Van Nelson naar Banff

Door Theo en José - 10-06-2022 20:07

10 juni 2022; wij zitten  nu in Banff in een café aan de koffie. Op de camping geen WiFi. Eerst antwoord op de vraag hoe het weer is. Het is droog zonnig weer, wel veel wind en de temperatuur is 20 graden. En de verslagen schrijf ik en Theo voegt de foto's bij. We zullen er wat foto's van ons bij doen Sjef.

9 juni 2022; wat een onweer gisteravond met een giga harde klap. Komt natuurlijk omdat we tussen de bergen zitten. Vanmorgen eerst een stukje gelopen en wat later vertrokken. Vandaag weer een tocht van 250 km. Maar wat een mooie tocht. Alleen jammer dat de zon niet schijnt dan zou het nog veel mooier zijn. Ik probeer wat te laten zien d.m.v. foto's maar dat haalt het niet bij hoe het er in het echt uitziet. Overweldigend die majestueuze bergen. Alleen maar genieten. Het is alleen heel jammer dat er zoveel naaldbomen zijn verbrand. Zeker 50 km lang. Ik heb wat foto's bijgevoegd. Weer lekker koffie gedronken bij Tim Horton en daarna doorgereden naar Radium. Op de parkeerplaats bij de Hott Springs wat gegeten en daarna enkele uren genoten van het heerlijke warme bronwater 40 gr C. Het verhaal van de Radium Hott Springs is zo oud als de Rockies.  Het verhaal begon met het ontketenen van machtige krachten. De aardkorst scheurde langs een breuklijn, meer dan twee km diep. De verbrijzelingszone rond de breuk laat grondwater dicht bij de aardkernverwarming sijpelen. Dit zachte mineraalrijke warme water en het prachtige landschap van de Rocky Mountains zorgen voor ontspanning en gemoedsrust. (Zo, dat heb ik toch maar even mooi verteld). Ik heb nog een klein uurtje gezwommen in het wat minder hete zwemwater. Theo zag nog een aantal berggeiten met jonkies over de rotsen lopen. Je kijkt vanuit de Hott Springs zo op een hele hoge rotswand. En toen verder. Nog 140 km te gaan, en jawel hoor, een zwarte beer gespot. Hij liep in het gras  langs de kant van de Highway. Nog snel geprobeerd  wat foto's te maken zodat ik mijn verhaal kan staven. Ook nog een grote mountain-goat  langs de berm gezien. Inmiddels gearriveerd op de camping in Banff. Wat gegeten en nu is het 20.15 uur. We slapen hier 3 nachten. Ook wel weer fijn. Even rustig aan. Wordt vervolgd.

 

Reacties

Henny van Oostrum 10-06-2022 20:14 {{button-62605}}

Zo een zwarte beer gezien. Hoe bijzonder. Wat een schitterende tocht maken jullie.
Groetjes van Henny.

iep 10-06-2022 21:00 {{button-62608}}

Wat is moeder natuur toch prachtig & wat super dat jullie zo kunnen genieten van al dat moois! Bijzonder dat jullie een zwarte beer hebben gespot. Wie weet volgen er meer…!

Johan en ria 13-06-2022 22:47 {{button-62761}}

Hallo Theo en José leuk om al die mooie foto's te kunnen zien het herinnert mij aan de tijd dat ik met mijn tante Dora en Ome Jim (38 jaar geleden) ook naar Banf gingen voor een korte vakantie en daar heerlijk gewandeld hebben en ook toen hebben we beren kunnen zien langs de weg. Onze oudste was toen net 1 jaar Micky. We hebben toen ook het voorrecht gehad om Canada wat beter te kunnen leren kennen. Fijn dat jullie hier samen zo van kunnen genieten en wij van een afstand mee mogen kijken en lezen via jullie mooie verhalen. Groetjes en liefs van ons.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan