Arco Idaho

Door Theo en José - 21-06-2022 01:17

20 juni 2022; dat liep vandaag even anders dan we gedacht hadden. Gisteravond dus laat terug op de camping. 21.00 uur. Theo had kiespijn en voelde zich niet lekker. (Kort voordat we op vakantie gingen nog bij de tandarts geweest). De temperatuur buiten daalde ras. Ook op de camping lagen de hagelstenen. Toch nog even genoten van een warme douche. Het werd steeds kouder. Slecht geslapen. Theo veel pijn en ik niet warm te krijgen. Vanmorgen toch vroeg op voor een tocht van 250 km. Lange wegen met vergezichten. Gras, gras en nog meer gras. En geen vee te zien. En ook geen bewoning en dat 100 km lang. Ik vind Montana afwisselender en ook veel mooier. Een stop voor de koffie, tanken en weer verder. We waren al om 13.00 uur in Arco. O ja, nog wel drie hertjes gezien onderweg. Arco is niet zo'n grote plaats. Eigenlijk wilden we hier naar de Craters of the Moon, een vulkanisch landschap met lavagrotten en kraters. Maar Theo had zo'n pijn. Het werd alleen maar erger. Hij is naar de campingbaas gegaan en heeft gevraagd om te bellen naar de tandarts in de plaats waar we morgen naartoe gaan. Dat had hij opgezocht. Maar deze man regelde meteen een afspraak in Arco. We hadden supergeluk dat ze open waren. Alleen maandag, donderdag en vrijdag. Meteen de camper starten want 5 minuten later werden we al verwacht, Daar hebben ze een foto gemaakt en nu blijkt dat hij een enorme ontsteking heeft. Vandaar de extreme pijn. Dat moet een wortelkanaalbehandeling worden. Daar waren ze hier niet op ingericht. Dat is specialistische tandzorg. De tandarts probeerde nog andere mogelijkheden maar wij zitten natuurlijk ook vast aan onze campingplaatsen in andere gebieden. De beste optie was toch antibiotica voor 10 dagen en de behandeling in Nederland laten doen. Eventueel als hij meer antibiotica nodig had dan werd dat vanuit deze tandartsenpraktijk geregeld. Ze waren zo ontzettend behulpzaam. De tandarts, de assistente, de medewerkster aan de balie. Super gewoon. Ik heb wel mijn ogen uitgekeken. Achter de balie een hele grote kast vol met dossiersmappen van de patiënten. Voor ons terug in de tijd. Het was een klein gebouw met weinig frisse lucht. De ramen waren aangeslagen in de praktijkruimte. Theo brak het zweet uit. Hij moest ff naar buiten. Toen naar de apotheek (ook alles zo gedateerd) voor de antibiotica en nu zijn we terug. Even rustig aan om de medicijnen bij Theo te laten werken. Er wordt vandaag niets meer ondernomen. Ik ben nu dit verslag aan het maken en ga dadelijk maar weer eens mijn boek pakken. En morgen zien we wel weer. Tot morgen.  (En Sjef ik krijg zojuist van Theo jouw reactie door. Wij zijn toch wel superbenieuwd naar jouw film van zonsopkomst in Grand Teton. Wij waren er met het vallen van de schemering. Eigenlijk te laat voor foto's maar met die dreigende luchten en wij alleen (want iedereen was al vertrokken vanwege het weer) was het toch ook wel een beetje speciaal. Net voor de bui losbarstte.)

 

 

 

 

Reacties

Johan en ria 21-06-2022 07:12 {{button-63055}}

Nou heel vervelend zo'n ontsteking hoop dat de antibiotica een beetje gaan helpen sterkte Theo.

Frans Span 21-06-2022 08:05 {{button-63057}}

Heel vervelend.Wij hopen dat het snel beter gaat.

Monique 21-06-2022 09:11 {{button-63064}}

Sterkte Theo.
Blijf vooral genieten van deze prachtige vakantie

Simone Miedema 21-06-2022 09:16 {{button-63065}}

Wat ontzettend sneu voor jullie en zo pijnlijk. Ik weet er alles van maar ook dat de anti biotica zijn werk goed zal doen en de pijn zal weg nemen. Fijne dagen nog met hopelijk warmer weer. Groetjes Andre en Simone

John en Marij 21-06-2022 09:17 {{button-63066}}

Pechvogels helaas. Na Yellowstone nu weer dit. En dan nog een tandarts die niet echt kan helpen. Hagelbui en donkere luchten. Hopelijk gaat de zon op alle fronten weer schijnen en blijft vooral de pijn weg. Marij heeft ook kiespijn probleem gehad een dag voor we langdurig Krugerpark in zouden gaan. Heeft de witte tandarts in de "zwarte" stad Tzaneen gelukkig kunnen fixen.

Henny van Oostrum 21-06-2022 10:35 {{button-63072}}

nou Theo heel veel beterschap. Hoop dat de medicijnen lang genoeg werken om alle gemaakte afspraken te kunnen nakomen.

Hans en Annette 21-06-2022 10:52 {{button-63075}}

We hopen dat jullie aspirines o.i.d. bij je hebben, of ibuprofen, dat helpt tegen de pijn, terwijl antibiotica dat niet doet, maar wel de ontsteking te lijf gaat, volgens Annette.
Het moet wel ff schrikken zijn als je merkt dat de tandarts en de apotheek nog zo ouderwets zijn. Verbazingwekkend in zo’n modern westers land. Zegt niks over de zorg trouwens. Waarschijnlijk is er veel erg conservatief in de gebieden die jullie daar met de camper doortrekken. In ieder geval hebben jullie weer heel bijzondere indrukken opgedaan. Sterkte Theo, hopelijk helpt de medicatie snel.

Margriet Buijs 21-06-2022 11:02 {{button-63076}}

Ow Theo, dat is pech hebben. Hopelijk slaat de antibiotica snel aan en kun je nog genieten daar van de time behang!🍀🍀🍀

Mieke 21-06-2022 13:04 {{button-63080}}

Kiespijn kan je eigenlijk niet hebben op zo'n tocht. Heel veel sterkte en maar hopen dat de antibiotica aanslaat.
Verder is het als lezer genieten van jullie tocht met zeer wisselende ervaringen. Mooi!

sjef potters 21-06-2022 16:29 {{button-63086}}

Beste Theo, we hebben erg met je te doen. Zoveel kiespijn, een mens zou er chagrijnig van worden. We hopen dat de antibioticum werkt, en liefst zo snel mogelijk. Wat hebben jullie pech met het weer maar het levert ook wel weer spectaculaire foto's op. Stay strong!

Gerda en Aljen 21-06-2022 17:56 {{button-63087}}

Wat jammer voor Theo. Sterkte! Jullie leggen heel wat kilometers af. Hopelijk met wat beter weer en niet zo saai. Toch nog genieten. Dan doen wij dat ook! Prachtige foto's.
Jullie brengen heel wat herinneringen mee naar huis.
Blijf gezond!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan