’s erbij en klaar is Klara. Vandaag stond Sedona op het programma, dat plaatsje of stadje wordt door alle reisgidsen en Tripadvisor met veel sterren beloond omdat het er zo mooi is, spiritueel en je kan er goed hiken.
Dan denk je dat je er vlakbij bent maar het is gewoon 100 km rijden, over prachtige wegen door mooie natuur en natuurlijk weer de bergen in mooie haarspeldbochten maar dit keer MET vangrails dus een ontspannen ritje. Overal prachtige huizen verstopt in de bossen en als je ergens een parkeerplaats ziet waar je een hike kunt starten staat er dat de parkeerplaats vol is. Na ruim een uur in Sedona aangekomen en op het plaatsnaambord stond dat er 1800 mensen wonen dus het is een dorp. Een dorp met minimaal 500 souvenirs winkels die allemaal hetzelfde aanboden dus was je in een winkel geweest, dan had je ze allemaal gezien. Yvon gelooft dat natuurlijk niet dus na een winkel of 15 trok zij dezelfde conclusie. Inmiddels was het rond een uur of 12 en kregen we trek en het was best warm in het zonnetje, een graad of 35. Ze hadden zelfs van die nevel sproeiers boven de terrassen. Net zulke dingen die bij Albert Heijn boven het fruit hangen/staan/sproeien. Dat was wel lekker maar uiteindelijk een lunchroom gevonden. Allebei een broodje Pulled pork, en een flesje fris erbij en wachten tot het klaar is met zo en trilling op het tafeltje. Het ding gaat trillen en Yvon haalt de bestelling op en het zijn twee best grote broodjes en 2x een grote bak patat erbij. Heerlijk maar veel te veel. Achteraf hadden we wel een broodje kunnen bestellen samen en dan hadden we meer dan genoeg gehad!! Die Amerikaanse porties toch. Na de lunch besloten dat wij genoeg souvenirs winkels gezien hadden en terug naar de auto, door die hitte, maar we klagen niet.
Ik had een andere weg terug bedacht dan heen en dat pakte goed uit. Heen hadden we weer een stoplicht op de berg en weer in colonne door 47 haarspeldbochten dus dat omzeilden we op deze manier. Een mooi weg reden we, Scenic Route heet dat en je kijkt je ogen uit! En af en toe kijk ik naar de weg. De benzine was niet duur dus maar weer langs de pomp met de dorstige SRV wagen. Benzine is inderdaad onze grootste onkostenpost onderweg  Maar je bent een dagje uit. Wij moesten vanavond en morgen nog wel eten dus even langs de SafeWay in Williams. Googelen en de route aangepast en naar de plaatselijke supermarkt en van alles gekocht. Ook allebei een heerlijke ice coffee eigenlijk heet het ice-espresso-oatmeal milk-pindakaas met slagroom koffie en dan in het Engels. Het kost een paar centen maar het is heerlijk!!!!! Toen de ijskast weer gevuld en door Williams rijden en daar wonen ook maar een paar mensen maar het is toch een leuk stadje uit 1881. En het is ook het laatste plaatsje aan de Historic Route 66 voor de I-40 (de grote snelweg naar Los Angeles) Alles was in de oude stijl van 1881 en leuke winkeltjes en overal oude auto’s kortom ik parkeerde de SRV wagen zo snel ik kon op twee mooie parkeerplaatsen en we gingen lopen. Alle winkeltjes verkochten souvenirs maar wel verschillende, zooooo leuk. Hebben we 200 km voor John with the short lastname gereden …….. Ineens toch een heleboel leuke (vinden we zelf) foto’s gemaakt en na een paar uur weer in de auto gestapt voor de laatste 10 km vandaag.
Het was een hele leuke dag met prachtig mooi en vooral warm weer en morgen weer op verplaatsing.
Gisteren typte ik per ongeluk dag 28 maar het was dag 27 dus vandaag alweer dag 28 

Een plezierige woensdag morgen als ik dit doorgestuurd krijg en anders woensdagmiddag maar voor mij dan nog steeds morgen, maar jullie begrijpen wat ik bedoel of niet maar dat is ook goed!

Groeten
Yvon en Frits

 

Reacties

Marijke 29-06-2022 12:30 {{button-63359}}

Lekker zo'n relaxte dag. Ook weer een mooie tocht en mooie foto's
Nog even genieten

KeesHteL. 29-06-2022 12:48 {{button-63361}}

Woont Serena in Williams of heet ze alleen maar zo. Ze wordt oud en verloor haar potje.
Ik geloof vast, dat jullie van het broodje pulled pork een doggy-bag hebben gevuld, voor het avondeten. Heel goed!.
Hoeveel verhalen nog?

Nel 29-06-2022 23:08 {{button-63376}}

Al die tijd kijkt Nico niet mee en ja hoor ik zit foto’s te kijken en Nico ziet de tekst: Daddy knows a lot, but Grandpa knows everything. Hahahha

Arthur Blom 30-06-2022 00:46 {{button-63379}}

Ik ben maar zelden een souvenirwinkels tegen gekomen die geen spullen verkocht die je niet nodig hebt... de 1e is leuk maar daarna verveeld het al snel... Maar gelukkig zijn er ook mensen die er anders over denken en dus bestaan ze. De oude auto's blijven natuurlijk prachtig! Maar ook daarover zullen de meningen verschillen...
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan