West Yellowstone

Door Theo en José - 17-06-2022 04:07

16 juni; weer vroeg op. (6.30 u) Het wordt bijna een gewoonte. Een tocht van 360 km voor de boeg. Soms vergissen wij ons wel eens. We denken dat het minder is maar dan wordt er steeds gerekend in Miles en wij hebben dan de neiging om in km te rekenen. En dat gaat toch anders (die afstanden rijden) dan met de auto in Nederland. Je hebt echt meer tijd nodig. Ik begin meestal. Weer die superslechte weg. 5 km niet harder dan 15 km. En rammelen dat ie deed . Toen de Highway op. Ook nu een tweebaans weg. Prachtig weer, en zulke mooie vergezichten, ik zou dat wel willen vangen in een foto maar dat kan niet. Je moet het echt zelf beleven. Als Theo rijd dan maak ik wel wat foto's door het raam maar dat valt niet mee. Dan zit de spiegel in de weg, dan rammelt de boel teveel. Toch heb ik geprobeerd om jullie een indruk te geven van onze geweldige tochten onderweg. Na 150 km een stop bij een tankstation annex kleine supermarkt. Ja, tanken moet ook regelmatig. Weer zo'n lieve mevrouw die zelf vertelde en van ons van alles wilde weten. Ik zei dat ik Montana zo mooi vond en toen vertelde ze dat ze de "Lord" had aangeroepen waar nou de beste plek was waar ze in Amerika moest gaan wonen want waar ze eerst woonde in de buurt van  NewYork voelde ze zich niet thuis. En door diverse aanwijzingen, op tv, nieuwsberichten en niet te vergeten aanwijzingen bij het openvallen van de Bijbel, kreeg ze sterk het gevoel dat ze naar Montana moest. Ze woon nu al jaren met haar gezin op een berg met kippen, geitjes en hoopt op nog meer vee in de toekomst. Ik moet zeggen, ik zou hier ook wel willen wonen. Hele lieve mensen en een prachtige omgeving. Onderweg op een mooi punt nog een stop gemaakt en daar heb ik gekookt. Lekker gegeten en weer verder. We zijn nu in Idaho. Het laatste gedeelte ook afwisselend maar heel veel wind. Gelukkig reed Theo. Die had er zijn handen vol aan. Weer een mooie camping. Helaas is de WiFi weer niet al te best maar Theo probeert met zijn  GlocalMe een betere WiFi te krijgen. Mogelijk lukt dat. Dan kunnen we eindelijk weer wat foto's doorsturen. Ik heb nog lekker ontspannen zitten lezen met een glaasje wijn erbij en wat nootjes. Ook lekker. Morgen gaan we eens uitzoeken  wat we als alternatief kunnen doen nu Yellowstone P niet doorgaat. Ik hoorde bij de receptie dat bewoners met helicopters zijn geëvacueerd. Bar en boos. Ik heb met die mensen te doen. Wij hebben toch weg een mooie vakantie. 

 

Reacties

Simone Miedema 17-06-2022 10:25 {{button-62920}}

Wat een geweldige belevenis. Erg leuk om jullie vakantie verhalen te lezen. Genietse nog even 🥰

Hans en Annette 17-06-2022 17:06 {{button-62931}}

Wij hebben de "Lord" ook maar even aangeroepen opdat de tocht voor jullie verder veilig zal verlopen en dat jullie nog veel mooie dingen gaan zien. Het zijn trouwens behoorlijke afstanden die jullie dagelijks afleggen. Succes!

sjef potters 20-06-2022 11:17 {{button-63037}}

Sprak ooit een mevrouw in Lake Havasu, Arizona. Ze kwam uit Montana en daar wilde ze dolgraag weer naar toe omdat het vanwege de hitte in Arizona nauwelijks was uit te houden. Maar ze had een winkeltje en daar kon ze geen afstand van doen. Zo zie je maar dat de Lord goed wist waar hij de mevrouw uit NY naar toe wilde sturen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan